1939

Азис - министър на културата, проф. Рачев сменя Рачков в „Капките“

Кое е по-важно - шоуто или политиката?

Преди няколко години колежка разпалено твърдеше, че политиката е най-важната част от живота. А шоубизнесът, с който аз се занимавах по онова време във вестника, бил периферен и незначителен ресор. Попитах я, ако Николета Лозанова внезапно се окаже министър на културата, пак ли би твърдяла същото за приоритетните сфери в обществото. Не получих отговор, но през годините на няколко пъти ми се е искало да водим отново този разговор.

Първият път беше, когато Бойко Борисов издигна за депутат покровителя на чалга дивите Митко Пайнера. Представях си как облечената като строга господарка Емилия поема непоколебимо вътрешното министерство, а Камелия в престилка на секси медсестра се отдава с всяка фибра на тялото си на проблемите в здравеопазването. Е, сега кое е по-важното - шоуто или политиката? - щях да попитам отново аз. 

Вторият път беше раждането на „Луна президент“. В предизборните студиа изпълнителката на „Бягайте, крачета“ сложи в малкия си джоб дори обиграни шоумени като Волен Сидеров. Съответно, би на изборите както Волен, така и Марешки, Александър Томов и колегата си Светльо Витков. Както и трима по-малко известни претенденти за поста. Та така - шоуто или политиката?

Третият път беше, когато Слави си направи партия и прати в парламента съратниците си с визия на позастарели рокаджии. И така отвори врати за още и още звездни образи…

Затова, когато министър Атанас Атанасов пусна във Фейсбук видеото, с което ​- ако не с друго, ще остане в историята на родната политика, кой знае защо се сетих за Арнолд Шварценегер. Запитах се кое е общото между Наско и Терминатора. Не е мускулестото тяло, нито мъжествено издадената челюст, нито пък милионите фенки, които припадат в краката им. И двамата обаче натрупаха слава, за да я посветят на народа си. Единият в името на Калифорния, другият ​- за благото на културата. Явлението не е ново нито за света, нито за България. Но у нас - като всяко друго ноу-хау, идва с няколко десетилетия закъснение. Слава богу, министър Атанасов едва ли помни времената, когато скандалният премиер Берлускони се обяви за Христос или когато порноактрисата Чичолина поклащаше бедра в италианския парламент. Но пък сигурно познава Азис.

Навремето костинбродският славей се сбори не с кого да е, а с Ламбо за поста министър на културата, като го нарече „човек на преклонна възраст“. Та сега един Наско ли ще му се опре?! По-известен е, по-мускулест, има повече контакти в културните среди. И ако реши, като нищо ще докара за консултант и самата Лепа Брена. А и със сигурност ще го направи с по-ефектно видео.

Колегите му от щаба срещу COVID могат да помогнат в начинанието. Всички помним как Мутафчийски още в разгара на пандемията цъфна по плажни хавлии, чаши и ключодържатели. Сега пък проф. Кантарджиев жъне успехи в тв риалити. С един замах ще измести Геро като водещ в "Капките". А климатологът Рачев като нищо ще прегази Рачков за шоуто. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Дгд

Дгд

23.04.2022 | 18:02

Отговорен редактор караланова Азис не е от Кюстендил

Отговори
5 0
Караланова

Караланова

24.04.2022 | 09:41

Точно така, объркала съм. Мерси!

Отговори
4 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?