Следвайте ни

Какво ще промени намордникът на Макс?

viber icon

Българските депутати, които не са решили нито един от многобройните проблеми в държавата, са царе да създават такива, които ни усложняват живота. Преди дългата си лятна ваканция се захванаха с домашните кучета, въпреки крещящия проблем с уличните.

Умуваха и на първо четене решиха, че собствениците на кучета над 5 кг ще бъдат глобявани, ако ги извеждат без каишка. „Агресивните" породи ще трябва да ги разхождат и с намордник заради зачестилите тежки инциденти.

Кой точно проблем ще реши намордникът на моя 30-килограмов  Макс? Той е от породата питбул, обявена от некомпетентни колеги за агресивна. Пинчерите например са агресивни, налитат и хапят, нищо че са дребни. В квартала има един лабрадор, който напада всяко четириного, което види, тъй като не е социализиран, а стопаните му са откровено безотговорни.

Кой точно проблем ще се реши, като се наказват отговорни стопани, а животните им се обявяват за агресори? Като видиш куче с намордник, първото, което ще си помислиш, е, че е лошо.

Не в кучетата е проблемът, а в безотговорните собственици. На тях трябва да се сложи намордник. И може, дори сегашните наредби и закони го позволяват, така че е безсмислено депутатите да трупат нови. Просто службите трябва да се размърдат и да си вършат работата. Колко са глобените собственици за това, че държат вързани кучетата си на студ и пек? А тези, които ги отглеждат по тераси? А които не ги хранят и извеждат? Това отношение прави животните лоши.

Колко са глобените, които не са регистрирали и чипирали кучетата си? Колко са гражданите, подали сигнал за такива случаи? А колко са реакциите на службите по такива сигнали?

На глутниците по улиците кой ще сложи намордник и как моят любимец ще се спаси от тях, ако има такъв  на муцуната?

Има проблеми, има инциденти и те са заради популизма, в който живеем. При всеки инцидент депутатите се загрижват, залавят се за работа, променят закони и наредби, защото предишните не работят, без да ги е еня, че и новите са същите. Защо да ги е еня? Ако вземат, че решат  поне един проблем, ще трябва да се захванат и с останалите. А защо да го правят, щом могат да наливат от пусто в празно мандат след мандат и да си получават заплатите!?

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?