Следвайте ни

Човешката цивилизация - а сега накъде

viber icon

ДАМЯН ГЛУХОВСКИ, ПИСАТЕЛ, ПОЕТ, ФИЛОСОФ, ЕКОЛОГ

 

Повече от тридесет години се занимавам с промените на климата на Земята. Написал съм и съм публикувал десетки статии и четири книги, първата от които е издадена през 2005 г. от издателство "Изток-Запад". Казва се Духът на истината-Духовно израстване" от поредицата "Път към съвършенството". В тази книга, издадена преди 15 години и създадена още в края на миналия век, пиша:

"В резултат на неразумното развитие на човешката цивилизация равновесието в природата на Земята е нарушено до такава степен, че вече е започнал Всемирният потоп. Вследствие на човешката дейност и на унищожените милиони хектари гори, които са белите дробове на планетата, температурата на въздуха непрекъснато се покачва и ледените шапки на полюсите бързо се топят. Ако нещата не се променят драстично през следващите 1-2 десетилетия, наводненията, лавините, свлачищата, ураганите и земетресенията ще станат ежедневие. Още през това столетие под нивото на моретата и океаните ще се окажат стотици населени места, а след това и обширни части от континентите.

Земята като частица от Всемирният разум вече е включила защитните си механизми против експанзията на човешката "цивилизация", които ще <210> помогнат да оцелее, както е оцелявала досега. В следващите години и десетилетия, наред със засилващите се природни бедствия, ще се засилят и масовите епидемии, причинени от стари и нови вируси и други болестотворни организми, от които ще загинат милиони и милиарди хора и животни.

Страшно е, като се помисли, че ООН, която би трябвало да се грижи за развитието и благоденствието на цялото човечество, не включва в основните си пет приоритета най-страшния бич на човечеството през 21. век - прогресивно нарастващата раждаемост и огромната пренаселеност на Земята с човешки същества. През последните петдесет години населението на Земята се е удвоило и вече е около 7 млрд. души, като продължава да нараства с все по-засилващи се темпове".

Драги читатели, отворете новините в интернет или в която и да е телевизия или вестник, и ще видите, че всички неща, за които предупреждавах преди 30 години, вече са неоспорим факт. Днес човечеството е луднало по един "коронуван вирус", който с нищо не е по-опасен от останалите вируси и други болестотворни микроорганизми и отново, за кой ли път, забравят за истинските проблеми на човечеството. Докога хората ще позволяват да бъдат манипулирани и използвани от шепа тарикати, които използват нещастията на хората, за да трупат в банковите си сметки стотици милиарди долари, докато повечето хора живеят в нищета и бедност!??

Забележка:

Това е първа от серия актуални статии с коментар от писателя, поета, спортиста, еколога и философа Дамян Глуховски. Въпреки че са писани и публикувани преди 5, 10, 20 или 30 години, тези материали днес са по-актуални от времето, когато те са писани и публикувани. Прочетете ги и сами се убедете, че това е истината, голата и неподправена истина, която ние, хората, все още не разбираме и не приемаме! Глуховски е автор на книгите "Българска динамична йога", "Гимнастика на ума", "Духът на истината - духовното израстване".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Парцалът от катун

18.03.2020 | 13:42

Тогава, нека, такъв се прави на философ, не е беден, затова се прави на още по голям философ, но няма кой да го слуша, освен една,, въшка,,..!

Отговори
1 0

Мъжожината

18.03.2020 | 12:45

Казва на някого, миришеш, грозен си и всеки ден, не го блокират него, ето това е днешната цивилизация, да се самизабравиш съвсем, защото си,, джендър,...! (Бог още трябва, да, си запретне ръкавите..!)

Отговори
1 0

Франкенщайн с токчета

18.03.2020 | 09:37

Някои твари са по гнусни от вируса...!

Отговори
1 1

bam

16.03.2020 | 11:24

Айде махайте тези статии. Стига сте всявали паника. Вируси е имало и ще има. Къса е човешката памет.

Отговори
3 0

Читател

16.03.2020 | 09:55

Още един, дето се изкара пророк и откри топлата вода! Ами за измененията в климата се говори не от 2005, а усилено след 1985. През 1992 в Рио де Жанейро е подписана рамковата конвенция на ООН за ограничаване на парниковите емисии, друг е въпросът какво в действителност се прави. Всичко е ясно отдавна, за това е писано, писано, няма нужда да ни го преповтаря някакъв доморасъл философ.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?