Следвайте ни

Епизод IX: Психоаналитикът на „Марица” отговаря на вашите въпроси

viber icon

Драги читатели, 

Сигурен съм, че за мнозина от нас новата работна седмица ще започне без желание, без настроение, без смисъл само заради спомена от снощното ни идиотско поведение един към друг. В съзнанието ни ще се прокраднат многото обидни думи, които сме отправили към другия, а унищожаващото ни държание и подигравателния присмех ще се вкопчат в гузните ни съвести. И ще ни се прииска да не сме между живите. Но…. Слава, Богу, скоро ще се сдобрим, отново ще се целунем с другия, ще се любим отново и всичко ще бъде както преди – всичко, но нещо от нас безвъзвратно ще си е отишло.

„Уважаеми д-р Петков, аз съм 22-годишна, омъжена съм от 1 година, много обичам съпруга си, но не изпитвам никакво удоволствие от секса. Моля ви, кажете ми какво да правя? В.С. от Пловдив.”

Драга, В.С. от Пловдив, щом обичате, значи вие сте щастлива жена. Една година не е малък, но не е и голям период за семеен сексуален живот. Така че опитайте да откриете нови неща в брачното ложе, надникнете в някои еротичен сайт или книга, затворете очи, докато се любите и се доверете на въображението си. И продължавайте да обичате. 

„Здравейте д-р Петков, на 26 години съм. Пиша ви от затвора, където изтърпявам 3 годишна присъда за катастрофа. От момичето, което обичам съм получил точно 165 писма и точно, когато трябваше да изляза на свобода разбрах, че тя се е омъжила. Това ме извади от равновесие, имам чувството, че съм мръднал. За тази любов съм готов да заплатя с живота си. Полудявам. Дайте ми съвет. Г.Я. от Пазарджик.”

Господине, съдбата си е направила лоша шега с вас, но вие трябва да не я предизвиквате повече. Очевидно в затворническата килия вие сте преживял тези години само с мисълта за вашето момиче и тези 165 писма. И вие трябва да й бъдете благодарен за това, вместо да я вините. Искам да ви припомня нещо, което явно сте позабравил – светът е пълен с млади, красиви момичета, със съблазнителни нежни жени. Потърсете ги, вместо да се отказвате на 26 години от живота си, започнете нов живот. 

„Здравейте, д-р Петков. Отначало отблъснах един мой приятел, но той ме накара да се влюбя в него и започна да си отмъщава, като ме лъже и унижава. Скъсахме, но аз изпитвам гняв и неприязън към него и не мога да се отърва от това. А.А. от Стамболийски.”

Драга, А.А., едва ли има нещо по-отвратително на този свят от злопаметна жена, която мрази. Бог е създал жената да обича и да бъде обичана. И понеже животът е кратък, не си губете времето с глупости.

„Здравейте, д-р Петков, 23-годишна съм. Лудо се влюбих в женен мъж, с който изживяхме неземни мигове, но в един слънчев ден той просто спря да ми се обажда, без дори да ми каже сбогом. От тогава живея в стрес, нямам друг мъж, загубила съм вяра, страхувам се, че отново могат да ме предадат. В.В от П.”

Уважаема В.В от П., мисля, че никои не ви е „предал”, а просто нещо между вас двамата е приключило. Знам – трудно се живее само със спомени, а вие точно това се опитвате да правите. Благодарение на вашата изживяна връзка вие сте станали по-опитна, по-мъдра, по-красива, по-привлекателна. Живейте!.   

„Здравейте, д-р Петков. На 21 години съм и от 1 година съм омъжена. Мъжът ми е изключително нежен и внимателен, но досега нито веднъж не съм изживяла крайното удоволствие. Сънувам, че се любя и достигам до това, което наяве не мога. Започвам да си въобразявам, че съм фригидна, дори желая други мъже с цел да разбера и с тях ли ще е същото. Страхувам се за семейството си. П.К. от Пловдив.”

Уважаема, щом на сън достигате до „мига”, значи ще успеете и наяве. Откажете се от всички задръжки в леглото. Що се отнася до опитите с друго мъже, то вие като нищо може да загубите семейството си, без да попаднете на мъжа, който да ви посочи пътя към върховното удоволствие. А защо не опитате с някои непредубеден човек, с някои лекар например… Само се майтапя, както би казал Алф в такива случаи. Вие трябва сама да решите какво да направите, за да бъде хем вълкът сит, хем агнето цяло.

„Привет, д-р Петков. На 49 години съм и със съпругът ми отдавна живеем като съквартиранти. Неотдавна срещнах красив и модерен мъж, с три години по-млад от мен. С него започнахме да правим всичко, когато сме насаме. Дори аз на моите 49 години му правя френска любов, но фалусът му винаги е мек и безжизнен. Какво да правя? Животът си отива… Ц.К. от Велинград.”

Уважаема, наистина, какъв мал шанс! Мисля, че би трябвало да посъветвате приятеля си да използва стимулиращи кремове или други медикаменти по лекарско предписание. А вие продължавайте да правите всичко в леглото, без да се смущавате от вашата възраст. Има жени, които го правят успешно и на 12 и на 69 години! Дано щастието ви споходи по-скоро.

„Д-р Петков, на 22 години съм и от 1 година ходя с мъж, който е 10 години по-голям от мен. Много се обичаме и сигурно щяхме да се оженим, ако не беше неговата ревност. Това е ужасно. Той ме ревнува и от приятелките ми дори. За всяка минута без него ми иска пълен отчет и после следват дълги натяквания и укори. Какво да правя? Обичам го, но се страхувам от ревността му. А.Б. от Мало Конаре.”

Драга, А.Б. от Мало Конаре, ревността наистина е странна. И унизителна. А вие сте млада и сигурно привлекателна. Опитайте се спокойно да обясните на вашия приятел, че ако една жена реши да изневери и Господ не може да я спре, камо ли някой ревнивец. Напротив! Ревнивият мъж може да подтикне към изневяра. Надявам се той да разбере това и да се държи по-достойно с вас, а вие да продължите да го обичате.  

 Дами и господа, 

За днес времето ни изтече. Надявам се да не съм ви отегчил много с думите си, а вие да сте открили за себе си нещо рационално в тях. Приемете моите почитания. 

Д-р Милен Петков, психоаналитик  

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Rosalina DE LUCIA

Rosalina DE LUCIA

30.06.2020 | 15:44

Здравейте г-жо и г-н, На този коментар обявявам новите си съобщения. Свидетелствам за получения заем и искам да благодаря на г-жа Виолайн. Имате важен проект за изпълнение, но за съжаление нямате достатъчно пари, за да започнете. Вашият бизнес е фалирал и търсите средства, за да започнете, това съобщение е за вас. Моля, свържете се с тази дама с кредитора на IBSI-BANQUE. Ето неговия имейл адрес: [email protected] Благодаря ти !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?