49
Следвайте ни

Георги Йорданов: Нинова остава лидер на БСП, докато конгресът не приеме оставката й

viber icon

Корнелия Нинова пое политическата отговорност за незавидните резултати, които БСП записа на изборите в неделя, и подаде своята оставка. Това е отговорно поведение, коментира пред „Марица” доц. Георги Йорданов, бивш депутат и член на Изпълнителното бюро на БСП.

Според него обаче Нинова остава начело на партията поне до началото на следващата година. Според устава на партията лидерът подава оставка пред конгреса. След това тя трябва да бъде приета и да се пристъпи към избор на нов председател. Конгрес на БСП може да бъде насрочен най-рано за средата на януари, прогнозира доц. Йорданов.

Ако форумът приеме оставката на Корнелия Нинова, има два пътя – единият е да се върви към нов пряк избор, а другият е да се върнем към стария вариант – председателят на БСП да се избира от конгреса. Това обаче не може да стане на същия конгрес, който ще приеме оставката на Нинова, защото трябва отново да бъде променен уставът на партията, уточни Георги Йорданов.

Според него оставката на Корнелия Нинова няма да попречи на участието на партията в преговорите за съставяне на редовно правителство. „Вече е договорена лидерска среща между Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова и тя ще се състои утре или в четвъртък. Доколкото знам, идеята на Петков и Василев е да имаме редовен кабинет преди Нова година, а това мнение се споделя и в редиците на БСП. Остава да бъдат сложени на масата политиките, които са приоритет за „Продължаваме промяната”. Ако те съвпадат с нашите, новата партия вероятно ще получи подкрепата на БСП. След като се изчистят червените линии и се договорят приоритетите и най-важните предизвикателства пред страната, може да се коментират екипите, които ще осъществяват съответните реформи”, коментира доц. Йорданов. Той е на мнение, че този път партиите ще проявят достатъчно разум и ще се стигне до съставяне на работещо редовно правителство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Истината

Истината

23.11.2021 | 15:38

На този иначе умен и интелигентен човек всички врагове не можаха да навредят толкова, колкото голямата му дъщеря. Толкова ли не можа за всичките тези години да я устрои и скрие някъде, а не да се бута в политиката, където го закопа.

Отговори
4 0
да се чуе гласа на темида

да се чуе гласа на темида

24.11.2021 | 11:56

даже ми се струва че този татко има пръст в тази далавера- оная патка няма как без татковата благословия да се справи ....

Отговори
3 0
дон хормон

дон хормон

21.11.2021 | 12:34

Бат Жоро хормона да си гледа щерката. Фалшименто диплома, фалшименто председател, фалшименто партия.

Отговори
2 2
питане...

питане...

17.11.2021 | 10:37

тоя йорданов не е ли бащата на оная торба без диплома дето се ширише и колише и бесише в община родопи?!?! какво стана с този казус...момата защо не е зад решетките?!?!

Отговори
11 2
питане...

питане...

17.11.2021 | 10:39

той и такото бая лъга за тая диплома отговориха ли на прокуратурата и защо няма действия....какво се ширят па и акъли дават.... никакъв морал...от един дол дренки...

Отговори
11 2
Потрес

Потрес

17.11.2021 | 14:41

Баш той е - татенцето, което със сигурност е допринесло необразованата му щерка да се окичи с бол фалшиви дипломи от медицинския университет! Същите татенце и щерка, близки на сърцето на “принципната” г-жа Нинова. Щерката се подвизаваше не само на голяма длъжност в Община Родопи - и в НС на БСП беше. Сега със зъби и нокти ще защитават г-жа Нинова такива като татенцето и щерката!

Отговори
6 1
Пако

Пако

17.11.2021 | 04:23

Вас ще ви има,че ще се гласува пак.

Отговори
4 1
Вовка

Вовка

16.11.2021 | 16:55

Изборите на конгреса на БСП ще е като изборите на бат Бойко: купени, фалшифицирани и пак бат Бойко и кака Кури....

Отговори
5 5
Бай Тошо

Бай Тошо

16.11.2021 | 15:05

Ясно, няма оставка, защото няма кой!

Отговори
5 4
КОКО

КОКО

16.11.2021 | 14:29

АБЕ ВАС НЯМА ДА ВИ ИМА СЛЕД НОВА ГОДИНА

Отговори
3 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?