Следвайте ни

Ант. Гълъбов: Недоверието в политиците е сериозен проблем

viber icon

Има основание да кажем, че политиците си тръгват с малко повече поуки, защото 2018 година беше динамична и важна за България. Поуките са основно свързани с необходимостта от поддържане на ритъма на управлението и от мисленето в малко по-широк план за българския дневен ред. 

Много устойчиво негативна е тенденцията към политиците и към тяхната работа в България и в Европа, което е сериозен проблем. 

Обществените нагласи не показват готовност или очакване на предсрочни избори. Нямаме драматична промяна в подкрепата за политическите партии. Онова, което е много важно да направи мнозинството и правителството, е да увеличи ритъма на реформи.  

Местните избори ще бъдат много важни, защото от оперативността и качеството на представителите на местната власт ще зависи качеството на живот на гражданите.

Българите имат нужда от силна президентска институция, а не от още един опозиционен център. Румен Радев продължава да се възприема като генерал и това е част от проблема. Загуби президентската институция. 

Колкото до предстоящите европейски избори, досега ЕС не се е изправял пред толкова важни и толкова сериозни избори. Много важно е българските граждани да разберат това, че трябва да гласуват. Много съществен и важен е въпросът как ще изглежда европейският парламент в следващите години. Това пряко ще се отнася и пряко ще определя перспективите на България.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?