49

Академизъм BG: Атанас Баташки стана доцент в МИ на МВР, управляван от баща му

От 1 септември известният хирург и общински съветник в Пловдив д-р Атанас Баташки вече е доцент. Няма лошо, кадърен лекар е, а и вече закръгли 40, така че му е време, коментират в гилдията. Интересно е обаче учебното заведение, което е дало академичната степен на Баташки. И това е Медицинският институт на МВР, управляван от баща му Илия Баташки. Още по-любопитно е, че председател на Научния съвет към института отново е Илия Баташки. Иначе доцентурата на Атанас Баташки е призната по всички правила – след проведен конкурс и избор по Закона за развитие на академичния състав в Република България.

Както бе казал Иван Костов навремето, в България всички сме роднини до шесто коляно и няма нищо чудно, че бащата е одобрил доцентурата на сина си. При фамилия Баташки обаче, която минава за една от най-влиятелни лекарски династии в Пловдив, нещата се случват с натрапчива повторяемост.  Така 25-годишният по онова време Атанас Баташки започва работа като асистент в катедрата по хирургия на Медицинския университет в Пловдив през 2007 година, когато баща му управлява Университетската болница „Св. Георги”.  През 2010 г. синът вече е асистент, а сега е главен асистент в катедра "Специална хирургия” на МУ-Пловдив. В този ред на мисли и във връзка с готвените промени в Закона за висшето образование, от които се очаква да спрат номадството в научните среди и размяната на доценти и професори между различните университети, не е ясно къде ще работи повече доц. д-р Атанас Баташки – в МУ-Пловдив, в УМБАЛ „Св. Георги” или в МИ на МВР. И кога ще му остава да разсъждава върху дневния ред на заседанията на Общинския съвет в Пловдив. 

Но както се казваше в един стар виц, който щеше да е актуален и днес в България, ако не бяха досадните събития от 1989-а „75 години социалистическа революция – 75 години социалистически батак”.             

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
40 коментара
Комунета Гергови слуги

Комунета Гергови слуги

22.09.2022 | 14:45

НЕ СЛУЧАЙНО ФАМИЛИЯТА СЕ КАЗВА БАТАШКИ Е БАТАКА

Отговори
2 0
Това е чудо невиждано

Това е чудо невиждано

21.09.2022 | 11:10

Частна ферма за доценти и професори действа открито и безцеремонно. И то къде? В пазвите на МВР-болницата на МВР. Ха,ха,евала!

Отговори
6 0
Пациент на Родопската хирургия

Пациент на Родопската хирургия

20.09.2022 | 22:58

Така наречената Втора хирургия. Ако не беше Д-р Баташки отдавна да съм пътник именно заради МЪСТИТАТА ПОТОМСТВЕНА ФАМИЛИЯ УЧИКОВИ - ЧУРЕКОВСКИ. Пишете нещо за нея. За сина Ангел Учиков наследил клиниката от баща си Петър Учиков. За внука Петър Учиков дето е доцент без специалност. За майка му Елена Учикова шеф на АГ клиниката. За баща му шеф на Родопската хирургия и ректор на ВМИ и Директор на болницата. Що не пишете за този убиец. Благодаря на Д-р Баташки !!! Златните му ръце ме измъкнаха от гроба !!!

Отговори
8 5
Какво пък чак толкова е станало

Какво пък чак толкова е станало

20.09.2022 | 21:07

Този млад новоизлюпен бащин доцент има политическа биография и то солидна за въсрастта(общински съветник и активен политически гражданин,няма лошо) сега става с академична титла и позиции.Очевидно ще търси ръководни постове и ще ги намери.Ами тези ,които ще ръководи? Те ще получат справедлива реализация?. После защо бягат кадърните от България.Това не е изолиран случай.

Отговори
13 2
станало е

станало е

20.09.2022 | 21:57

Постът ти е т ъп! И сам не знаеш какво искаш да кажеш!

Отговори
2 3
За "станало "

За "станало "

21.09.2022 | 06:53

Постът не е тъп,а някои читатели не могат да тълкуват подобни постове. Добре, по просто: когато такива доценти и професори станат началници те подтискат кадърни хора,които нямат връзки. Резултатът-ако не се сетиш ,моля те прочети пак поста

Отговори
8 1
ха-ха-ха

ха-ха-ха

20.09.2022 | 13:33

Председател на научното жури - бащата Баташки!!! Това е безочие и е редно да се произнесат компетентните органи. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Отговори
23 1
Истина

Истина

21.09.2022 | 09:06

Имааа такава държава в Пловдив на доцент Георги Йорданов...тоя дето се пъне пак да е кандидат от БСП тъп.ата му охра.нена с лоя.сал мозък дъщеря без диплома е шеф в кметството на община Родопи...и след разкритие с.в.инята я махнаха тихо тихо без съд без присъда... Тя ли си набави дипломата сама, НЕ БАЩА И И ТОЙ Е В Основата НА ПрЕСТЪ.ПЛЕНИЕТО, а кметчето Павел Михайлов мълчи като цапа.рдосан с мокър пар.цал ако и да е адвокат по професия!!! Та има такава държава! Гну.сно е всичко това аван.таджи.йско поведение!

Отговори
11 1
от времето на разпределенията...........

от времето на разпределенията...........

20.09.2022 | 13:26

Всички "хубави" места бяха за децата на червените професори от ВМИ! Нищо, че си отличник - заминаваш в Рудозем. Или в Бърза помощ. За богопомазаните - АГ, хирургия.....след 5 месеца асистенти! Сега МУ е пълно с такива хорица на високи позиции. Не казвам, че всички са глупави - само са непочтени!

Отговори
26 0
jjj

jjj

20.09.2022 | 10:59

Че той - старият Батак открай време си е рушеветчия и интригант!! Всички го знаят, но си мълчат. Така е в булгаристан!

Отговори
26 1
ясно е

ясно е

20.09.2022 | 09:35

Това е академизма в България! Жалко! Няма ли да се самосезира МОН, защото е очевиден конфликта на интереси. А целта е ясна - търси се вход в МУ - Пловдив през задния вход.

Отговори
27 0
развитие

развитие

20.09.2022 | 06:39

То, малко ли хора стана и професори, без да знаят кой им е писал статиите!? По партийна линия, с роднински връзки, с рушвет! В милата ни родна демократична Татковина така се напредва. И после получават по 10-15 хиляди месечни заплати, а подчинените им се чудят как с 1000лв да преживяват!

Отговори
33 1
Бъташки

Бъташки

19.09.2022 | 22:58

Кво мрънкате бе? ДНК ни не съвпадат.

Отговори
22 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?