Следвайте ни

Има ли поне едно Sorry от Тотев в капсулата на времето

Събудих се с тревожното чувство, че нещо лошо е надвиснало над моя Пловдив. Потърках очи, погледнах часовника (лимитирана митрополитска серия) - 6 без 10, четвъртък, 16 август 2063 година. Оставаха някакви 6 години до трицифрения ми рожден ден. И десет минути спокойствие до шест часа. 

Тревожното чувство не ме напускаше. Пуснах телевизора - Ани Салич (б.а. евала на гримьорите и) избухна с новината, че пловдивски журналист ще представи кандидатурата си за кмет на града, номиниран лично от сегашния градоначалник. Плеснах се по челото - ооо, да бе, това съм аз и трябва да се стягам за пресконференцията. 

Всичко започна от една бирена капачка. По-точно от наградата, която се криеше под нея. 

Не съм почитател на пенливата течност, а напоследък (в последните 44 години) даже не я харесвам. Веднъж обаче ѝ се поблазних от рекламата за "новия живот под капачката" и ето ти късмет. Купих една бира, отворих капачката, и под нея...о, чудо! Печеля тристаен апартамент в Караница Хил.

Кой не е чувал за този комплекс? Преди почти половин век ние пловдивчаните го открихме благодарение на пробива под Централна гара. За да усвоим парите от Европа, трябваше здраво да копаем. И като се започна едно усвояване, стигнахме до Патагония (това е онази част на Земното кълбо, която се намира точно под нас). Излязохме в двора на изоставена стара пивоварна. 

Кметът след Тотев (вече съм забравил как се казваше) набучи на копие картата на Патагония и показа артефакти, че пловдивчанката мама Роза се е заселила първа във въпросния имот (станало във времето, когато спецпрокуратурата и КОНПИ награбиха фамилията и). Малкият и син си извади нотариален акт по давност на владение и приложи познатата схема от Пловдив. За 3 месеца услужливите местни власти смениха статута на терена и му издадоха строителните книжа, а човекът вдигна "Караница хил" за нула време. Комплексът ултралукс, естествено, взе името на някогашната фабрика. Ако не знаете, такава бира са пили руснаците Фадей Белингсхаузен и Михаил Лазарев през 1820 година и вследствие на ефекта от нея открили Антарктида, опитвайки да намерят най-прекия път към родината.

Ето в този комплекс се събудих на 16 август 2063 година с тревожното чувство, че нещо лошо е надвиснало над моя Пловдив. Станах, измих се и поех към огромния адронен колайдер, с който ние, пловдивчаните от патагонския "Караница Хил", пътуваме до Централна гара. Има-няма 3 секунди и си на колелото да чакаш 113. Наясно сте, че в колайдера испанската система за електронно таксуване все още не работи и поне веднъж седмично кондукторът може да не те забележи в патакламата. Така стана и сега. Минах гратис тези 13 000 км и ми останаха пари да нахраня журналистите.

Те трябваше да ме чакат за пресконференцията в новата 33D зоологическа градина край Гребната. Това чудо на ИТ технологията позволява да усетиш дори миризмата на животните. Затова напоследък всички кандидатури за кметове се представят там, за да ги усетим от самото начало. Нося и армаган за зоопарка - една патагонска мара. Не съм разбрал обаче, че там истински животни няма. От самото пускане на обекта децата виждали само 3D копия на зверовете. Трикраката мечка Габриела и мъжкарят Наско до дълбоки старини танцували на воля в Белица. Сегашните мечки (или 33D изображенията им) се ширят на площ от 3 декара с езеро за разхлаждане през лятото. Вълкът Бисер, който при ремонта замина на гурбет, също не се засели в новата клетка от 900 кв. метра. Просто реши да си остане мигрант.

Като заговорихме за зоопарка, ми дойде наум, че този хабитат е разкошен за настаняване на бивши кметове - басейн за лятото, място за разходки. Трябва да включа идеята в управленската си програма.

Пътувам със седемнайската от Централна гара към Гребната и си мисля какво е най-важното, което трябва да кажа пред журналистите. Определено пробивът под аерогарата е пирон в моята програма. Наясно съм, че и с него и без него летището е мъртвец, защото тук самолет не е кацал от 30 години, а ромите от съседните села отдавна разглобиха хангарите и кулата. Идеята на този пробив е стандартна - просто да усвоим едни пари.  

Май ви казах, но пак повтарям - събудих се с тревожното чувство, че нещо лошо е надвиснало над Пловдив. И се оказах прав. Когато рейсът ме свали до зоопарка, видях, че за пресконференция бяха дошли само бате Божо (за да ме хейтне после в нета) и една репортерка от вражеския Тотев24. Всички останали отишли на площада, където в този ден отваряли капсулата на времето. Тя бе положена сред антиките при знаменития ремонт от 2019-а, когато целият свят се изсипа в Столицата на културата. Всеки момент трябваше да прочетат посланието на тогавашния кмет към бъдещите поколения. Отворих marica.bg, където предаваха на живо паметното събитие. Хванах кулминацията с отварянето на свитъка и какво виждам - на листа пише SORRY - ПАРИТЕ ЗА ПРОБИВА ПОД АЕРОГАРАТА ОТДАВНА ОТИДОХА В КАРАНИЦА ХИЛ. 

Знаех си, че нещо лошо ще стане. Един приятел отдавна ми каза, че след Тотев поне половин век ще си търсим доброволци, а не кандидати за кмет. А аз, глупакът, се вързах на номинацията...

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (36)

Пловдивчани, отворете си очите

21.08.2019 | 16:54
0 0

Марица е на пещерняците, Пловдив24 на Тотю. Вижте като спечели Зико, заради идиоти като вас, какви хвалби ще има тук и гъзолизания. Марица не пише в полза на Славчо, а на Зико, защото Зико е пещерняшка подлога.

НЕ СЪМ АХМАК

21.08.2019 | 16:50
0 0

ЖУРНАЛЯ, СКАПАНИ, ЯСНО Е, ЧЕ СТЕ ЗИКОВИ ПОДЛОГИ И ВИ ПЛАЩАТ ПЕЩЕРНЯЦИТЕ.

Куку

20.08.2019 | 21:54
0 0

Годината свърши.. Площада грее... Галерията... Цъфти.. Овцете в зоопарка блеят... Бееееее.... Гееееерббб

Един от ГЕРБ

14.08.2019 | 01:13
4 5

Имам чувството,че Славчо Атанасов да ви беше плащал,нямаше да му вършите такава услуга.Толкова некадърно го плюете,че зорлем го правите кмет.Ама се знае защо го правите.ИСкате да преебете Зико и само и само да не стане кмет сте съгласни Славчо да е.Това е мерзост бе господа.

Славчо патологичния лъжец

14.08.2019 | 00:57
2 6

Че го е таковал, таковал го е за това и Славчо го мрази, ама кой забави ремонта на Площад Централен? Естествено, една "патриотична фирма" регистрирана с 5 лева и ай-й-й-йде 1 година жалене в съда! А после Славчо вика, виновен е Тотев! Егати простака, майна! Виновен е Тотев, че не плаче, като тебе. Ако беше ти на негово място щеше да оревеш орталъка, като изоставена карловска вдовица за член!

истината

14.08.2019 | 00:52
3 6

Ами кой тръгна да жали Втория Гребен Канал и го забави с две години??? Ами пак Атанасов и бандата му за мокри поръчки и пак само и само да провалят проекта! Такава омраза, като тая на Славчо към Тотев и Салиери не е изпитвал към Моцарт! Все едно Тотев не го е бил на избори, а го е "таковал" отзад, майна! Ще те вкара в гроба тая злоба Славчо-о-о-о!

Славчо от "НФСБ за Валери Симеонов"

14.08.2019 | 00:48
2 5

Славчо Селския спря успешно Зоологическата градина, за това евалла! Голям мръсник излезе! Но Колодрума не можа да провали, за това айсиктир! Вярно мъчи се човека, пряко сили, кво ли не измисли, ама Колодрума си стана и върши работа на града, а това не се прощава!

Венко измамата, до Ванката тотев

14.08.2019 | 00:27
6 3

Ванка, твоята се свърши Сега те чака затвор за поне зо годинки.Аз твоя приятел,който ти предаде,съм в пловдивския от7 г.Ама чувам,че ти ще си в софийския,като особенно нагъл и безкрупулен крадец.Там мангалите ти готвят Добро посрещане.Щяли да те лекуват с черните си бахури от клептоманията.на тоя свят дяволъка се плаща Ванка.

Славчо патологичния лъжец

13.08.2019 | 23:26
3 6

Спри да се излагаш Славчо.Ти си проказа,който разлага обществената тъкан.Ти си изкралистизирано зло.Но ще си платиш за злото,което все още вършиш.В затвора ще бъдеш пречистен.Бог да се смили над черната ти душа.

До Светла Петрова и Марин Стоев

13.08.2019 | 23:19
3 7

Госпожо Петрова не сте съвсем точна с нещата, но за сметка на това господин Стоев е най-долен лъжец! Да обясним за Слявчовите зомбита, как стоят нещата в Пловдив. Малоумника Слявчо вече толкова години лъже, като дърт циганин, че залата струвала 7 милиона лева, а Тотев дал 5 пъти повече. Истината е че само закупуването на парцела струва 7 милиона, а не строежа. Същият идиот оценява реконструкцията на семейният хотел на Тотеви за над 20 милиона, а иска нова спортна зала, при това Колодрум със застроени 39 декара площ да струва 7 милиона! Извинявайте, ама това е брутална наглост или брутално невежество. Да не говорим, че лъжеше още на изборите през 2011 открито по медиите, че Тотев откраднал толкова много пари, че имал 4 хотела, един в Пловдив, два на морето и един в Гърция, като е ясно че и до ден днешен фамилията има само един хотел в Пловдив и той не е негов, защото тези, които са го купили, като съборетина и са го направили един от най-добрите хотели в града, т.е. родителите му са живи и здрави! А Славчо говори, така сякаш са мъртви, а това е смъртен грях! Аз ви казвам Господ ще накаже Славчо за всичко това! Няма да се измъкне помнете ми думата! Колодрума Славчо се опита многократно да го спре, по всевъзможни начини, даже спеше пред прокуратурата с жалба в ръка и всяка сутрин внасяше по една, но той не можа да го спре. Имало 22 "нарушения", като примерно срока за завършване на осветлението е забавено с една седмица, клекалата в тоалетните са 5 сантиметра западно, а трябва да са 10 см. на изток, чешмите са на 80 см. височина, а трябва да са 82 см. и ей такива от тоя род, а той лъже толкова години, за някакви 22 престъпления. Кой ще осъди инвеститор за това? Никой! Неговите жалби обаче паснаха на политиката на правителството на ДПС, БСП и Златния пръст и Орешарски базирайки се на Слявчовите лъжи и 2 години обекта стоя на трупчета. Залата беше готова на 95%, но той не даде пари, а през това време Слявчо лъжеше, че е спрян, заради съдът, който ще осъди Тотев. Болен човек! Даже депутати от БСП молеха Орешката, не и не! След, като бандата разбойници на турските червени патриоти ги изгониха хората с камъни, дойде Бат Бойко на власт и веднага Тотев завърши Колодрума, да ни е честит на града. Слявчо е виновен, колкото Орешарски, но е много по-голям мръсник от него. За Зоологическата градина сигналът също беше изработен от Слявчовата банда, но не я внесоха те, а дадоха на обидената на Тотев че не я направи депутатка, гербаджийка Деса, бивша кметица на Западен да внесе тоя пасквил. Внесе го тя защото и те се срамуваха от това, и така с помощта на Прокуратурата спряха строежа и това може да се види от стотиците публикации на медиите тук в мрежата. И на снимките ще видите че самата Зоо-градина е готова, напълно изградена и затова беше внесена жалбата за да бъде спряна. И запомнете че това беше направено по средата на изборна кампания, за да изкарат с лъжите и плювките си изборни дивиденти, но тия хора, никога не са се срамували от своите престъпления и гнусотии. Можеше ли жалбата да бъде внесена 2 месеца след това, т.е. веднага след откриването на Зоопарка? Можеше, но Пловдив щеше да има градина, а така и така каквото и да излъжат вас , не могат да излъжат съда и жалбата ще отпадне. Те знаеха че нямат основания за присъда, а искаха просто да спрат откриването, което беше предстоящо. Освен това близки до същата Слявчова банда мръсници еко-терористи почнаха да жалят пред всички възможни инстанции, колко дървета са отсечени за да се разшири градината и каква трагедия било за града това. Дали били 20 или 50. Абсолютно същата история беше с проекта за втори гребен канал, както и за проекта "Небет тепе", Големия Бунарджик, даже и за Площад централен същите бандити отново го забавиха за близо една година, чрез същото метод жалене. Типичните Слявчови писъци! Значи, нямате представа, колко вреда нанесоха тия изроди на града, а ако знаете ще ги убиете с камъни. За тая глупост същите заедно с прокуратурата искаха махането на кмета от работа, и го вкараха в съда, но не им стана работата. Най-накрая след всички простотии макар и да забавиха градината с няколко години, тя пак ще стане и ще заработи в най-скоро време. Но вече всички ще си кажат това, което искаха гнусните гадове, да си мислите "А бе имаше там нещо нередно!" Ей това е истината.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?