Следвайте ни

Кой е най-добрият приятел на кучето

viber icon

Кучетата почти винаги приличат на стопаните си. Въпреки че това твърдение най-често е обвързано с физическите прилики, то важи със същата сила и за характерите на участниците във връзката човек-животно. Тоест, ако стопанинът е мирен и дружелюбен, и домашният любимец ще бъде такъв. Лошите хора сякаш по-лесно предават отрицателните си черти, като склонността към агресия, върху четириногото.

Фактът, че ние сме основните виновници за поведението на домашните любимци, не се свежда само до отглеждането и възпитанието. Той може много лесно да се обясни с две народни мъдрости. Казват, че кучето е най-добрият приятел на човека. А човек бил такъв, каквито са му приятелите. Същото се отнася и за животинките - кучето прилича на приятелите си, а най-добрият приятел на кучето е стопанинът.  

Ако постъпваме лекомислено към отглеждането и възпитаването на куче, то няма как да очакваме животинчето само да стане послушно и обичливо. Всяко наше действие рефлектира пряко върху него. Върху този сложен процес са работили не един и двама учени, изписани са десетки томове. Затова е хубаво, преди да се сдобием с домашен любимец, да помислим имаме ли време и желание да поемем отговорността, която идва с любовта към животното.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?