Следвайте ни

Да събираме капачки за машинен вот

viber icon

Безславно и предизвестено приключи дебатът около машинното гласуване. Няма да го бъде за предстоящите местни избори. За тях и парламентарни не може, за президентски и европейски-  става. Чухме някакви аргументи, нито един от които не звучи убедително за обществеността.

Един обаче направо ни разби. Било скъпо. Ми, кое е евтино у нас? Издръжката на депутатите с работата, която вършат на фона на останалите заплати в държавата? Машинният глас излизал 59 лв., а хартиеният само 0,77 лв.  Що така за пари се закахъриха изведнъж най- скъпо платените хора в държавата, вместо да направят така, че да е по- евтино с машините, чуди се бай Иван. Никой не го е еня, как иска той да гласува и за какво да се харчат парите му.

Извинявайте, ама народ, който успешно събира капачки и жълти стотинки, за  да лекува  болни деца и оборудва болници, не може да бъде убеден, че машинното гласуване е скъпо. Този беден народ непрекъснато дава пари, за да спасява животи и каузи, защото държавата никаква я няма.

Ами, да вземем да събираме капачки и за  вота. Колко му е, ей така да им натрием носовете на политиците, че ние можем, за разлика от тях. Ако вземем, че съберем парите,  какво ли ще измислят, за да  не може?

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?