Божана Апостолова: Културната политика на Пловдив - инвазия на скакалците

Културната политика на Пловдив е подчинена на принципа "инвазия на скакалците”. След като София беше опоскана от някои мениджъри, ятото "скакалци” кацна в Пловдив. А знаете какво остава след тях… Това е целта на така нареченото стрийт изкуство. Къде са в културния календар на нашия град пловдивските творци? Няма ги! Елиминирани са! Предлага им се нафорка за упокой.

А що се отнася за отношението ми към Йохан Девлетян, бих споделила, че едно от най-трудните неща е да се прави култура. А той го можеше. Балансиран, ерудиран, с изключително международно ноу-хау. Дори само това е достатъчен аргумент, за да се замислят общинарите за решението си, а именно - не благодарност за свършеното, а дисциплинарно уволнение.

Срам ме е!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Ivan

Ivan

05.09.2014 | 23:34

Да бе, де що има дебели и тъпи лели с пари и културни амбиции трябва да се изкажат ведно със синовете си позастаряващи глуповати аривистки и аривисти, работещи за издателството им от други градове! Хвала, дето се вика! Дано това няма нищо общо с Пловдив, поне не с Пловдив на онези знаменити художници и поети от 80-те! Или има?! Вярно, че като си идат творците, остават скакалците :(

Отговори
0 0
Аз

Аз

06.08.2014 | 20:27

До Наталия\nСкъпа наталия, която твърде вероятно е да си някоя мека китка с името николайчо, например, от ония които играят федербал пред кафенето на младежа Веселина Сариева. Когато направите и една стотна от това, което е направила божана, се появете с истинското си име пред хората. А това, което тия скакалци опоскват в Пловдив има толкова общо с изкуството, колкото дяволът с Рая. Крадци на пари и ибуйци на духовното, и в последна сметка най-обикновени лекета и инфантили.

Отговори
0 0
Христо

Христо

05.08.2014 | 12:49

Много съм съгласен:-) дойдоха навлеците софиянци,натрисат си софийски автори навсякъде,а пловдивските дейци никой не се сеща за тях

Отговори
0 0
наталия

наталия

05.08.2014 | 00:51

Откога Божана Апостолова разбира от културни политики? Нейната специалност не са ли етикетите за бира? Знаем, че да да издадеш книга при нея трябва да си я платиш...за да може после да обяснява, че е благодетелка на българската литература...Г-жо Апостолова, дайте път на младите, вие достатъчно взехте от общинската софра. За разлика от вас те правят интересни неща!

Отговори
0 0
димитър

димитър

05.08.2014 | 00:31

Горката Божана! Тъжно е да четеш тези редове, написани от една напълно откъсната от съвремието и реалността безскрупулна и алчна жена. Тя била ли е според вас на тези събития?\nА защо си мисли, че ние сме глупави и не разбираме, че Пловдив чете не е културно събитие, а маркетинг трик, който подпомага няколко издателства. Няма лошо, но все пак...не пасем трева.\nПромяната на статуквото явно е разтревожило абонатите на Културния календар:)

Отговори
0 0
777

777

04.08.2014 | 21:37

ние сме организация с много информация- скакалците от софия т.н. one, въшките от пловдив, лапачката с \" модерна и красива\" визия - сариева, любимката на америка за българия и касичка на чичовото, както и лапачите от фондация Пловдив културна столица\" заедно с митко писателчето станало омбусман - бивш комунист, всички те не знаят какно ги чака

Отговори
0 0
 Вальо

Вальо

04.08.2014 | 17:41

Божана, поздравявам те! Смело, без да ти пука, им го каза!

Отговори
0 0
Стига на хранилка

Стига на хранилка

04.08.2014 | 16:22

Старата комунистическа номенклатура не е свикнала на правила и иска винаги да е на яслата, но само тя. И като трябва да спазва правила и да показва резултати много се възмущава. Смешен плач на старите муцуни дето много им е мъчно че вече няма да взимат без да бачкат!

Отговори
0 0
Крадецът вика: "Дръжте, крадеца!

Крадецът вика: "Дръжте, крадеца!

04.08.2014 | 15:44

Тази джумерка с навирения нос, която обсебва всяко градско ръководство, която се нарича поетеса с абсолютно некадърно перце, определя безцеремонно стойностите на културата в нашия град. Ако не върти комунистическите пари, кой ще я погледне? Нито се вижда, нито се прочита! Бог да ни опази от такива пезевенк културтрегери!

Отговори
0 0
гражданин наПловдив

гражданин наПловдив

04.08.2014 | 13:29

Хайде, Тони, Божана, Цвятко и всички , ставайте бе хора, вдигнете камшика на твореца , че това не e инвазия на скакалци, а въшки са ни полазили ......

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?