Иван Тотев заложи нова мина пред КОЦ, като прецака Калинов с Фотев

В личната си битка с шефа на общинското здравеопазване бившият кмет залага на принципа "врагът на моя враг е мой приятел"   

С назначаването на д-р Пламен Фотев за временен шеф на КОЦ - Пловдив лидерът на ГЕРБ под тепетата Иван Тотев спечели поредната победа в изпълнението на пъкления си план, чиято крайна цел е оцеляването му в политиката. Още не е ясно дали Тотев се готви за нов кметски мандат през 2023, или за депутатско място в следващия парламент, но явно не смята да излиза от играта. За бившия градоначалник явно е важно да ни показва всеки ден, че е непреодолим фактор в управлението, с който всички трябва да се съобразяват. И най-вече кметът Здравко Димитров и хората от екипа му.   

От първия ден, в който се разбра, че няма да е кмет, Тотев започна да създава своята успоредна власт. Първо си запази правото да пише листата за общински съветници, която напълни с правоверни тотевисти. Така си гарантира влияние в местния парламент, без което новият градоначалник е с вързани ръце. Контраатаката на Тотев продължи с овладяването на колкото може повече важни звена от общинската икономика, местното управление, държавните предприятия и институции на територията на Пловдив. Последва серия от назначения, с които групата на Тотев се окопа във властта. С подобни ходове Тотев демонстрира сила и показва на всички, че не е бита карта и продължава да кара влака.   

С хитрия ход, изпратил Пламен Фотев начело на КОЦ - Пловдив, Тотев спечели два пъти. Първо - спечели си още един съюзник в личната битка с шефа на Дирекция "Здравеопазване" в Общината д-р Калин Калинов. Защото Калинов и Фотев не се дишат още от времето, когато спореха за шефския стол в ДКЦ V. Враждата помежду им е публично известна, а Тотев е наясно - врагът на моя враг е мой приятел. Второ - фактът, че новият шеф е педиатър по специалност, отваря вратата на проф. Марианна Янева към управлението на Онкото. Защото в Закона за лечебните заведения е записано, че лечебната дейност в Комплексния онкологичен център се ръководи от лекар с призната специалност по онкология и  здравен мениджмънт, каквато Фотев няма. В този смисъл той трябва да има заместник, който да отговаря на условията, и проф. Янева може да се окаже много подходяща за целта. 

Задкулисието около КОЦ - Пловдив, срещу което уж всички се борят, продължава в нови измерения, дирижирано от Тотев и правоверните му фенове. Надеждата сега е, че общинските съветници и местната администрация ще намерят сили да бъдат на висотата на отговорностите, които предполагат публичните длъжности, които заемат. И ще организират наистина честен и прозрачен конкурс за нов управител, който да управлява лечебното заведение единствено в интерес на пациентите.     

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
18 коментара
Мирев

Мирев

01.10.2020 | 10:33

Слава на Тотев! Слава на ГЕРБ! Дерзайте, момчета!

Отговори
1 7
ИВАНИНА

ИВАНИНА

27.09.2020 | 14:49

ЗИКО , ЗИКО , ОНКОТО ПЛОВДИВ СИ ИМАШЕ УПРАВИТЕЛ НА МЯСТО - ЦВЕТКОВ , НО ТИ СЕ ОСТАВИ ТОЗИ НИКАКВЕЦ ТОТЕВ ДА ТЕ ИЗПЪРЗАЛЯ.

Отговори
10 4
ДЯДО

ДЯДО

27.09.2020 | 14:42

ЗИКО ,ЗИКО , ОЩЕ СЕ ОСТАВИ ТОЗИ НЕКАДЪРНИК ТОТЕВ ДА ТЕ ВЪРТИ НА ПРЪСТА СИ ?

Отговори
10 4
Петър Димитров

Петър Димитров

26.09.2020 | 09:30

При приключен конкурс с излъчен победител. Какви номера, а?! И всъщнодт кой е против проф. Янева?! Защо?! Защо и нов конкурс?! Зам.кмета Кирчев- защо е в отпуск? Колко са играчите за КОЦ? И тогава излиза- да похвалим г- н Тотев! Браво. По прости кратуни....

Отговори
5 11
Зинокио ко правим сега????

Зинокио ко правим сега????

25.09.2020 | 19:32

Ревизия на маминия кога бе бьзлив дългуч.Трябваше да гласуваме за Славчо да разкара цялата тая смрад.

Отговори
24 3
Аха

Аха

26.09.2020 | 22:52

Ми що гласува за спортиста? На ти сега, Здравко и Здравка ломят древния и вечния. Тотев си купи двата мандата и изплете кошницата, ама вие къде бляхте на последните избори?

Отговори
16 1
#вОСТАвкТА!

#вОСТАвкТА!

25.09.2020 | 10:50

Разцъкват си града, все едно е на баща им. Вън!

Отговори
23 2
Панчев

Панчев

25.09.2020 | 10:47

Така си е, властта не е за всеки. Не става само с ядене, иска и акъл. И топки също. Ама ни топки, ни акъл.

Отговори
20 2
Христов

Христов

26.09.2020 | 09:24

Игри и игрички. Браво на Тотев, все пак е партиен лидер. А в Пловдив има управление на ГЕРБ. Та нали това е полит.отговорност. Защо г- н Кирчев излезе в подходящо време в отпуск. Нещо да се случи в Пловдив през новия мандат.

Отговори
1 9
Кума

Кума

25.09.2020 | 10:46

Очевидно е, че Здравко не владее и не упражнява властта в общината. Какво търси още там. Иска да постави рекорди по некадърност ли?!?

Отговори
25 1
Христова

Христова

26.09.2020 | 10:14

Очевидно е. И е очевидно, че централната власт определено подкрепя бившия кмет. Очевидно е и кой е по умен, и кой командва парада.

Отговори
4 1
Фена

Фена

25.09.2020 | 10:44

Зико е достоен мъж. Няма защо да продължава да го играе еблива мажоретка в тая гнусна пиеска. Да хвърля оставката и да избираме нов управник.

Отговори
22 4
Туньо

Туньо

25.09.2020 | 10:42

Зико е в ролята на шамандура, накъдето го отвее вятъра. Уж два метра мъж, а гръбнак няма. Мекотело. Назначиха ни го Свинаря от панаира и Данка Куртизанка. Хак да ни е сега. Маминото си върти синджира, а всички ще плащаме золумите.

Отговори
28 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?