49

Боян Чуков: Отива си главният дизайнер на украинската трагедия

Автор Боян Чуков, Фейсбук

 

Антъни Блинкен съобщи, че Виктория Нюланд напуска своя пост. Дали са я изгонили, или си отива доброволно е друг въпрос. Виктория Нюланд бе главен „дизайнер“ при съшиването на украинската трагедия. През последните 10-15 години американският данъкоплатец хвърли огромни финансови ресурси в бившата УССР.

Като концептуалист Виктория Нюланд се провали с гръм и трясък. Отделно, че в Незалежната се носи силна корупционна воня, която има американо-украински произход. Затова и щатски ревизори се ровят от известно време в Пентагона и Украйна.

Незалежната се бе превърнала в семеен бизнес за Виктория Нюланд. Тя поднасяше концепцията, а нейните роднини от американския Институт за изследване на войната обясняваха на света какво се случва в бившата УССР в пряка зависимост от интересите на фамилния бизнес. Чувалът с щатските пари се скъса и сега се пита кой е виновен.

Щатската външнополитическа парадигма се променя. И това е очевидно! Американската „дълбочинна държава“ се изтегля от редица региони в света и делегира права на своите по-големи васали в управлението на въпросните територии. Последните се превръщат в подмандатни.

САЩ се изтеглят основно от Европа. Но след като я опоскат окончателно. Янките си оставят правото да регулират споровете между своите назначени васални наследници-куратори. А те са Великобритания, Франция и Германия. Незалежната е предоставена на Германия. Тя ще плаща основно разнообразните и дебели сметки на Киев. И ще въоръжава най-вече ВСУ. В момента върви вътрешнонатовски спор как да бъдат поделени редица територии на бившата УССР.

Регионални претенции за управление имат британците и французите. Локални претенции имат румънци, поляци, унгарци, а защо не и белоруси. Британците са се фокусирали основно в Черно море. От началото на СВО англичаните съвместно с украински обслужващ персонал успяха да потопят около 20% от руския Черноморски флот.

Прибалтика шуми предимно за парлама и отвличане на вниманието.

Друг фокус на британците е Балтийско море. Стремежът е руснаците да бъдат блокирани от Финландия и Естония във Финландския залив. Да бъде прекъсната морската връзка на Русия с Калиниградска област. А тя е единствена в този момент.

Макрон не е съгласен с това разпределение на янките и направи „подскок на място“ като започна да се заканва да изпрати натовски/френски войски в Украйна. Не е случайно, че символът на Франция е галския петел. Маню „изкукурига силно“ и американците веднага му „биха два шамара“ и позорно той даде заден ход. Горката Франция, която е все още средна велика сила с приличен ядрен потенциал. За разлика от Великобритания, чието ядрено оръжие е... американско. Британците и те искат да пратят две дивизии в Незалежната.

Шолц се разсърди на Макрон, който му бърка в поднесената от янките паница. Въобще ЕС няма да го бъде в обозримо бъдеще. След като американците се изтеглят окончателно и Доналд Тръмп (не дай Боже) влезе в Белия дом и НАТО няма да го бъде.

Днес тази теза звучи еретично само сред демодираните и клиширани грантаджии у нас. Макрон от известно време предлага европейска армия. Това не е случайно. Тя според Маню трябва да смени НАТО на Стария континент. Нещо като възраждане на ЗЕС (Западноевропейски съюз). Преди години имаше такова „животно“ и неговият офис бе в Париж.

Защо ще се разпадне НАТО? Защото Турция изгражда общотюркска армия с Азербайджан, Киргизия, Казахстан и Узбекистан. И въобще не крие този свой замисъл. Това е публична тайна за експертната общност.

Какво ще остане от НАТО след като турската армия напусне съюза? Нищо и половина. Тя е втората по сила в НАТО.

Унгария също в момента го играе предвидливо и като „тюркска държава“. Орбан е визионер, а не е като нашия Академико Денков, редовен клиент на своя държавен правителствен туроператор. Някой представя ли си ресурсното обезпечение на Европа без Русия и сблъсъка на западноевропейците с интересите на общотюркската армия на Анкара в Средна Азия. Ердоган и неговите наследници имат да си връщат на високомерните брюкселски бюрократи.

България няма стратегия. България няма даже ситуационна тактика. България няма грамотно управление. България се хили сервилно на всеки „стратегически съюзник“, който й подсвирне. На наша територия се сблъскват интересите на множество глобални и регионални фактори. За локалните да не говорим.

Румъния е близка с Франция. Сърбия е проруска. Македония е в сръбска орбита. Гърция търси взаимодействие с Франция и винаги е била във фокуса на Лондон. Ердоган си намига с Путин и двамата си играят играта. Албания обучава своите офицери в турски военни училища. Само България виси закачена на пирон в килера. И всеки, който мине, я подритва. Няма елементарно достойнство. „Цивилизационният избор“ няма да ни спаси от нищо!

България е разграден двор с неграмотен псевдоелит. Което ни гарантира поредната национална катастрофа и определено... загуба на територии. Сегашното правителство е като оркестъра на „Титаник“ преди корабът да потъне.

 

Оцени новината

Оцени новината
3.6/5 от 45 оценки
3.6/5 от 45 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
46 коментара
Красимир Темелков

Красимир Темелков

09.04.2024 | 15:32

Спирам да чета марица тук е пълна помия

Отговори
0 0
Атанасов

Атанасов

11.03.2024 | 23:27

Чуков е поредният Пирински жопализ, на когото нашите медии щедро предоставят трибуна за да се повторят едни и същи руZZки пропагандни клишета.

Отговори
8 14
Путин

Путин

11.03.2024 | 21:46

Тази статия е за хора с мозък!Доста коментирали го нямат,заслепени от неопедерализма и нацизма които се шири в Европа и бедна България.Те предпочитат да ги управляват доказани престъпници,безродници и национални предатели.Жалко за тия паразити които все си мислят че Русия им е виновна...Явно безмозъчната сган поддържаща Гроб,ДБ и ПП е доста в България.Амин.

Отговори
20 9
Пловдив

Пловдив

10.03.2024 | 20:53

Оправи ги Хахахах Хахахах

Отговори
5 5
Sss

Sss

10.03.2024 | 14:08

Ако се изчисти леко просташкия полъх в изложението ще се получи доста добър анализ на сегашната ситуация. Дали е прав Чуков много скоро ще разберем от бъдещата съдба на Армения, защото следващите със същата политика сме ние. Американците се отдръпват от Европа и се готвят за голямата война с Китай и е без значение коя кукла ще си нарекат "Президент". Всички пари от западните данъкоплатците отиват за съживяване на нейния ВПК, без откраднатите от корупционерите. Сметката на Украйна ще я плаща ЕС. Не само като пари , а като драстично влошаване на условията за бизнес и стандарта на живот.Ако някой си мисли,че евтини ресурси се намират лесно ,да започне да си купува евтина храна от Одрин , а не "скъпа" от Кауфланд!Нашите политици са подобни на царете управлявали разпокъсното парче Бълария, преди да ги помете Османската империя, но това е резултата от "отгледан" от колонизатора "елит".

Отговори
17 16
МУН

МУН

10.03.2024 | 15:21

Когато Господ иска да накаже някого, първо му взима акъла. И човекът се превръща в послушна овца. Това става и у нас. Вижте "безумно умните" коментари по-долу. Ти не са по-далече от "путинска пропаганда" и пр. А България не само загива, но и усилено я тикат да загива по-продуктивно. Каква работа имаме в усрайна? Какво ще спечелим, освен цинковите ковчези? България остана без армия и без оръжие. Скоро ще остане и без излишното население. Явно това е нужно на Метрополията - територията, намираща се на ключово географско място. А овцете се знае каква им е съдбата. Това го знаят и децата.

Отговори
18 17
Стоян

Стоян

10.03.2024 | 13:47

Червен манипулатор.

Отговори
21 17
TORO

TORO

10.03.2024 | 08:44

г-н Чуков е изключително ерудиран политически анализатор и настоящата статия доказва това по безспорен начин.

Отговори
25 21
Валери Маринов

Валери Маринов

09.03.2024 | 09:21

По голям брътвеж не бях чел наскоро. Защо Марица публикува буламачи като този?

Отговори
31 25
Нещастен сволоч

Нещастен сволоч

09.03.2024 | 03:09

Вижте му мутрата на тоя сволоч. Представете си какъв живот е имал: школа на ДС, школа на КГБ, Париж, Мадрид… и през цялото време е шпионирал в полза на комунистическите си господари, лижейки миризливите задни части на по-високите началства и изпълнявайки техните заповеди. И всичко това ДОБРОВОЛНО!!! Егати живота, егати нещастника. Сега намери демокрация, която да го толерира, и продължава да служи на същите сволочи за дребни копейки.

Отговори
44 24
Нещастен сволоч

Нещастен сволоч

09.03.2024 | 03:11

Сигурно е бил и некадърник на всичко отгоре, тъй като едва е стигнал до капитан.

Отговори
31 14
Без цензура

Без цензура

08.03.2024 | 20:37

Това вече е действителността. Боян Чуков е един от най добрите анализатори, не фалшивия с подобно име.

Отговори
34 28

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?