Следвайте ни

Д-р Лилия Учкунова: Във време на пандемия няма място за "проба-грешка" и самонадеяни действия

viber icon

Години наред се борихме да запазим Белодробна болница, но така и не срещнахме разбиране сред управляващите, в резултат на което тя стигна до фалита. Това беше добре дошло на следващите местни управленци начело с тогавашния кмет г-н Тотев, защото имаше апетити към този имот.

Най-много ме притеснява голямата глупост на г-жа Дани Каназирева за разкриване на ковид болница в МБАЛ „Св. Мина”. Неслучайно Белодробна болница навремето беше построена на края на града, за да бъдат далече хората от пациенти с инфекциозни заболявания. Границите на Пловдив е от табела до табела, градът е гъстонаселен и при наличие на специализирана болница  в периферията, с  триетажна сграда, с физиотерапия, огромен парк, с много въздух, е безумие да се прави ковид болница в центъра.

Иван Тотев и неговият заместник Розалин Петков направиха всичко възможно, за да унищожат прекрасната болница „Свети Мина”, а сега с преобразуването й за коронавирус тя съвсем ще се затрие.

Къде ще спират линейките и колите? Къде ще чакат пациентите? Защо трябва да се започва от нулата - без апаратура, без подготвени лекари и медицински сестри, без средства, вместо същите ресурси да се насочат към възстановяване на Белодробна болница? Район „Източен” няма болница. Защо ще струпват хората от четирите краища на града в центъра? И няма ли да се разнася още повече заразата из целия град?

За съжаление, няма отговори на тези въпроси. Всичко се прави хаотично, необмислено, самонадеяно. Във време на пандемия, когато умират стотици, няма място за "проба-грешка".  Очевидно тези хора не мислят каква генерална грешка правят. Жалко е, че от това страдат гражданите.  

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Славчо

Славчо

21.11.2020 | 15:23

Ти първа гушна областната като я изгониха от Герб. Сега ли разбра, че не става за нищо

Отговори
2 5
ДО ГЛУПАКА ПОД МЕН

ДО ГЛУПАКА ПОД МЕН

21.11.2020 | 13:46

И с какви глупости се занимава бе тулуп????Затова,че иска да се вьзтанови най-подходящата болница за борба с ковид.На второ място тя вече не е общински съветник и с достойнство се оттегли,което ти очевадно нямаИ НА ТРЕТО МЯСТО БОГ РЕШАВА КОЙ КОЛКО ДА ЖИВЕЕ НА ТАЯ ЗЕМЯ.ЗНАЕШ ЛИ ,ЧЕ МОЖЕ ДА Я ИЗПРЕВАРИШ.ТАКИВА УРОДИ ,КАТО ТЕБЕ,ОБИКНОВЕННО БОГ ГИ НАКАЗВА.МОЖЕ ДА ТИ ЯДЕМ ЖИТОТО ПРЕДИ НЕЯ.

Отговори
7 2
jjj

jjj

21.11.2020 | 12:02

Тая жива ли е още?? - не се ли напикава на сесиите тази пенсионерка?? Защо не си гледа старините, ами още се занимава с глупости!!

Отговори
2 10
д-р Филчев

д-р Филчев

20.11.2020 | 17:39

Я да не лъжеш за Лондон.Никой не гледа да прави инфекциозна болница в центъра на града.Ивелине ,стига се излагай ,ами гледай да обслужваш здравка както трябва вечерно време,че нацяло горката изтрещя.Ще умори половината град

Отговори
11 1
Dr. William Newsholme

Dr. William Newsholme

20.11.2020 | 15:07

Учкунова не се излагай на стари години. Живееш със стандарти от 30те години на миналия век. Големите инфекциозни болници в Лондон примерно са в центъра. Нашата св. Томас е близо до гара Ватерло. Почивай си и не се забърквай в политиката на стари години, да ставаш за смях на колегите

Отговори
2 14
Ваня

Ваня

20.11.2020 | 13:22

Браво за точните думи! Само дано ги прочетат н.екадърните управници на Пловдив! Снощи минавайки по Вазов се наложи да вървя по пътя,защото имаше линейка и изкарваха пациент! Гледката е стресираща! И без това живеем в страх да не се разболеем!

Отговори
15 3
д-р Аргиров

д-р Аргиров

20.11.2020 | 13:15

Браво докторке.Както винаги право куме в очи.

Отговори
14 2
Третата

Третата

20.11.2020 | 13:13

В Сеул обявиха трета вълна ковид по броя заразени спрямо август. ПМ Чон Се Гюн призова да не се провеждат новогодищните празнувания и че борбата с ковид преживява кризис

Отговори
8 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?