Следвайте ни

Истината за съюза между ГЕРБ и СДС

Напълно естествено е двете сини централи да преследват общи политически цели

viber icon

Няма да скрия, че останах изключително доволен от това решение на двете автентични „сини“ централи. Като човек, който не е престанал да носи СДС в душата си, винаги съм знаел, че подобен съюз между десни партии, членове на Европейската народна партия (ЕНП), е най-правилното решение за европейската интеграция на България. Това можеше да се случи още преди 7 години, но недалновидни сини политици на 15 май 2012 г. разстреляха Синята коалиция (СДС и ДСБ), с което на практика пратиха в клинична смърт десницата от началото на прехода. Два месеца по късно, на 13 юли, заявих във в. „Преса“: „За липса на единение между десните сили в България вина носи и самата ЕНП. Ако наистина припознава в ГЕРБ и Синята коалиция свои истински съюзници, тя можеше да ги убеди да вървят заедно към управлението на страната, защото пред парламента са строени и чакат часа си БСП И ДПС“. (Разбира се, че в ДСБ имаше хора, които хулеха ГЕРБ повече от комунистите, нещо, на което сме свидетели и днес, и едва ли мисия широк съюз във формат ЕНП е била възможна.)

През 2013 г. стана именно това - БСП и ДПС докопаха властта и държавата изпадна за година и половина в безвремие. Всички знаем и помним, че когато тези юнаци са на власт, се случва все същото...

Припомням всичко това, за да си обясним абсолютно логичните мотиви за десния съюз днес между ПП ГЕРБ и СДС.

Разбира се, че първата стъпка бе подсказана с препоръката на председателя на ЕНП Жозеф Дол партиите членове на ЕНП да се явят с общи листи на изключително важните избори за Европейски парламент на 26 май.

Втората стъпка е отговорното поведение на ГЕРБ, която винаги поставя националния интерес на България пред тяснопартийния и се съюзи със СДС без никакви преговори, предлагайки им избираемо място в общата листа на тази нова дясна коалиция.

 


Третата, още по-широка стъпка би билa приобщаване и на други истински десни и убедени в европейския път на развитие на България политически субекти към вече създадената коалиция. Истинските десни хора в страната ни, истинските демократи като проевропейски мислещи българи одобряват това навременно обединение, сигурни, че то ще донесе сериозен успех.

Днес, когато след реформите в управлението на ГЕРБ България се радва на вътрешноикономическа стабилност и външнополитическо признание, това единение е особено необходимо. То ще мултиплицира към добро постигнатите вече резултати. Доходите днес са два пъти по високи от 2014 г., като акцентът на управлението е те да растат все по-осезаемо.

И колкото повече младите и интелигентни сънародници подкрепят европейското развитие на страната ни и виждат своето бъдеще тук, в родината си, толкова повече антиевропейски глашатаи в лицето на БСП, президента и откровени безродници неистово се борят да ни върнат обратно. Да, обратно според посткомунистическата си „визия“ - разграбената от тях България да си остане само за тяхна употреба.

ПП ГЕРБ като двигател на европейското ни приобщаване, явно обаче е в час и с обединителните си жестове няма никакво намерение да допусне повече „червената глутница“ обратно в народната кошара.

Победата на истинските десни през май ще гарантира победата им и на местните избори през есента, което ще означава край на апетитите за антиевропейска реставрация.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?