49
Следвайте ни

Данчо, не с рогата, моля

viber icon

Йордан Иванов от ДБ с основание повдига много важен въпрос с поста си за басейн "Младост". Като типичен политик, който е на всяка манджа мерудия, общинският съветник или не е разбрал цялата истина, или поне не я казва.

Басейн „Младост” отдавна е преминал своята физическа и технологична младост и това е ясно на всички. По темата пловдивските медии, и в частност „Марица”, работят от години. За разлика от пловдивските политици, включително и умно-красивите, които действат като албански реотани по важните градски проблеми.

Това, че Йордан Иванов е яхнал вълната с ескалиращия  проблем около плувния басейн, е добре.  Общинският съвет най-после може да свърши нещо полезно, за да се построи модерно съоръжение с олимпийски размери. Самият г-н Иванов може да направи анализ откъде реално могат да се вземат парите, а след това да получи подкрепа при гласуването в местния парламент и така да задължи кмета да го направи. Добре ще е съветниците да сложат и надзорник на обекта, за да стане басейнът за 7-8 млн., а не за 20, или пък за 50.  

В името на истината обаче трябва да уточним някои неща, които г-н Иванов явно не е разбрал.

Първо - Йосиф Миладинов плува в един коридор със 7 деца не защото спортистите от новия клуб на ВСИ са дошли в „Младост”, а защото условията в „Младост” просто са такива. Освен това самият Йосиф не е обелил дума по въпроса и не е добре някой друг да говори от негово име.  

Второ - не знаем г-н Иванов да е голям корифей в спорта и кога е станал нещо като Нешка Робева в плуването, но е много опасно да квалифицираш спортуващите като „слаби” и „силни”, кадърни и некадърни. Още повече когато става дума за деца.

Трето - г-н Иванов, чиято партия иначе много държи да реформира съдебната система и най-после да ни уреди със справедлива държава, здраво се е вживял в ролята на прокурор от Народния съд. И без да се замисля или да проверява фактите, е произнесъл присъда за собственика на новия плувен клуб, като го е заклеймил като лош човек и играч от задкулисието.

Всичко това ме кара да мисля, че в случая не става дума за безкористен опит да се помогне за решаването на един наистина тежък и наболял градски проблем, а за елементарен трик за трупане на политически дивиденти  в предизборно време.

Разбирам, че политиката е мръсна игра. Но не с рогата, моля, поне когато става дума за деца.   

Руси Чернев

Руси Чернев

Главен редактор

Руси Чернев е завършил Българска филология. През 1992 г. започва работа във в. „Марица. В периода 1997-1998 е главен редактор на „Стандарт Пловдив“. От октомври 2013 г. е главен редактор на „Марица“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?