Следвайте ни

Бойко нямаше как да вземе акциите, а Божков знаеше това

viber icon

Не е нужно да имаш висше актьорско образование за да стигнеш до обобщението, че случилото се тази сутрин пред Министерски съвет е съшита с бели конци постановка. Трагикомична, разбира се. 

Циркът се състоя в пълна степен, а въпросът е: има ли изненадани от тази фактическа провокация към премиерът?

Не съм юрист, но ми е трудно да разсъждавам и стигна до извод - дали въобще може да се намери правен способ, според който действащият министър-председател на България да стане мажоритарен собственик на търговско акционерно дружество. Най-малкото заради задължително последващ конфликт на интереси.

Да не е говорим, че е и морално укоримо, дори да се намери юридически издържана норма, чрез която да се случи това.  

И друго. Схемата с безвъзмездно джиросване на акциите е по същество дарение.

Чрез него дарителят( в случая Георги Попов, доверено лице на Васил Божков) отстъпва – веднага и безвъзмездно акциите на надарения(Бойко Борисов, на чието име са джиросани те), който трябва да ги приеме. Съгласието на страните обаче е необходим елемент на сделката – т.е. дарителят има намерение да надари и изразява волята си за това, а надареният пък трябва да приеме дара. 

Второто условие обаче не бе изпълнено поради липса на воля от приемащия. Което беше и най-естествената реакция на Борисов. 

От тук насетне всеки сам за себе си може да си отговори доколко искрени и съдържателни са били подбудите на Божков за сътворението на този фарс.

По всичко личи, че днешната случка е само един епизод от сагата(с положително или негативно) решаване съдбата на ФК Левски.    

   

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Игра

18.05.2020 | 11:59

Исках да гласувам за вас с недобра оценка но не успях.Опита ми позволи само за средна оценка.Тази ваша"мисирка"реши след 5 дни да се подмаже от, въпреки , че си признава "не разбирам от юридическа наука".

Отговори
0 0

мда

13.05.2020 | 19:41

Добре ще е автора да си припомни правилата за употреба на пълен и кратък член в българския език

Отговори
7 9

Вие също

14.05.2020 | 05:40

Вие също- "добре ще е авторЪТ да си припомни......"

Отговори
13 1

Ментор

13.05.2020 | 15:58

Ще му пръдните на Бойко, на дедовиа.

Отговори
19 14

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?