Следвайте ни

Евелин Парасков: Да не бързаме да спираме парите за детска градина в „Южен“

viber icon

Общинските съветници от „Съюз за Пловдив“ считат, че не трябва да се спира финансирането на проекта за изграждане на нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“ в район „Южен“. Пренасочване на средствата е заложено в актуализацията на бюджета за 2020 г., която ще се обсъжда на предстоящата сесия.  

„Проблемът с недостига на места в детските градини в „Южен“ е много сериозен и е безспорно, че за района са необходими още няколко детски заведения. И досега стотици деца посещават три филиала, настанени в жилищни блокове, въпреки че от 2009 г. законът изисква децата да са преместени в самостоятелни сгради. Затова още през 2012 г. сме внасяли предложение за нова детска градина в района“, аргументира се председателят на групата на „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков. 

Съветникът напомня, че за детската градина вече е отреден терен в близост до КОЦ - Пловдив, има одобрен проект, процедурата по възлагане на строителство е напреднала и не бива да се спира. 

По повод на актуализацията на бюджета в „Съюз за Пловдив“ са на мнение, че тя няма да е последна за тази година и че финансовото положение на общината не е толкова критично.  

Според отчета за първото тримесечие на 2020 г. в бюджета са постъпили 33.6 млн. лв. За сравнение, през същия период на 2019-а приходите били 37.5 млн.

„Това прави разлика от 3.9 млн., която в никакъв случай не се явява непреодолим проблем за фиска. Март е един от най-активните месеци по отношение на събирането на данъци и такси. Именно заради отложения до 1 юни срок за плащането им с 5% отстъпка събираемостта през първото, а вероятно и през второто тримесечие ще бъде по-ниска. Но тези приходи със сигурност ще бъдат внесени в градската хазна тази година“, твърди Парасков.

Съветникът не изключва, че може дори да се стигне до нова актуализация на бюджета, но вече със знак плюс. 

„Невъзможно е икономическата ситуация да бъде предвидена с точност и да се чертаят само ужасяващи сценарии за пловдивския бизнес. Ние оставаме с вяра в пловдивските предприемачи“, подчертава Евелин Парасков.

От „Съюз за Пловдив“ няколко години поред настояваха за реконструкцията на ул. „Даме Груев“ и сега считат този обект за един от най-важните. Но те не са съгласни с предложението на Община Пловдив средствата от детската градина в „Южен“ да се прехвърлят за уличния ремонт. 

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ считат, че предложеното от администрацията съкращаване на разходите в общинското предприятие „Зоопарк-Пловдив“ и спиране на финансирането за довършването на бул. „Северен“ е правилно и целесъобразно.   

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Манчев

12.05.2020 | 11:04

Ха, когато гласувахте бюджетите на Тотев, не се сещахте за тая градина, сега изведнъж се загрижихте за Пловдив. Аре, нема нужда. То бива и може фалш и лицемерие, ама вашето е безгранично.

Отговори
4 2

Пенчев

12.05.2020 | 10:59

Оф, недей. Абе, Парасков, защо позволяваш да те използват така, ставаш за смях. Всички в Пловдив знаят, че вие сте патерица на ГЕРБ, че винаги сте работили за тях, защото те сами не могат да удържат града. Затова правят трапезни съюзи с вас, с търевци, титюци, бидони, цигани и всякакви изборни измамници. А пък колкото и пари да потрошите на Козела и на меката топлина, даже и на балотаж не стигате. Толкова са ви възможностите, една обикновена патерица. Така че, играйте си там присъдружната роля и не се правете на благодетели на Пловдив. Тия ви номера след последните избори вече не минават. Балонът ви се спука.

Отговори
7 2

Тъжна работа

12.05.2020 | 10:53

Ъ, те не били съгласни?!? Че кой ви пита вас. Вие сте адвокатите на сегашния кмет, каквото поиска, вие лягате веднага и изпълнявате. Имате право на мнение, колкото надуваемата се кс кукла. Употребяват ви, преди сек са малко ви напомпват с парички, а след това ви спадат, намачкват ви набързо и ви захвърлят на дъното на шкафа, до следващия се кс. Ама на вас така ви е хубаво. Душичката ви е такава.

Отговори
5 2

Бат Петко

12.05.2020 | 10:47

Абе, момче. Какво се плюнчиш тука интервюта да даваш. Направо се разберете с кмета, нали сте си свои. Той по-близки съюзници от вас и в герб няма. Хич не се напъвай.

Отговори
5 2

Наблюдателен

12.05.2020 | 10:44

Много интересно, партийката на Данчато подкрепя всичките безумни предложения на Зико, а пък уж сте опозиция. Тоя заем от 120 милиона даже самите съветници на герб не го приемат, ама вие сте като Матросов пред кмета. Нещо липсва елементарна логика в такова поведение. Подкрепяхте всичко скандално в предишния мандат, продължавате и сега. Защо не се вляхте направо в герб, вие сте си по същество ортодоксални гербери. Вече няма как да заблуждавате пловдивчани, на последните избори всичко лъсна, и слепите и глухите вече знаят, че вие сте просто една маша в ръцете на герб и Бойко. Жалка работа. Сега направихте 10000 гласа със свръхусилие, след 4 години явно вече няма и да ви има, особено след последната мръсна игра. Такива хамелеонщина пловдивчани не прощават.

Отговори
7 2

Евангелист

12.05.2020 | 10:28

Чета и не мога да повярвам, прости ми, Боже! Защо се правите на загрижени за Пловдив?!? Че вие подкрепяхте непрекъснато герб за всичко. Самият Тотев каза: Дани винаги е била наш добър съюзник и ни е подкрепяла във всичко. Знаехме, че преди изборите ще се извърти, колкото за пред хората, но тя е с нас. Борисов и той каза: Дани винаги е била от герб. А поведението ви в съвета на града наистина е такова, вие гласувахте всички предложения на мнозинството, никога не сте били опозиция, няма нужда да ни заблуждавате. На последните избори видяхме съвсем ясно каква е схемата. Вие станахте мюре на герб, за да се разгърне фронт срещу основния претендент. Аз не гласувам за него, а по религиозни причини подкрепих наш кандидат за съветник, но вие прецакахте и него с вашата манипулация в изборния ден. Изобщо вотът на пловдивчани беше подменен с вашето решително съдействие. Срамота е.

Отговори
6 2

Егаси и гьонсурата

12.05.2020 | 10:23

Пълен гьонсурат.След като подмамиха цял град,че са опозиция на Тотев,за всичките му далавери го подкрепяха.Самият тотев го призна.Вие сте мюрета бе Евелине.Ако не разбираш думата,питай ловците.Хубавото на изборите е че пак идват.Тогава вече и майките си няма да излъжете,както се видя на последните избори ви гласуваха едва десетина хиляди,половината пазарени

Отговори
7 1

Д-р Мушков - Сексолог

12.05.2020 | 10:19

Една безплатна консултация от мен. Данчату не е кой да е, тя е важен пловдивски политик. Затова трябва да има тежест и излъчване. Обаче, като я погледнеш и ти става мъчно, жената видимо страда от сериозен сексуален недоимък. Станала е кълбо от нерви, непрекъснато е трескава и шашната, веднага я избива на истерия. Ясно е, че не се работи достатъчно с нея в кревата. Срамота, Парасков, младо момче си, трябва да се стегнеш. Тя вече е попрехвърлила годинки, не й трябва много. Ако пък не можеш, да пишем рецепти, сега поне лекарства много, ще вдигнеш самолета.

Отговори
6 2

Ти за изборн.измами разкажи

12.05.2020 | 09:59

Ти разкажи,как фалшифицирахте изследванията на 4 агенции на изборите.Верно,че и те бяха в играта,но мръсната работа на герб вие свършихте.За тази гнусотия в правова дьржава се влиза в затвора ,а не се става областен управител,а ти общински съветник.Но зикето трябваше да се отблагодари по някакъв начин.

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?