Следвайте ни

Госпожо Каназирева, спрете да създавате хаос, ставате опасна

viber icon

„Властта е дрога, която подлудява всеки, който я вкуси”, Франсоа Митеран

По диплома адвокат, доктор по право, по назначение – Областен управител на Пловдив,  или защо има толкова много въпроси към г-жа Дани Каназирева

 

Управляващите трябва да знаят,че когато са тръгнали по коридорите на властта, когато си поел отговорност за държавното управление и за решаването на проблеми на стотици хора, стръвта към служебните привилегии е неморалнa по своята дълбока същност. В политиката съществуват емоции, които те отдалечават или приближават към проблемите на хората.

Страстта да убеждаваш, страстта да съблазняваш, страстта да рушиш,страстта да оцеляваш, страстта да се задържиш на поста си и страстта към дълга. Тези страсти ръководят политическото действие. И тука е мястото,  разсъждавайки, да попитам г-жа Каназирева, кое е водещото при нея? Хората или поста, на който е???

Тя, като политик, става опасна, защото се води от грижата да се хареса, а не от тази за хората. Това се нарича "популизъм" или "демагогия". А когато обстановката е нажежена от пандемия и криза,  популизмът се употребява предимно в негативен смисъл. В случая,  наблюдавайки не-адекватните решения на щаба,  ръководен от Дани Каназирева,  популизмът се очертава като изтънчена форма на демагогията.

Едва ли Дани Каназирева ще заяви: "Понякога лъжа, защото е необходимо, няма да извърша чудеса и не знам какво ни готви бъдещето".

Ние, които искаме няколко ясни точни отговора, не искаме да бъдем лъгани, да ни се дават обещания, които не могат да бъдат изпълнени. В тези трудни времена,  хората,   които ни управляват  (политиците) ги оценяваме не по образованието и компетентността, но и според качеството на отношенията, които поддържат с другите.

При Дани Каназирева се забелязва повишено ниво на властност -  хубаво качество за един генерал, но недостатък за второразреден пехотинец. Животът е като монетата, която има две страни - ези и тура.

Всъщност между морал и политика, лична сфера и публичен живот се очертават относителни граници. В щаба на областния съвет,  ръководен от Д. Каназирева няма яснота, а хаотичност и всичко това води до необмислени решения. Това доведе до натрупването на огромно гражданско недоверие към щаба,  ръководен от областния управител на Пловдивска област. Най- изконният нравствен императив е отговорността за Другия, грижата за Другия. Тази гражданска отговорност е " първичната сцена на специалността". А Пловдив и областта са сцена на необмислени и непоследователни решения. Месеците, откакто е обявена пандемията, са загубени ,защото се надявахме с хубави приказки да решим наболелите проблеми.

Дани Каназирева трябва да е моралният еквивалент на "заедност" в живота на гражданите в дадената й област. В обществен план вместо да се интегрира, се стреми да се изземе власт, да се присвоят обществени позиции, да се ползва привилегированост при взимане на решения.

Нелогично е след като виждаш,че не можеш да се справиш с някой задачи, да продължаваш да убеждаваш в противното и да си затваряш очите пред проблемите, които не можеш да решиш. Морално е един ръководител, който не е избран от народа ,а е назначен на поста си, да си подаде оставката .

Всички решения говорят за хаотичност и несправяне с епидемичната криза. Във всички интервюта и заповеди не виждаме да е търсен контакт и съвети от районните кметове на Пловдив и кметовете на общините в Пловдивска област,които са пряко избрани от народа, а не са назначени отгоре.

Писмото до Вас,  г-жо Каназирева,  е продиктувано от пиара, които си правите и вместо да свършите нещо полезно,  създавате пълен хаос.


                  - Вие или болниците разкривате болнични легла?
                  - Защо не излъчвате онлайн заседанията на щаба,за да няма съмнение ,че взимате еднолични и некомпетентни решения?
                  - Кога и къде се провеждат заседанията на щаба?
                  -  Кой са членовете на щаба и кои от тях са специалисти в борбата с Covid-19?
                  Мисля,че много закъсняхте с мерките в борбата с пандемията.Все пак става въпрос за втория по големина град в България ,който догонва София с брой заболели?(съотношение брой население ,брой заболели)
                   - Защо не издадохте заповед за "зелен  коридор"за възрастните хора?
                   - Заповедта за затваряне на барове и заведения не е еднаква за всички. Това дава основание да мисля, че обслужвате частни интереси.
                   - Намесата Ви в смяната на ръководството на Карловската болница говори за авторитарен начин на взимаме на решения, без да сте компетентна.
                    - Вие не сте лекар и няма как да вземете правилните решения. Със заповеди не се решават проблемите.За това се искат знания и сърце.
                   За Вас почвам да се замислям, защото имахте време да се подготвите, а го пропиляхте.

Лошото е, че в резултат на неадекватните Ви решения сметката ще се плаща от хората.Такъв пиар не Ви трябва!

Организаторите на протестите в Пловдив  решихме да ги отложим за да не създаваме пряка опасност за хората. Какво искаме да бъде нашето общество, това решаваме самите ние.


"Мъдрият владетел не го вълнува дали ще го познаят хората, а това- достоен ли е да знаят за него хората." Конфуций

 

 Автор:  Асен Костов

Граждански актив                                                                                                                        

Още от категорията

Виж всички

Коментари (20)

д-р Мадлен Драгнева

д-р Мадлен Драгнева

15.11.2020 | 11:11

Изключително добър и реалистичен коментар на Костов в статията. Спомнете си миналото на момичето Каназирева. Древните професии очиведно още са на мода. Но това не е като онова.....Хаос, безпардонност и слабо управление . Борисов трябва да помисли обезателно с кого да я подмени. Спешно!!! Каназирева за това не става. ЍНо от всимко това страдат единствено и само хората.

Отговори
1 0
Тошко

Тошко

12.11.2020 | 11:06

Въпросите към г-жа Каназирева са много, защото БЛЕНУВАЩИТЕ за власт в Пловдив са в огромно количество! А това което питат е нелепо,, знае се от всички.

Отговори
3 1
Шебека

Шебека

11.11.2020 | 19:42

Това мекере Костов, не обиколи ли всички партии да се самопредлага за кмет или общински съветник/ квото дадат/ ?? Не водише ли протести срещу Борисов и Кмета ? Асенчо сега има конкурс за директор на летището , пробвай се там , явно си дялан камък

Отговори
6 2
Юлия

Юлия

10.11.2020 | 17:08

Колкото до полк. д-р Гозманов, той е преди всичко прекрасен лекар, а за организаторските му качества мога само да предполагам. Ясно, че Каназирева не става. То и Борисов не става за тая работа, но ...........................

Отговори
11 4
До  дии ,от д-р Станев

До дии ,от д-р Станев

10.11.2020 | 17:04

Абе каназирев шибек.Ти си като шефката си.Преди да приказваш провери фактите.Полк.Гозманов освен че е военен преди всичко е лекар доц. По медицина и е обучаван точно за борба с пандемии,много от които се използват, като ббиологично оръжие.Когато той е учил такива неща,някои са се кълчили на кола в Комина

Отговори
13 0
дии

дии

10.11.2020 | 16:10

Костов, сега е момента да спретнете ВСЕНАРОДНО ВЪСТАНИЕ номер XXL и всичките 10 човека с байряци и зурни да протестирате пред областната управа.

Отговори
3 7
Мила

Мила

10.11.2020 | 14:39

Абсолютно неадекватна, и все по-слаба организация. Когато беше леко важничеше едва ли не как болниците я слушали, сега като слушам сменя репертоара. Единствената й заслуга е, че не затвори заведенията, което явно й беше зора като бивш кадър на гилдията... Срамота!!! Ще й тежат на съвестта много хора... Струва ли си за едната власт?!

Отговори
15 5
Защо????!!!!

Защо????!!!!

10.11.2020 | 13:36

ЗАЩО ШЕФА НА ВОЕННА БОЛНИЦА ПОЛК.Д-Р ГОЗМАНОВ НЕ ОГЛАВИ ЩАБА.ТАЯ ПРОСТО НИ ПОМЛЯ.БИВА Я САМО ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ БРОКЕР И ДА ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИ.

Отговори
22 4
Радой Ралин

Радой Ралин

10.11.2020 | 13:49

Еее, ми нали трябва тя да изпъкне тя пред вожда! Да се направи на важна и на интесна, защото не доктора а той вожда по принцип ги оножда!

Отговори
15 2
дии

дии

10.11.2020 | 16:06

Това че е военен не значи че е компетентен. Явно някои хора умирате за униформа, някакъв фетиш... аз а разлика от вас имам друго мнение за военни и полицаи

Отговори
3 9
вувузел

вувузел

10.11.2020 | 13:21

Обикновено хората , които се натискат да дават , са силни само на акъл, на личен пример хич ги няма......

Отговори
9 0
Пловдивчанка

Пловдивчанка

10.11.2020 | 13:16

Абсолютно неадекватна и самозабравила се женичка с огромно его и амбиции и без абсолютно никакво покритие. Редовно си присвоява заслуги на други организации и лица. Най-много обича да се самоизтъква и да подценява усилията и постиженията на околните във всеки един казус от работата й. Г-жа Каназирева се е заобградила със сервилни, лицемерни и некомпетентни като нея служители и сътрудници, които още повече й повдигат самочувствието. Пази, боже, сляпо да прогледа!

Отговори
24 5
Тошко

Тошко

12.11.2020 | 11:14

Мутрата Радев вън!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?