Следвайте ни

Епизод IV: Психоаналитикът на „Марица” отговаря на вашите въпроси

viber icon

Драги читатели, 

По традиция пролетта е характерна със своята променливост във времето, а това много често се отнася и за отношенията между мъжете и жените, обитаващи тази планета. Сега, когато разглеждам големият брой ваши е-мейли, навън вали дъжд, а едновременно се опитва да грейне и слънце. Едно обаче е сигурно – за любовта лошо време не съществува. Б.В. от Пловдив пък ни и напомня, че за любовта няма и възраст.

„Д-р Петков, аз съм на 14 години, а съм лудо влюбена в братовчед си. Правила съм опити да му го кажа, но мисля, че той няма никакви чувства към мен.”

Мила В.Б. вероятно това е вашето първо влюбване. Много са случаите, когато млади девойки като теб се влюбват за първи път в бащите, братята, роднините си, просто защото не могат да си представят по-достойни обекти за обич от другия пол. Затова изживейте вашата чиста, платоническа любов към братовчед си, без да насилвате нещата, докато дойде онзи ден, когато ще срещнете своя истински принц.

„Аз съм на 24 години и със съпруга си сключихме граждански брак преди 6 месеца. Неотдавна обаче в съзнанието ми се всели мъж, който в сексуално отношение ме привлича изцяло. Какво да правя? Ц.Ч. Стрелча.”

Много скоро след брака, драга Ц.Ч. от Стрелча се е вселил в съзнанието ви друг мъж. А предполагам, не само в съзнанието ви…. Подобни неща обикновено се случват след по-продължителен семеен живот. Що се отнася до това, какво да правите, то вие вече го правите. Във всеки случай, трудно е да се живее в лъжа. „Пише ви Д.Р. от Пазарджик. С моя приятел осъществихме полов контакт, без да се пазим по време на менструалния ми цикъл. Ще забременея ли?”

Не. И вие като жена би трябвало да знаете това по-добре от мен. Както и, че периодът на цикъл не е най-подходящият за полови контакти.

„Аз съм 19-годишно момче, готин съм, но  досега още не съм имал полов контакт. Напоследък дори не мога да се влюбя! Абе много са тъпи момичетата…. Б.И.Д. Велинград.”

Господин Б.И.Д. от Велинград, аз също съм готин, но предпочитам това да го казват за мен околните. По въпроса за влюбването  - и аз мисля, че едва ли ще можете някога да се влюбите в тия „тъпи момичета”. А що се отнася до половите контакти – не е задължително в леглото мъжът и жената да са гении. И накрая, опитвайте се да се освободите от комплекса за това превъзходство.

„Г-н Петков, пише ви 15-годишно момиче. Правя секс с моя приятел, когото обичам, но се страхувам от забременяване. Как да разбера, ако това се случи? П.В. Панагюрище.”

Госпожице, не мога да не отбележа, че сте започнала да правите секс твърде млада. Но щом вече го правите, трябва с приятеля си да се предпазвате чрез презервативи или хапчета. В противен случай, няма нищо по-лесно от това да разберете, че сте бременна. Първо ще ви прекъсне менструацията, после коремчето ви постепенно ще започне да се издува, ще ви се гади и повръща и ако не абортирате(на вашата възраст това може да има неблагоприятни последици), след 9 месеца ще си родите детенце, което вместо „мама”, спокойно ще може да ви нарича „како”. Да не говорим за училището, за вашите родители…  

„Д-р Петков, на 18 години съм и знам, че съм бисексуален.  Освен към мъжете имам нормални реакции и към нежния пол. Вредно ли е това? Имах намерение преди време да ставам професионален войник. Е.И. от Пловдив.”

Уважаеми, мога да ви уверя, че няма нищо вредно в това човек да се роди с шест пръста или три уши. В този смисъл не е вредно и да си бисексуален. Дали може да постъпите в армията като професионален войник, ще решат съответните компетентни комисии – лекарска, военна и т.н.

Вие пък трябва да решите за себе си как да живеете своя живот, без да затормозявате с проблема си околните. 

„Д-р Петков, аз съм на 29 години. Досега съм имала връзки с мъже, които винаги ме отбягват, когато не се съглася да се любя с тях. Досега не съм успяла да задържа мъж, който да ме възприема като човек. Чувствам се толкова самотна… Р.Г. от Пазарджик.”

Драга, Р.Г. от Пазарджик. Няма нищо по-нормално от това мъжете да искат да се любят с жените. Нещо повече. Господ е създал за тази цел специални органи. Вие обаче грешите, ако до 29-тата си годишнина не сте се възползвали от тези божии дадености. Опитайте се да накарате мъжете да ви възприемат като жена, а не като човек и тогава те ще станат ваши роби. Действайте по-смеличко, защото в края на краищата вече не сте малка..

„Пише ви 21-годишен младеж от Пловдив. Чрез социалните мрежи водя обширен чат с много госпожици, но като се срещнем на живо всичко свършва преди да е започнало. Всички търсим голямата любов, а щом се докоснем до нея, ние я отхвърляме. Защо?”

Господине, зависи как точно я докосваме тая наша голяма любов. Явно е едно – нито една от многото госпожици не ви е предложила любовта си. Затова госпожиците, разбира се нямат никаква вина. Ето защо ви препоръчвам – не се отчайвайте и продължете комуникацията си. Не се съмнявам, че рано или късно, в момент, когато най-малко очаквате, ще ви споходи голямата любов. И тогава вие ще можете на воля да си я докосвате.   

Дами и господа, 

За днес времето ни изтече. Надявам се да не съм ви отегчил много с думите си, а вие да сте открили за себе си нещо рационално в тях. Приемете моите почитания. 

Д-р Милен Петков, психоаналитик    

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Етносът, който се ожени за братовчед си..!

Етносът, който се ожени за братовчед си..!

24.05.2020 | 17:37

От всичко има...!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?