Следвайте ни

Две трети от лекарите в България са зад д-р Димитров

Ако в моя дом влезе някой от тези гризачи, ще действам по същия начин

viber icon

На протеста съм, защото това е нормалният акт на гражданското общество.  Затова ходехме по протести, затова ходехме по площади. И какво получихме - безхаберието на институциите. Кой следи какви ги вършат тези плъхове, гризачи, бълхи и всевъзможни влечуги, след като излязат от затвора? Някоя институция интересува ли се как те си изкарват хляба и по какъв начин живеят? Затворът превъзпитателно учреждение ли е, или произвежда още по-големи престъпници? Това, което прави Пловдив в момента - от Регионалната лекарска колегия ще излезем с декларация в подкрепа на колегата. Имаме подкрепата и на Столичната колегия, както и от Старозагорската колегия. Това са повече от две трети от лекарите в България.

Всички подкрепят исканията на пловдивчани и настояват за законодателни инициативи, защото първоначално онова, което беше заложено 1997-2001 г., Конституционният съд го промени. Не е нормално да бъдат изнасилвани старици, а рецидивистите да продължават да се разкарват на свобода.  

Познавам и д-р Иван Димитров, и баща му, защото той ми е бил един от основните съветници в моята професионална кариера в годините. Той е един от най-добрите лекари по образна диагностика в България.  

Всеки един от нас би постъпил по този начин. Той не е човек, който да се крие.  Той е човек с лице и това, което се случва, е ненормално. Прокуратурата направи поредния си гаф с неговото задържане за 72 часа. Ако го държат там само за да го предпазят от вендета, искам да попитам: от кого го предпазват, от другите гризачи ли? Та нали полицията знае кои са те? Призоваваме целият криминален контингент да бъде сериозно мониториран. Това е апелът на лекарите.

Това е един човек, който от дежурства се прибира вкъщи, и обратно. На всичкото отгоре да бъде ограбван, а и да му посегнат с хладно оръжие. Това е нормален акт за мен. Ако на мен ми се случи, ще действам по същия начин.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?