Следвайте ни

Дани Каназирева: Информираме достоверно и обективно за ситуацията в областта

viber icon

По повод на публикация във в. "Марица" със заглавие „Госпожо Каназирева, и за Чернобил скриха, за да няма паника“ областният управител Дани Каназирева изпрати следния отговор:  

Категорично заявявам, че никога не е прикривана информация, свързана с епидемиологичната обстановка в областта. Понякога обаче, в даден случай, е необходимо време, за да бъде уточнена конкретиката и не на последно място пълно изясняване на подробностите от здравните власти. Още повече, когато се касае за медицинско лице и проучването от страна на РЗИ продължава. Какъвто е и конкретният случай за обявените вчера по време на брифинга нови 4 медицински лица. Не съм искала да всявам паника и напрежение сред обществото,  преди да бъдат  уточнени лечебните заведения, в които работят лицата.

Информацията към медиите трябва да бъде достоверна и обективна. Всичко друго, без да отговаря на истината, в сегашната ситуация е безотговорно и подвеждащо.

Още от началото на ситуацията с епидемията от коронавирус и създадената организация в Областния кризисен щаб се дава пълна информация за медиите относно заболеваемостта, предприетите мерки в здравните заведения,  снабдяването с предпазни облекла и защитни материали. Информацията, която се получава в Щаба, е от РЗИ - ежедневен доклад на база на проучването с броя на регистрираните случаи по възраст, пол и адресна регистрация.

Медицинският щаб е бил отворен за въпроси и след всяко заседание е давана възможност на всяка една медия да зададе своите въпроси.

Не мога да се съглася с написаното: „Областният управител г-жа Дани Каназирева размаха пръст на медиците, които говорят за умората на персонала и състоянието на клиниките, в които се лекуват пациенти с COVID-19“. 

Винаги съм се отнасяла с уважение към всеки един лекар и медицински специалист и многократно съм заявявала, че трябва да  ги щадим, да се отнасяме с уважение, защото отговорността за нашето здраве и живот е в техните ръце.  Срещала съм се и продължавам да се срещам с лекарите от първа линия и съм готова да застана зад всеки един от тях, защото съм наясно с отговорността, която носят. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?