Следвайте ни

Епизод VI: Психоаналитикът на „Марица” отговаря на вашите въпроси

viber icon

Драги читатели, 

В това несигурно, объркано за целия свят време, ние също сме объркани и не знаем как да се противопоставим на превратностите на живота. Една част от нас сега са безработни и имат много свободно време, но нямат средства. Други имат пари, но нямат време от работа дори да се погледнат в огледалото. Трети са притеснени, защото тепърва им предстои да се занимават със съвършено непознати неща. Има и такива, които са изпаднали в тежък продължителен стрес. Но….  Дори когато на пръв поглед всичко е загубено, спомнете си, че нашия земен път не се състои единствено от кариера, пари, просперитет. Спомнете си за оня случаен приятелски съвет в тролейбуса, за закачливия погледа на колежката, за многозначителната усмивка на съседа, за неочакваното телефонно обаждане на далечен роднина. Спомнете си, че не сме програмирани чучела, а хора, създадени да живеят един за друг, да си помагат да се обичат.  

„Здравейте, д-р Петков, на 20 години съм. Преди 3 месеца за първи път в живота си прекъснах бременност. Кажете ми мога ли пак да забременея след време и как да се предпазвам от нежелана бременност? М.К. от Пловдив.”

 Да, уважаема, вие като нищо можете пак да забременеете. Начините за предпазване от нежелана бременност са известни – хапчета и презервативи. А аз ви желая от все сърце една желана бременност. 

„Д-р Петков, преди 6 месеца бях с едно момче и оттогава не съм била с никой. Но човекът, с когото бях преди няколко дни, се оплака от гонорея. Възможно ли е за 6 месеца да не забележа, че съм заразена? Т.А. от Стрелча.”

Възможно е. При жените някои венерически болести се забелязват по-трудно. Но е възможно и вторият ви приятел да ви е заразил. Слава Богу, гонореята за разлика от СПИН-а е излечима. Бъдете по-внимателна с момчетата, драга Т.А. от Стрелча.

„Д-р Петков, на 19 години съм и имам полови контакти. Преди няколко месеца обаче усетих, че се влюбвам в ….  жена. Проблемът е в това, че вече от много време не съм достигала оргазъм с моя партньор, а съм изпитвала оргазъм дори, когато съм била сама. Просто не знам какво да правя. З.С. Пазарджик.”

Драга З.С., щом можеш да изпитваш оргазъм, проблемът ти е решен. Просто незабавно трябва да смениш партньора си, който явно не те удовлетворява. Що се отнася до любовта ти към жена – това не е престъпление. Според мен обаче един опитен мъж може да ти даде много повече от която и да е жена. Защото мъжът може всичко. Стига да може. 

„Г-н Петков, аз съм на 35 г., с две деца и още от първата брачна нощ сексът ми е противен. Мъжът ми е много внимателен и галантен любовник, но е много активен и иска всяка вечер да се любим. Направо ми идва да го прасна с нещо по главата. Таня от Пловдив.”

Уважаема Таня, едва ли може да се направи нещо за жена, на която секса й е противен. Жалко. Вие сте истинско мъчение за вашия „внимателен и галантен любовник”. За толкова потентен мъж мечтаят хиляди жени по света, но уви по закона за всеобщата гадост, те приемат в леглата си скучни и поспаливи мухльовци. Помъчете си да си намерите някой такъв и щастието ви ще бъде пълно.

„Д-р Петков, влюбена съм лудо в приятеля си, но той не знае, че не съм девствена, а много държи на това. Възможно ли е възстановяване на девствената ми ципа? Д.Д.Х. от Пловдив.”    

Г-це, наистина възможно е нещо да се скалъпи по хирургически път, ала кому е нужна е тая лъжа? Надявам се, приятелят ви да не е влюбен във вашата драгоценна ципа, а във вас самата.

„Д-р Петков, на 16 г. съм, но съм страшно срамежлива, изчервявам се много, дори пред съученици и учители. Ужасно ми е трудно да се преборя с намаленото мнение за себе си и да обърна внимание на младежите. Й.А. от Велинград.”

Незабавно увеличете мнението за себе си. Продължавайте с изчервяването и младежите няма начин да не ви забележат. Само не се правете на това, което не сте. Идентичен е проблемът на А.А. от Панагюрище, но тя е на цели 24 години.

„Здравейте, д-р Петков. Не съм грозна, при това с висше образование, но съм тиха, скромна и притеснителна и никой не ми обръща внимание. Как да стана по-интересна за мъжете?”

Има начин да станете по-интересна. Просто трябва да направите някой мъж на маймуна. Първо го набелязвате, после в удобен момент му покажете, че не сте чак толкова тиха, скромна и притеснителна. Ако обектът не ви допада повтаряте горното с друг. Убеден съм, че ще се справите, още повече, че сте с висше образование. 

„Д-р Петков, пише ви пак Ц.Г., 40 г., разведен, без деца, от Пловдив. Чудя ви се защо не вярвате, че може да съществува добра, хубава, умна, вярна и любяща жена? Мисля, че такъв букет от женски качества може да има…. Моля този мой мейл да бъде отпечатан в цял текст, защото компетентността на даващия съвети е съмнителна.”

Господине, спомням си, че за подобен „букет от женски качества” вече ви отговорих с едно прословуто шопско възклицание – „Е, те такова животно нема!”. Как да публикуваме целия ви текст като пред мен има още десетки при това интересни писма? Ще задръстим целия сайт marica.bg. А, ако компетентността на съветите ви се струва съмнителна – няма нищо по-лесно от това – просто не ги ползвайте, вместо да ми пишете по няколко пъти писма. 

„Здравейте, д-р Петков. Ние сме две 18-годишни момичета от Пловдив – А. и К. Все още сме девствени, но не поради липса на партньори, а заради големия страх, който изпитваме от самия секс. Как да го преодолеем?”

Мили госпожици, все едно да не дишаме поради големи страх от въздуха. Сексът е всичко друго, но не и страшен. Напротив! Сексът е вълшебство, когато има любов и взаимност. Пожелавам го и на двете, при това в най-скоро време.    

Дами и господа, 

За днес времето ни изтече. Надявам се да не съм ви отегчил много с думите си, а вие да сте открили за себе си нещо рационално в тях. Приемете моите почитания. 

Д-р Милен Петков, психоаналитик  

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?