Следвайте ни

Хакер - синът на вожда

 "Невероятен обрат! Кристиян Бойков не е хакерът на НАП", така пишеше в утрешните материали на сайтовете, телевизиите и вестниците, а радиата пуснаха даже снимков материал.

"По непотвърдени данни арестуваните са с прякори Мечката и Бизона", гласеше другото медийно клише. Щом са непотвърдени, а не неофициални, какви данни са?

Въпросът извън кавичките си зададе правосъдният министър Данаил Кирилов, чиято глава пушеше от напрежение, както някога димеше комина на ТЕЦ-а в родния му Димитровград. Междувременно мислите му се джуркаха като в компютъра на ВСС, докато разпределя делата на случаен принцип. 

Кирилов бе натоварен с издирването на белия хакер, проникнал в данните ни в НАП, защото шефът на ДАНС отишъл на риболов, а подчинените му тръгнали на иманярски разкопки, следвайки примера на свой колега от отдела в Хасково.

При първоначалните оперативно-издирвателни мероприятия службите ни за борба с организираната и неорганизираната престъпност задържаха младия пловдивчанин Кристиян Бойков. От махаленските агенции и други фалшиви новини веднага се заиграха, че фамилията на младежа по презиме съвпада с малкото такова на премиера. Тази информация официално бе отречена, а Кристиян излезе от ареста срещу подписка.

Службите обаче не престанаха да си почиват и влязоха в дирите на нов вероятен заподозрян - Томас О`Хара Мафеда Женивиевь Ахъм, плод на българо-африканската дружба. Доказателствата срещу него бяха железни, но и нещо не пасваше. Издирваният все пак е "бял" хакер, усетиха се разследващите.

Разследването леко забоксува като кола в сняг, въпреки че беше лято. 

Тогава се стигна до пробива. От зоокъта в Димитровград беше арестувана една от мечките, след като бе предположено, че е свързана с руската Федерална служба за безопасност. За да няма напрежение между русофили и русофоби, с постановление на прокуратурата бе прибран и бизонът от зоопарка на "Кенана" в Хасково. 

След като не последваха реакции нито от Москва, нито от Вашингтон, се стигна до обоснованото предположение, че това са извършителите, ако и в клетките им да не бяха открити компютърни принадлежности. Но, като се има предвид, че двете животни най-вероятно са опитни престъпници, не би било изключено да са унищожили нарочно уликите. До този извод стигна пенсиониран консултант по сигурността, който редовно разрешаваше навремето загадките на инспектор Стрезов в списание "Космос".

След ювелирно проведеното разследване всички излязоха в заслужен отпуск.

Междувременно в резервата Пайн Ридж, Южна Дакота. 

Хакер кротко си се дзвереше в лаптопа във вождовата шатра. Младежът от клона на Оглала - едно от седемте племена на западните сиукси или тетон-дакота, бе син на вожда Матотаупа, неизвестен на българското разузнаване в превод като Четирите Мечки. Той й синът му бяха наследници на славните Харка и баща му от племето на Мечата орда, участвала навремето в празничното посрещане на генерал Джордж Къстър при Литън Биг Хорн на 31 януари 1976 г.

Хакер, праправнукът на Токай Ихто, бе вперил поглед в лаптопа си, като камък с рога. Той цъкаше непрестанно по клавишите, докато Матотаупа бе зает да вари огнена вода, защото в резервата на се плаща акциз върху алкохола.

Безизразното лице на момчето в един момент трепна, а от окото му потече сълза. Синът на вожда се разчуства от данните,  хакнал от сървъра на НАП в далечната европейска държава България.

"Боже! Колко много задължения има натрупани в този народ", перифразира  Хакер на случаен принцип думите на Моканина. После в душата му се разпали пламъка на борбата от синовете на Великата Мечка...

"Очите ми бизони жълти виждат,

надушвам прах,раздухван

от червени ноздри,

по пясъчния път на родната ни степ."

Запя отвън Матотаупа, докато наливаше огнена вода и отпиваше от стъклена бутилка със странен неразчитаем надпис "Ракия"...

... Хакер натисна копчето с думичката "Delete" и в другия край на света няколко милиона длъжници се оказаха на плюс, благодарение на червенокожия хакер./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (3)

Оро

20.07.2019 | 15:29
1 0

Хвала на тез достойни червенокожи, хвала.

DUDAEV JOHAR

19.07.2019 | 19:32
2 0

VELIKOLEPNO

Фен

19.07.2019 | 17:54
3 0

Много добро! Смях през сълзи

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?