Следвайте ни

Здравното министерство набляга на развитието на превенцията

viber icon

Заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова откри в Панаира Международната изложба за медицина, стоматология и фармация "Медикус, денто, галения". Тя сподели пред медиите впечатлението си за изложението и и говори за политиката на здравното министерство.

- Госпожо министър, какво е впечатлението ви от изложението?

- Впечатлена съм от добрата организация и от модерната техника, които представят изложителите. Видно е, че всички идват напълно подготвени, уговорили са предварително срещи помежду си и на място вече преговарят. Това показва, че българските производители и търговски на изделия за медицината, стоматологията и фармацията работят много иновативно и предлагат продукция на най-високо ниво.


- Говорихте с доста от тях. Какво поискаха те от вас?

- Разисквахме най-вече какви проблеми трябва да бъдат решени, за да се развива по-бързо стоматологията. получихме конкретни предложения, които ще обсъдим с ръководството на Българския стоматологичен съюз.


- Вашето министерство представи вариантите за здравна реформа?. На какъв етап вървят дискусиите за тях ?


- Доволни сме, че към нашите предложения интересът е голям. Сформирани са комисии от експерти и представители на пациентски организации, които ги обсъждат. Всички са на мнение, че здравната система трябва да се реформира. Искам да подчертая категорично. Ще внесем концепцията ни за здравна реформа в Народното събрание, след като се стигне до широк консенсус за нея.


- Кое е най-важното във вашата стратегия?

- Основната ни стратегия е развитието на профилактиката и превенцията. Така ще предотвратим заболяванията на много хора. Изключително активно се работи по отношение на засилването на контрола по всички нива.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?