Следвайте ни

Ант. Гълъбов: Недоверието в политиците е сериозен проблем

viber icon

Има основание да кажем, че политиците си тръгват с малко повече поуки, защото 2018 година беше динамична и важна за България. Поуките са основно свързани с необходимостта от поддържане на ритъма на управлението и от мисленето в малко по-широк план за българския дневен ред. 

Много устойчиво негативна е тенденцията към политиците и към тяхната работа в България и в Европа, което е сериозен проблем. 

Обществените нагласи не показват готовност или очакване на предсрочни избори. Нямаме драматична промяна в подкрепата за политическите партии. Онова, което е много важно да направи мнозинството и правителството, е да увеличи ритъма на реформи.  

Местните избори ще бъдат много важни, защото от оперативността и качеството на представителите на местната власт ще зависи качеството на живот на гражданите.

Българите имат нужда от силна президентска институция, а не от още един опозиционен център. Румен Радев продължава да се възприема като генерал и това е част от проблема. Загуби президентската институция. 

Колкото до предстоящите европейски избори, досега ЕС не се е изправял пред толкова важни и толкова сериозни избори. Много важно е българските граждани да разберат това, че трябва да гласуват. Много съществен и важен е въпросът как ще изглежда европейският парламент в следващите години. Това пряко ще се отнася и пряко ще определя перспективите на България.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?