Следвайте ни

Жълто-черната приказка за Слепия, Куция и гърнето с жълтици

viber icon

Ние, феновете обичаме да ни разказват приказки, пък били те и с неочакван край. В последните месеци от Ботев ни разказват една приказка  - за слепия и куция.

Навярно я помните? Тръгнали на път двама души: единият бил сляп, а другият куц. Стигнали до една река и спрели на брега. Куцият рекъл: Стигнахме до една дълбока река и не ще можем да минем отвъд, защото няма мост. За газене дума да не става, защото водата е дълбока. Аз имам само един крак, а ти нямаш очи. Речем ли да нагазим - ще се удавим.

Слепият се замислил. Подир малко той попитал другаря си: Погледни хубаво и виж дали няма наблизо брод? - Брод има хе долу, при речния завой, но там водата е бърза и трябват здрави крака. - Заведи ме там! - казал слепият.

Куцият го хванал за ръката и го повел. Когато стигнали до речния брод, слепият рекъл: Аз имам два здрави крака, а ти имаш две здрави очи. Качи се на гърба ми и казвай къде да стъпвам. Аз ще те пренеса през реката.

Речено-сторено. Със съгласие и взаимна помощ слепият и куцият прегазили водата и продължили пътя си.

В Ботев се опитват от 4 месеца да намерят брод след шамара за Купата. 

Отново нов треньор, нови надежди, поредното ново начало и отново недомлъвки и премълчавания.

Ние, феновете обичаме да ни разказват приказки, новата обаче тръгва някак нетипично и притеснението за щастливия и край е голямо.

След Купата си тръгна Белия, след провалените 11 кръга - Адалберт Зафиров и Желко. Сега май, май на мушката е Еролин Кючуков. Макар, че той едва ли е на заплата в и без това раздутия бюджет на Ботев. Помните ли? Асен Караславов трябваше да си тръгне с Белия и екипа му , но не стана. От понеделник Молива ще е на мястото си - в кацелариите на Коматево. 

Определено Караславов е вършил повече работа от Адалберт Зафиров като тим мениджър. Тук има едно завоалирано нещо - Асен получаваше заплата 4 месеца без да работи нищо. Някак неморално е, въпреки факта, че е слабост на Ферарио, да се връща на работа.

Защо неморално? Защото от една седмица ни облъчват, че Желко си искал 20-те заплати до края на договора накуп. А за Асен нищо.

Не е правилно някак си точно в клуб с името Ботев да няма справедливост и един аршин за всички.

Ако Молива иска да работи с високо вдигната глава, то да се откаже от четирите заплати, които е взел без да работи това лято. Ако е работил нещо, с оглед резултатите - трябва да бъде уволнен. Това е положението.

Както всяка приказка, така и нашата стига до момента с гърнето с жълтици. Е, в Ботев го няма. Така и не изкопаха някакво тракийско съкровище на Колежа да му се не види, за да е всичко по мед масло.

Никой не го казва, но в Ботев нещата опират до кокал, когато се говори за пари. Пари няма. Не, не у боса Самуилов, той си има човекът, заработил си ги е. В Ботев циклично светва червена лампичка и се продава най-добрият играч, за да се запълнят дупките. 

Не вярвате? Точно така бе изтъргуван бързо-бързо Стивън Петков в края на декември, миналата година - за да се платят осигуровките на играчи и служители в клуба. После питаха защо Ботев не вкара гол на финала. Е, кой да го вкара?

Не съм от тях, како Сийке! И вие не сте! Затова е хубаво да се задават въпроси от време на време. Дори и и те да са неудобни. Мисля, че прекаленно много внимание се обръща сега на отбора и играчите. Там всички е ясно, след двата провалени сезона с Белия, сега дойде третият. Няма значение дали си 14-ти или 8-ми, все си на куйрука.

Сега е важно какво става със стадиона. Другото е бошлаф.

Важно е и кой ще бъде следващият шеф на Академията. Помните навярно, че Белия от шеф на ДЮШ смени старшията в Ботев, а Ферарио смени Желко. Така, че който стане шеф на Академията на Ботев, ще е новият старши на жълто-черните след време. Факт!

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?