Следвайте ни

Искам думата: КТБ не е банка на магистратите

Това е предварителна атака за омаскаряване срещу хората, които предстои да раздадат справедливост

viber icon

Точно защото неоснователно КТБ се прочу като банката на магистратите, се взе решение в Етичната комисия да се извършат съответните проверки. Според нас, това, което се тиражира от политически лица, не е така. Прегледах сметките на магистратите. Има такива с по 30  лева. Това са онези пари, които младите в системата са получавали като стажант-съдии примерно, докато са били на стаж в министерството на правосъдието. Просто тогава е било указано сметките да са в КТБ. Става дума за период преди едно правителство назад, когато КТБ се разрасна.  Сега обаче излиза, че едва ли не магистратите са създали КТБ, налели са парите и са ги изяли, което абсолютно не е вярно.

 А може би посочването на магистратите като виновници за фалирането на банката е предварителна атака срещу структурата, която реално може да раздаде право и справедливост - самите магистрати. Затова взехме решение да поискаме от синдиците всички списъци с имена на магистрати, както са ги получили от банката, за да видим кои магистрати и какви пари са държали там. 
Магистратите могат да бъдат обвинени в нелоялност, ако сумите,  които са декларирали в поредната си декларация пред Сметната палата се разминават с тези сметки.  Ако има такива случаи, би било укоримо по отношение на морала и точно с това се занимава Етичната комисия. Така че това е наша грижа и ако има такива, ще се задълбочим в проверката. След като получим коректните списъци, ще ги подадем на Сметната палата, разбити по години. Тогава ще се разбере цялата истина. Защото  някои сметки са дадени по своя пик - например някой през 2007 г. държал 90 000 лева, обаче после падат на 3000 лева. Той може едната година да ги е декларирал и всичко да е коректно. 
Искаме да направим тези засечки на сметките в услуга на действащите магистрати. Защото колко пари има Роман Василев, е без значение, защото колегата от две години не е магистрат. Има и много други такива, които са извън списъците. Чух и за колегата Бойко Рашков, но той също не е магистрат от години.

Ако възникне съмнение, ще поискаме данни и от НАП. Едва след тази двойна проверка ще стане ясно, дали действително има някакви нарушения. Ако се натъкнем на неплатени данъчни задължения във връзка с обявените суми, нещата стават съвсем различни. Така всичко ще бъде по законовия ред и ще изчистим поредното петно, което се хвърля върху лицето на магистратите и се твърди, че едва ли не те са богаташите на България. Не че в списъците няма необясними суми. Аз знам много добре колко пари имам в банката след 35 години в магистратурата, включително изплатени от обезщетения. Така че едни суми от 5 до 8 хил. лева, ако нямат ясен произход, почват да будят съмнение, но това е различно за всеки конкретен случай.

 Тази проверка дължим повече на колегите си магистрати, за да ги успокоим.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

А. Минчев

А. Минчев

19.02.2016 | 08:08

КТБ не беше банка само на магистратите - тя беше банка на още много незаконно забогатели бандити! Които искаха и големи лихви за притежанието си! Само че, накрая бедните платиха всичко! Такъв пладнешки грабеж няма друг в историята ни!

Отговори
0 0
Истината

Истината

18.02.2016 | 22:34

Може би магистратите фармасони и илуминати са банка тогава?\n

Отговори
0 0
дотегнало му

дотегнало му

18.02.2016 | 20:51

Хайде стига!А,едни плодивски магистрати, с близо осемстотин хиляди лева?Те били много спестовни,и много работливи!Веднага данъчна ревизия,да ги поставят на мястото!

Отговори
0 0
????????????

????????????

18.02.2016 | 16:00

АЙДЕ, БЕ??? А НА КОЙ?А, ДА. НА НАРОДА ДЕТО ВИ ТЪРПИ Е!!!

Отговори
0 0
Храни гуша, да те слуша

Храни гуша, да те слуша

18.02.2016 | 12:42

\"Тая шия не е от туршия\" (Радой Ралин).

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?