Следвайте ни

Истината за съюза между ГЕРБ и СДС

Напълно естествено е двете сини централи да преследват общи политически цели

viber icon

Няма да скрия, че останах изключително доволен от това решение на двете автентични „сини“ централи. Като човек, който не е престанал да носи СДС в душата си, винаги съм знаел, че подобен съюз между десни партии, членове на Европейската народна партия (ЕНП), е най-правилното решение за европейската интеграция на България. Това можеше да се случи още преди 7 години, но недалновидни сини политици на 15 май 2012 г. разстреляха Синята коалиция (СДС и ДСБ), с което на практика пратиха в клинична смърт десницата от началото на прехода. Два месеца по късно, на 13 юли, заявих във в. „Преса“: „За липса на единение между десните сили в България вина носи и самата ЕНП. Ако наистина припознава в ГЕРБ и Синята коалиция свои истински съюзници, тя можеше да ги убеди да вървят заедно към управлението на страната, защото пред парламента са строени и чакат часа си БСП И ДПС“. (Разбира се, че в ДСБ имаше хора, които хулеха ГЕРБ повече от комунистите, нещо, на което сме свидетели и днес, и едва ли мисия широк съюз във формат ЕНП е била възможна.)

През 2013 г. стана именно това - БСП и ДПС докопаха властта и държавата изпадна за година и половина в безвремие. Всички знаем и помним, че когато тези юнаци са на власт, се случва все същото...

Припомням всичко това, за да си обясним абсолютно логичните мотиви за десния съюз днес между ПП ГЕРБ и СДС.

Разбира се, че първата стъпка бе подсказана с препоръката на председателя на ЕНП Жозеф Дол партиите членове на ЕНП да се явят с общи листи на изключително важните избори за Европейски парламент на 26 май.

Втората стъпка е отговорното поведение на ГЕРБ, която винаги поставя националния интерес на България пред тяснопартийния и се съюзи със СДС без никакви преговори, предлагайки им избираемо място в общата листа на тази нова дясна коалиция.

 


Третата, още по-широка стъпка би билa приобщаване и на други истински десни и убедени в европейския път на развитие на България политически субекти към вече създадената коалиция. Истинските десни хора в страната ни, истинските демократи като проевропейски мислещи българи одобряват това навременно обединение, сигурни, че то ще донесе сериозен успех.

Днес, когато след реформите в управлението на ГЕРБ България се радва на вътрешноикономическа стабилност и външнополитическо признание, това единение е особено необходимо. То ще мултиплицира към добро постигнатите вече резултати. Доходите днес са два пъти по високи от 2014 г., като акцентът на управлението е те да растат все по-осезаемо.

И колкото повече младите и интелигентни сънародници подкрепят европейското развитие на страната ни и виждат своето бъдеще тук, в родината си, толкова повече антиевропейски глашатаи в лицето на БСП, президента и откровени безродници неистово се борят да ни върнат обратно. Да, обратно според посткомунистическата си „визия“ - разграбената от тях България да си остане само за тяхна употреба.

ПП ГЕРБ като двигател на европейското ни приобщаване, явно обаче е в час и с обединителните си жестове няма никакво намерение да допусне повече „червената глутница“ обратно в народната кошара.

Победата на истинските десни през май ще гарантира победата им и на местните избори през есента, което ще означава край на апетитите за антиевропейска реставрация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?