Следвайте ни

Днес да мислим, а утре да гласуваме за един променен Пловдив!

viber icon

Днес е ден за размисъл. А утре гражданите на Пловдив ще имат възможност да посочат кой ще търси и намира техните решения през следващите 4 години. Нека всички, които искат един променен Пловдив, да излязат и да гласуват. 

Да дадат своя глас за справянето с ужасния трафик, от който страдаме всички. Да гласуват за серия мащабни инфраструктурни обекти, строителство на нов мост и нови кръстовища на две нива, за дострояването на Околовръстното шосе. За създаване на зелена светофарна вълна, нови джобове за автобусите от градския транспорт, ограничаване на Синята зона по ключовите булеварди и вдигане на многоетажни паркинги на важни места. За обновяване и реорганизация на градския транспорт, което ще насърчи шофьорите да използват по-рядко колите си.

Нека гласуват за оправянето на разбитите тротоари, които трябва да станат удобни за всеки гражданин, защото пловдивчани не вървят само по центъра. Тротоарите трябва да са достъпни и проходими за детски и инвалидни колички. За обновлението и поддръжката на кварталните улици, което трябва да бъде всекидневен ангажимент на местната власт. 

Да гласуват за това, във всеки от шестте района на Пловдив да има поне по една нова детска градина или ясла. Да се строят нови училища, да започне поетапно премахване на училищата с двусменен режим за облекчение и на учениците, и на техните родители.

Да дадат своя глас за идеята Пловдив повече да не се управлява на тъмно, по капсулиран начин, по който досега общинската администрация е ръководила града. Да гласуват за създаването на постоянно действаща приемна с голям екип на пряко кметско подчинение, която ще може да приема и обработва средно по 3000 сигнала на граждани месечно. Защото в голям град като Пловдив не е реалистично кметът лично да има приемен ден за граждани, тъй като може да обърне внимание на изключително малък брой от тях. 

Нека пуснат бюлетина в името на това, да се сложи край на едноличните политически решения, понеже кметът на Пловдив не е феодал и силата му идва от подкрепата на хората.

Да гласуват Пловдив да стане равен по стандарт на София, пловдивчани да достигнат столицата по доходи, защото не са втора ръка хора и заслужават заплати като на столичани. А парите да дойдат от реалната икономика и иинвестиционните проекти. 

Да гласуват за идеята властта да работи така, че да не тормози бизнеса. Да се въведат повече електронни услуги, а не да се тича от гише на гише. А в замяна бизнесът да помага на общината и да осигурява производства, които дават високи заплати на гражданите.

Да гласуват за по-нисък данък за колите, тъй като той е двойно по-висок от софийския. А това може да се компенсира с мерки за по-добра събираемост и връщане на данъкоплатците в Пловдив.

Да дадат гласа си за повече профилактика, вместо болните да се лекуват дълго и скъпо постфактум.

Да гласуват за чист въздух и вода. Да се реши проблемът с трафика, тъй като това автоматично ще доведе до намаляване на вредните емисии. Да се стимулират хората да спрат отоплението на въглища през зимата, а миенето на улиците да е приоритет. 

Да се създадат нови паркове, допълнително озеленяване на междублоковите пространства и строг контрол над строителите.  

Да дадат гласа си за Пловдив, който трябва да остане културна столица на Европа и занапред. Да бъде създаден културен календар със събития за поне три години напред - фестивали, събития, изложби, постановки, концерти.

А който иска задръстванията по улиците да останат, при положение че колите в Пловдив се увеличават с по 5000 годишно, който иска да ходи по разбити тротоари, да няма къде да паркира, да диша мръсен въздух, да плаща висок данък МПС и да се сблъсква с още повече нерешени проблеми, нека си остане вкъщи.

За такива пловдивчани денят за размисъл ще бъде след изборите.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?