Следвайте ни

Здравко Димитров: Чакам подкрепа от всички, които искат развитието на Пловдив да продължи

Не участвам в договорки, но разбрах, че опонентът ми е обещал в Пловдив да има поне 72-ма зам.-кметове

viber icon

Г-н Димитров, на каква подкрепа разчитате за балотажа на 3 ноември?

На подкрепата на всички пловдивчани, за които е важно развитието на Пловдив да продължи. В изборно време всички обещават чудеса ​- ще оправят проблемите с трафика, паркирането, чистия въздух, градския транспорт... Аз ще бъда честен с пловдивчани и ще им кажа - всеки развиващ се град има подобни проблеми и те не могат да се решат с магическа пръчка. Откъде ще извади пари кметът, за да реши всичко наведнъж - от джоба си ли? За моите опоненти може и да е нормално да подвеждат пловдивчани, но за мен не е. Търся подкрепа от хората, които искат кметът им да е честен, диалогичен и достъпен, да се вслушва в чуждото мнение. Аз гарантирам, че имам най-добрия екип от експерти, и държа всичко, което правя и за което отговарям, да се върши качествено и в услуга на хората. Затова очаквам подкрепа от всички мислещи пловдивчани.  

Участвате ли в задкулисни договорки?

Не. Ние сме победителите на първия тур ​- имаме огромно предимство в битката за кмет на Общината, в пъти повече общински съветници от основния ни опонент БСП, избран кмет в „Тракия“ и петима фаворити в битката за другите 5 района. На нас договорки не ни трябват - те са за слабите. Още в първите часове след обявяването на резултатите загубилите стартираха офанзива, с която опитват да подменят вота. С подкрепата на едва 1 от 20 пловдивчани Славчо Атанасов иска отново да управлява града. Готов е да пусне през задния вход във властта всеки, който му гарантира подкрепа на балотажа. В градското политическо задкулисие се разиграват постове, длъжности, общински предприятия и имоти. Чух, че Славчо Атанасов вече е назначил 72 зам.-кметове в опит да угоди на всички, на които се моли за подкрепа. Това не е моята игра. Аз разчитам на естествената подкрепа на цялата демо​кратична общност в Пловдив и най-вече на хората, които обичат града си. Те няма да поемат риска да го вкарат в нов застой, познат от 2007 до 2011 година, когато кмет беше Славчо Атанасов.

Как виждате работата си с Общинския съвет и може ли той да работи без ясно мнозинство и партийно представителство?

ГЕРБ е първа политическа сила в Общинския съвет. След изборите предстои да изберем председател, който да задава добър тон за ефективна работа на местния парламент. Иначе ще работя с всеки един от общинските съветници, защото зад тях стоят гласовете на хиляди пловдивчани.

Кои са първите 3 неща, с които ще се захванете, ако бъдете избран за кмет?

Започвам с формирането на екипа и гарантирам, че в следващите 4 години Пловдив ще има работеща в услуга на гражданите администрация. Иначе най-често говорим за трафика и състоянието на улиците и тротоарите. Имам ясни идеи как да подобрим ситуацията.

Какъв Пловдив искате да видите през 2023 година?

Зелен град, с чист въздух и чиста питейна вода, в който живеят успешните хора на Пловдив. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?