Следвайте ни

Епизод I: Психоаналитикът на „Марица” отговаря на вашите въпроси

Очаквайте нашата седмична рубрика всяка неделя вечер на marica.bg

viber icon

Драги читатели, 

Малко ми е трудно да започна този разговор с вас, защото знам, че, живеем в условия на COVID-19 с всички произтичащи от това последствия. 

Но….   Тази като цяло нерадостна реалност е извън нас, а с настоящата седмична рубрика ние ще се опитаме да отправим поглед навътре в себе си. 

Тъй като не е без значение дали ще живеем спокойно и без това трудния си живот, или ще се раздираме от на пръв поглед неразрешими въпроси, които денонощно терзаят душите ни, пречат ни да общуваме нормално, правят ни зависими и несигурни, комплексират ни.     

Разбирам състоянието на В.Ж. от Пазарджик, която споделя: „Вече съм на 16 г., но още съм девствена. Приятелят ми – две години по-голям от мене, ме гледа със съжаление, защото някои мой връстнички вече правят любов.”

Хм…  Всяко момиче, щом са налице необходимите физиологични признаци и почувства желание, може да започне да прави любов. Но на тая възраст това едва ли ще й донесе истински изживявания. По-скоро това би било любов заради самото любене, по необходимост, нещо което правят и проститутките. 

Освен това човечеството измина доста години от сексуалния бум, наречен „сексуална революция”. Нещо повече. Напоследък, за ужас на всички плейбой и свалячи, девствеността, като че ли отново започва да се цени. Тъй че, млада госпожице, засега превърнете своя проблем във ваше предимство. И не се безпокойте, че интимното съприкосновение с мъж ще ви отмине. 

Както не е отминало и Н.А от Брацигово. „…Имам десетгодишен брак със съпруга си, на който продължавам да държа. Той обаче иска всяка Божа вечер да правим любов. Нормално ли е това?”

Вие сте щастлива жена, щом мъжът ви толкова дълго продължава да цени достойнствата ви и постоянно ви желае. 

И сигурно сте много съблазнителна в леглото, което пък сама не предполагате, но съпругът ви добре знае това. Във всеки случай, щом уважавате партньора си и го желаете, а той ви иска подобен десетгодишен сексмаратон няма да ви навреди и вие двамата със сигурност няма да се изхабите. Продължавайте! Защото не са малко хората, страдащи заради точно обратното. 

„От Пловдив съм, но по служба бях разпределен да работя във Варна… Влюбен съм в моята приятелка, с която непрестанно си пишем и се чуваме. Отскоро обаче се виждам с едно местно момиче, което е готово да осъществи с мен съвсем интимен контакт. Опасявам се, че мога да изневеря на любовта си, тъй като от 6 месеца не съм бил с жена. И.Б.”  

Любовта, това най-човешко чувство, е златно находище и който се е добрал до него, не се е родил напразно. Любовта е онова единствено нещо, което ни отличава от животинския свят, в който живеем. Що се отнася до изневярата, то тя при мъжете е по-скоро механична и лесна, а при жените болезнено свързана с чувствата. Така че вие, вместо да онанирате, бихте могъл да спите с това местно момиче, без да загубите любовта си, но може да съсипете неговия живот, ако то ви обича. Което е доста често срещано и твърде подло мъжко поведение от психологична гледна точка. Но… влюбите ли се повторно, не е изключено да останете до края на дните си във Варна.

„Д-р Петков, 25-годишен мъж съм, а когато съм с жена свършвам преди да започна… А.Г. от Пещера.

Въпросът никак не е несериозен и той би могъл да се разреши от сексолог, чрез лекарски предписания. Не се срамувайте и посетете специалист. А аз бих могъл да ви посъветвам – започвайте, преди да свършите! Бавно, без да бързате, спокойно, дори по време на акта си  бройте овце. Повярвайте ми – помага!

„Пише ви едно отчаяно момиче на 19 години. Проблемът е, че ме е страх да осъществя първия полов акт с приятеля си само защото изпитвам страшни болки при опит за това. Възможно ли е девствена ципа да се премахне от гинеколог, или ако не е, посъветвайте ме как най-малко болезнено да стане това? П.С. Пазарджик.”

Естествено преди всичко трябва да посетите гинеколог, за да се уверите, че не се касае за физиологична аномалия. Ако се окаже, че няма аномалия, проблемът ви може да реши лекар от всяка специалност, както и всеки потентен мъж на земята. 

Това се прави от хилядолетия насам. Все пак за предпочитане е приятелят ви. Що се касае до болката – тя е нищо в сравнение с една упорита бъбречна криза, прострелване на глезен с куршум или заливане с разтопено олово. 

Пийте чашка алкохол и опитайте още веднъж завинаги, а после ви чакат дълги години наслада и удовлетворение от редовния полов живот. 

„Аз съм 18-годишна и правя секс с приятеля си, но се страхувам от забременяване. Хапчета не пия, презервативи също не използваме, а никои не е застрахован от грешки…. С.С. от Стрелча.”

Просто трябва да използвате хапчета и презервативи, което е сравнително безвредно и сигурно. Защото това, което правите в момента(прекъснат полов акт), говори за не много висока сексуална култура и е твърде жестоко за вашия партньор. Все едно, когато вие С.С, от Стрелча, поднасяте парче гараш торта към устните си, някой да ви перне през ръцете и сладкишът да отхвръкне на 5 метра от вас. 

Дами и господа, 

За днес времето ни изтече. Надявам се да не съм ви отегчил много с думите си, а вие да сте открили за себе си нещо рационално в тях. Приемете моите почитания. 

Д-р Милен Петков, психоаналитик     

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Емма

Емма

07.05.2020 | 12:46

Хайде стига глупости!! "Психоаналитикът на Марица" го няма в никой професионален списък на Международната Психоаналитична Организация, нито е преминал през психоаналитично обучение, той е НЛП практик. Всеки може да си направи справка в сайта на МПО, където в момента присъстват имената на 13 български психоаналитици. Психоаналитиците в България са изключително малко. Подвеждаща, неотговаряща на професионалните рамки на психоанализата статия, много вреден начин за търсене на популярност!!!

Отговори
4 1
Марица

Марица

03.05.2020 | 21:27

Ако обичате, нека бъдем малко по-сериозни!

Отговори
9 3
Алиса

Алиса

03.05.2020 | 21:37

На някои може да му се вижда несериозен моя проблем, но за мен си е сериозен.

Отговори
1 4
Алиса

Алиса

03.05.2020 | 21:25

Ех, най-после! Докторе, омъжена съм от почти 30 години а мъжът ми категорично отказва да осъществи с мен полов контакт. Да го напусна или да му изневеря и да запазя брака си?

Отговори
1 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?