Следвайте ни

Зам.-шефът на МВР пред "Марица": Рокадите нямат връзка с изборите

viber icon

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов дойде в Пловдив, за да представи пред личния състав на Областната дирекция на МВР новия директор старши комисар Йордан Рогачев. Пред "Марица" Стефан Балабанов даде ексклузивно интервю за полицейските рокади през последните дни.

 

- Г-н Балабанов, какво налага тези смени по върховете в областните дирекции, които стават в последните дни? Ст. комисар Илков беше изпратен в Кърджали, а пазарджишкият директор на полицията идва в Пловдив.

 

- Надявам се чрез вас хората да разберат каква е истината относно тези рокади. Истината е, че в ОДМВР-Кърджали обстановката по линия на полицията съвсем не е добра. С една дума - резултатите, които показва директорът на Кърджали, не ни задоволяват. Ръководството  счита, че изграден ръководител като Илков, който последните две госе представя добре в Пловдив и има постигнати добри резултати по различните направления на дейност, може да оглави тази дирекция и да подобри дейността й. Това е истинската причина за смяна на директорите в Кърджали.

 

А в Пловдив считаме, че Рогачев, който е прекарал голяма част от служебната си дейност в града като началник на Четвърто районно, служил е и в жандармерията, познава оперативната обстановка, показал е добри качества като ръководител, може успешно да оглави ОДМВР Пловдив. И ние се надяваме накрая на годината да покаже един добър резултат.

 

- Каква реакция усетихте сред личния състав на областната дирекция при представянето?

 

- Личният състав, според мен, го прие радушно. След като прочетох заповедта, всички ръкопляскаха. Повечето от тях го познават, разбира се като по-млад служител. Сигурно ще има и такива, които са изненадани, в нашата професия вечни началнически места няма.

 

 

- Появиха се коментари и конспиративни теории, че подобни рокади по областните дирекции се правят винаги преди местни избори.

 

- Категорично тези рокади на началниците на дирекции нямат нищо общо с изборите. вие знаете, по време на избори ние охраняваме обществения ред, помагаме на избирателните секции, охраняваме ги денонощно и това са нашите задължения. Разбира се, ако има някакви други проблеми, директорите са длъжни да се отзоват веднага и да ги решат. Но нищо общо няма  с изборите. Ние си гледаме дейностите по направление "полиция", което е регламентирано по закон.

 

- Какво инструктирахте новия директор. Къде трябва да се пипне по-твърдо в Пловдив?

 

- Новият директор трябва да обърне особено внимание на борбата с наркоразпространението, наркопритежанието, наркоупотребата, превенция и преследване на такива криминални групи. Второ - да наблегне на мобилните полицейски екипи, които посещават денонощно, по специална схема и план, малките населени места, където няма полицейско присъствие. И трето - да обърне внимание на пътно-транспортните произшествия. Това са трите основни аспекта, върху които той ще работи и ние като ръководство ще наблюдаваме неговата дейност. Считаме, че той ще се справи добре.

 

- Ясно ли е вече кой ще заеме неговото място в Пазарджик?

 

- Засега не. В момента, в който бъде номиниран от министъра нов директор, ще бъдете уведомени. Мисля, че ще е в рамките на един-два дни.

 

 

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

чингито

03.08.2019 | 12:18

там има един събчев,корумп готов да направи всичко за победа на изборите за герб.той трябва да се изчисти.зарка стоянов, корумп приятел на боса на цеха за цигари в труд.няма ли някой най-накрая дя се се и за него.Рогачев дерзай?!

Отговори
1 0

ИСТИНАТА

31.07.2019 | 22:21

Е КАК ДА НЯМАТ ВРЪЗКА ТЕЗИ РОКАДИ С ИЗБОРИТЕ БЕ БАЛАБАНОВ.НАЛИ 2015 НАПРАВИХТЕ СЪЩИЯ НОМЕР.ПАК ПОДГОТВЯТЕ ГЕРБ ДА ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ.

Отговори
7 3

баба Яга

31.07.2019 | 17:58

Какви наркотици, Балабанов? Наркотиците ги решавате за 24 часа, ако искате, но не искате. Закопчавате циганските барони и изривате с булдозера гетата. Да сте чували че основното полицейско внимание е насочено към ТРАФИКА НА ХОРА? Или до вашето ведомство още не е стигнало. Белите робини не смеят да се жалват и са безгласни и покорни кукли, за да не бъдат обезобразени от глобални организатори като лицето Й.Р. Или него смеете да го пипнете както и хазартния бос С.Б.- ЧерепаМай изриването с булдозера трябва и в друго гето да стане - полицейското

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?