Следвайте ни

Какво море, на прасе съм!

Смях през сълзи заради българската Коледа през август избухна в мрежата

През този август докато едни се стягат за море, други точат ножове да колят прасета. Свинската чума  удари нашенеца по- най- милото – домашната пържола. Масовото унищожаване на животни нанася огромни не само материални, но и морални щети, тъй като само българинът знае  с каква любов се отглежда животно за клане. За много семейства Коледа ще е постна и просто няма да е същата без свинското от двора.

Българинът обаче е видял всичко и дори сега намери сили  да се смее над бедите си. Мрежата избухна от смешни постове и вицове, които разбира се, са смях през сълзи, тъй като на всички е ясно, че  свинското и каймата ще скочат. На всичкото отгоре витрините ще се напълнят с вносно месо.

Скъпи, хайде да идем на море.

-Не мога, на прасе съм“, е един от най- новите вицове. „Какво време само, вместо на море, ще ходим на прасе“, допълва друг народен гений.

 

 „И нека Коледата започне от днес“, гласи  актуален пост от 1 август, след като утре клането на прасета, чието месо може да бъде запазено във фризери, трябва да приключи в Южна България. Ето още един:  „Коледа е, масово се колят прасета.“

„Тази година изборите се отменят поради липсата на свинско за кебапчета и кюфтета“.

Някои имат далеч по- сериозни проблеми от местните избори на есен. „Страх ме е покрай чумата на прасетата, да не измислят и нещо за ракията“. Не са все още, пък и тя върви със салатка, ще му мислим за виното през зимата. Така че наздраве.

Не са забравени и българите в чужбина, много от които се връщат през лятото и по Коледа. Тъй като в чужбина няма такива трапези като нашите, призивът към тях е „Всички българи, които се връщат да носят по едно прасе. Живо прасе.

 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?