1939

Кадрите на промяната - "проба-грешка", или още от същото

Летище Пловдив е христоматиен пример как се прави кадруване по български при всяка рокада във властта. Само за година - след като ГЕРБ слезе от власт миналата пролет, последвалите две служебни правителства на Стефан Янев и сегашното коалиционно управление, аеропортът смени петима изпълнителни директори, както и членове на борда, с което може да кандидатства за Книгата на рекордите Гинес.

След Спас Шуманов в историята на летището като шефове за кратко се разписаха Лъчезар Миленчев, Андрея Андреев и Пламен Спасов. След няколко месеца предстои да видим какъв ще е професионалният път на сегашния шеф Красимир Пешев, който бе назначен през април до провеждането на конкурс.

То и по времето на ГЕРБ имаше кадруване на летището, за което бе нарочен бившият депутат и председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси в 41-вото Народно събрание  Менда Стоянова. Кадруваше се и по-рано, по времето на премиера Сергей Станишев. 

Каква обаче е новината, откакто във важните институции кадрува "Промяната"?

Новината е, че няма промяна. 

Наскоро, за да се спре с използването на държавните и общинските дружества като партийни хранилки, бе променен Законът за публичните предприятия. Според разписаното в него, членовете на директорския борд на Летище Пловдив трябва да се избират с конкурс, а после самите те да посочат изпълнителния директор. 

При определени обстоятелства обаче министърът има право да назначава директно членове на борда до провеждане на конкурс. Сред мотивите за подобно действие са и "лошите финансови резултати". Разбирай - във всеки втори случай, когато става дума за държавно дружество. Що се отнася до качествата на съответните мениджъри, те отново се преценяват на принципа "проба-грешка". И като цяло получаваме още от същото, познато ни до болка много преди на политическата сцена да се появи "Промяната".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
сладки приказки за наивници

сладки приказки за наивници

18.05.2022 | 23:04

Нищо по-различно! Да си сложим наши хора! Каква промяна!Какви пет лева!

Отговори
6 0
излъган

излъган

18.05.2022 | 16:49

Много излъгаха народа тези управляващи! Много!

Отговори
9 0
Подмяната

Подмяната

18.05.2022 | 16:10

на Дойчин Ангелов?! Ама това е публикувано преди години в "Марица"Вследствие на некомпетентното управление на поредния герберски необразован и нискоквалифициран „калинчо” – Дойчин Ангелов с образование и квалификация „Начална педагогика” Летище Пловдив ЕАД е доведено до финансов и управленски колапс с непосредствена заплаха за Безопасността и регулярността на полетите https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/pastor-i-pazach-komandvali-letishe-plovdiv

Отговори
7 2
Любо

Любо

18.05.2022 | 13:57

Има ли някой на който да не му е ясно какъв ташак е промяната!

Отговори
12 1
SOS

SOS

18.05.2022 | 14:15

Да върнем тогава Павлинка Кацарова.

Отговори
3 5
Стойчо

Стойчо

18.05.2022 | 13:18

Промяна ли? Ха-ха-ха

Отговори
11 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?