Следвайте ни

Фамилия Тотеви - винаги може да се вземе още

viber icon

Фамилията на бившия кмет на Пловдив Иван Тотев получава 65 000 лева държавна помощ по схемата 60/40, за да подкрепи бизнеса си. Взе ги без засечки, както десетките обществени поръчки преди това.

Имат право хората -отговарят на условията, полага им се и знаят - винаги може да се вземе още. Дано е така и когато трябва да дават! Макар в декларациите на Тотеви и фамилните им  фирми да не се виждат милионите с платени данъци, с които тези успяващи граждани на републиката осигуряват охолния си живот, купуват имоти, строят, надграждат и инвестират.    

Трябва да си голям непукист, за да се наредиш на опашката за помощи с онези, които едва кретат в кризата с коронавируса и бизнесът им наистина умира. И да вземеш държавните пари с фирма, която никак не е за оплакване.

Собственик на капитала на въпросната „Квалификация Консулт“ е „Плутон 1“ - дружество, дало съвсем наскоро  близо 5 млн. назаем на друга компания от империята на Тотеви, за да върви строежът на огромния комплекс „Каменица Парк“ на пъпа на Пловдив.

И ей така, между другото, купило за наследниците на фамилията луксозен джип „Рейндж Ровър“ за четвърт милион, за да кръстосват между гръцките и пловдивските си имоти.

При Тотеви гьонсуратлъкът явно е семейна черта. В тази връзка, ако сте останали без работа около Covid-19 и ви се наложи да отиде до трудовата борса, оглеждайте се за висок човек с дълъг нос, хитри очи и увиснали рамене.

Не е изключено да се е записал на бюрото по труда. С изключение на кметуването си в район „Източен“ и Пловдивската община, той няма много трудов стаж. Не се знае дали майка му го е назначила на работа след края на мандата. А едва ли ще се намери някой друг да го вземе, както направи навремето Гергов с Чомаков.

Без служба и благодетели Тотев като нищо може да се нареди на опашката за обезщетение от държавата. Та ако го срещнете на гишето, подайте му каквото имате! А щом чуете, че кризата в „Империал“ се задълбочава, изпратете някой лев на DMS номер hranazaivan!

Бъдете добри пловдивчани и помогнете на своя бивш кмет сега! За да не освирепее. И да вземе да се върне в кабинета на пл. "Стефан Стамболов" 1 през 2023-а.

Руси Чернев

Руси Чернев

Главен редактор

Руси Чернев е завършил Българска филология. През 1992 г. започва работа във в. „Марица. В периода 1997-1998 е главен редактор на „Стандарт Пловдив“. От октомври 2013 г. е главен редактор на „Марица“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (29)

До Сократес,от проф.Роглев

До Сократес,от проф.Роглев

04.06.2020 | 06:10

Тотев е за нас психиатрите .Трябва да се лекува от клептомания ,а интелектуалното му ниво е на ниво дебилност

Отговори
7 0
д-р Сократес

д-р Сократес

03.06.2020 | 21:39

Тотев беше на светлинни години като кмет в сравнение със сегашния. Може някога да е учил в Автото и да е бил посредствен ученик, но очевидно впоследствие е натрупал опит и знания и никой не може да го нарече прост и некадърен сега. За разлика от сегашния ни кмет, който е бил повече от десет години районен кмет и областен управител, а сега действа с екипа си така сякаш влизат в космически кораб и трябва да летят до Марс, а преди това са карали единствено каруца.

Отговори
4 7
До Драган Недраганов

До Драган Недраганов

31.05.2020 | 12:21

Твоят"умен" тотев завърши Автото с диплома3.64 и му викахме ваню тъпото и Ваню марсола.Мега крадец ,който трябва да се лекува от клептомания ,нанравил данъците на града наи-високите в страната,като помля дребния бизнес,фалирал общината и я оставил с80милиона дългове,ремонтите му безумно скъпи,извършвани за безкрайно дълго време и с ужасяващо качество.И след два месеца се правеше ремонт на ремонта.Не знам защо още не е в затвора.Сигурно се откупи.Славчо беше на светлинни години от тотето и по интелект и като умение да се управлява.И невсички крадяха.Какво открадна Славчо.Нищо.

Отговори
23 3
Драган Недраганов

Драган Недраганов

30.05.2020 | 13:53

А за мен Тотев е един много умен, крадлив (като повечето българи на които се отдаде възможност) далавераджия, но вършеше работа като кмет.

Отговори
1 27
лимбо

лимбо

27.05.2020 | 20:10

Хората пак се излъгали. Макар и поддръжник на ГЕРБ , не съм гласувал за Тотето въобще , а за човек със социален усет - Славчо. Никога за бизнес-психопати.

Отговори
22 10
Спас безделника

Спас безделника

27.05.2020 | 19:22

А бе, майни! Защо плюете като камили? Съберете се 10 човека и заведете дела. Все ще изскочи нещо - по физиономията му личи!

Отговори
32 1
Банкова

Банкова

04.06.2020 | 22:01

Че нали го съдиха! Не помните ли? Само че, Цв.Цв. се изпери по телевизията и заяви, че партия ГЕРБ застава зад кмета Тотев! На това в нормалните държави му казват "политически чадър"! У нас, явно си е нормално. Иначе Тотев, само за "Транспортния проект" щеше да лежи за злоупотреби в особено големи размери!

Отговори
5 0
До Жан, от Автото

До Жан, от Автото

27.05.2020 | 14:37

Уважаеми Жан, интелектуалното ниво на тотката е диплома 3.74 от Автото.Там го наричаха ваню тъпото и ваню марсола.Толкова за бившия ни кметски наместник назначен ни от цвинокио и баба мента.

Отговори
48 6
Жан

Жан

26.05.2020 | 21:10

Уважаемият инж.Тотев винаги е бил и остава на високо интелектуално ниво,достойно за кметско кресло.

Отговори
9 50
Ман

Ман

01.06.2020 | 16:24

Моля!!!!!

Отговори
5 1
Лимбо

Лимбо

26.05.2020 | 19:10

А Кацито кво праи с имотите придобити?- в капана , "Тракия". Московските набори са така. Скоро слушах как един ляв депутат бил с В.Златев съученици от Москва . Бил против изграждането на държавни бензостанции. Уж пледират за по-сериозна държавна намеса , но в случая не е така. Всяко правило има изключения - само трябва да знаеш коги да ги направиш. Пинг - понг , пинг - понг , леви -десни да вървим напръд.

Отговори
16 3
г-н БАНДЕР, Остап, син на . . .

г-н БАНДЕР, Остап, син на . . .

26.05.2020 | 18:01

Оставам с впечатление от 16 коментара дотук, че населението е враждебно, отрицателно, КРИТИЧНО настроено против Народния ИЗБРАНнИК, баскетБОЛНИЯ мозъклия, ПОСЛУШНИК на Аятоллаха със злия поглед, с ролекс, лимузини и бияТЕЛИ - що така, бе майни? Нима този "КлЕТ С МИСИЯ" не ни отърва от пладнешкия инджинеринг ИМПЕРИАЛиста мамин? Към все по-добро върви Градът! Хвала!

Отговори
18 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?