Следвайте ни

Владимир Кисьов: За мен е чест да приема поканата на ВМРО, нямаме раздор с Дани Каназирева

viber icon

-  Г-н Кисьов, защо  решихте да се кандидатирате за  депутат от ВМРО, след като  години наред бяхте в Съюз за Пловдив и в момента  представлявате тази партия в Общинския съвет?

- Съюз за Пловдив  като  партия не е поканена в друга политическа формация за участие в парламентарните избори. Аз съм в политиката  повече от 15 години,  имам опит като предприемач и мисля, че ще съм полезен в работата на следващото Народно събрание.  Бях поканен  от ръководството  и лично от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов  да бъда включен в листата от гражданската квота и за мен беше въпрос на чест да приема. Като общински съветник имам опит   вече  няколко мандата  и смятам  да го имплантирам в Народното събрание да работим за Пловдив и Пловдивска област. 

- Познавате ли се с Красимир Каракачанов?

- Познаваме се от години.  Аз съм диалогичен човек  и по линия на бизнеса ми, и в  обществената ми дейност.  

- Това означава ли, че скъсвате връзките със Съюз за Пловдив? 

- Не бих казал това. Съюз за Пловдив  е уникален регионален модел на поведение, съставен от личности.  Както се говори, адвокат Каназирева ще води листата  на ГЕРБ  в Пловдивска област и е достойно да  приеме тази номинация.

- Да не би по тази причина  да сте  кандидат за депутат  от ВМРО?

- Не, не , не! Не го разглеждайте като раздор в Съюз за Пловдив.  Мисля, че доста сме узряли, за да провеждаме успешните политики на национално ниво. Както виждаме, това се забелязва и от  лидерите на големите партии в София. 

- Доскоро  на  всички избори Съюз за Пловдив беше в опозиция на  ГЕРБ. Сега   партията  участва  в управлението на ГЕРБ, а Дани Каназирева може  да  оглави листата като кандидат – депутат.  Как ще го коментирате? 

- Тези въпроси е коректно да отправите към адвокат Каназирева.  Аз съм свободен човек, в Съюз за Пловдив  участвах от гражданска квота. Смятам, че е голямо постижение за нас, пловдивчани, че лидерите на големи партии  се интересуват от нашите виждания и компетентност, затова отправят покани към нас за листите.  Виждат, че мжожем да управляваме хора и процеси и сме привърженици  на добрите практики в политиката.    

- Засега социологическите агенции дават нисък процент на подкрепа за ВМРО.  Убеден ли сте, че ще спечелите на изборите? 

- По принцип се захващам с проекти, независимо дали в бизнеса, политиката или друга област, в които вярвам. А дали  ВМРО ще прескочи бариерата ще кажат хората, а не социолози,  на някои от които ще се наложи да скъсат дипломите, както казва един мой приятел. 

- Кои са трите задачи, които поставяте за решаване в програмата си за Пловдивска област? 

- Програмата на ВМРО ще бъде представена  съвсем скоро, като  аз също ще си поставя задачи, които ще изпълнявам  като народен представител, ако бъда избран. Не съм популист да давам празни обещания и държа като кажа нещо, да го направя.  Познавам региона. Майка ми и баща ми са от Старо Железаре  и съм запознат с проблемите и приоритетите дори повече от някои депутати. Поддържам добри отношения  с различни хора  в областта и съм убеден, че  това е много важно – да не губиш  постоянните връзки  с избирателите по проблемите, които трябва да се решават.

- Как ще се държите, ако се явите на един фронт с Дани Каназирева, но от различни страни на барикадата?  

- Не става дума нито  за фронт, нито за барикади.  Изборите за Народно събрание коренно се отличават от  изборите за кмет, в които сме участвали, и в случая  аз не виждам опоненти  от другите партии. Предизборната  кампания  е състезание на програми. Аз съм позитивен човек, а и Красимир  Каракачанов  каза, че  ще се води  конструктивна кампания с идеи и намерения, без обиди и манипулации.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

______

______

27.02.2021 | 22:46

Белото си показа тъмната страна.

Отговори
1 0
Istorik

Istorik

27.02.2021 | 10:16

MAKEDONSKI ETNOS NE SASHTESTVUVA,KATO TE SA BULGARI,NO IMA REGISTRIRANA POLITICHESKA ETNICHESKA I TO REVOLUTSIONNA ORGANIZATSIIYA NA TEZI ,KOITO SE CHUSTVAT MAKEDONTSI V BULGARIYA ! (ВМРО) E PROTIVOKONSTITUTSIONNA ORGANIZATSIYA ,KOYATO SAZDAVA ETNISHESKO NAPREJENIE,PROTIVOPOSTAVANE,RAZDELENE...I E KRAYNO VREME DA BADE IZHVARLENA V BUNISHTETO NA IZMISLENATA BULGARSKA ISTORIYA !

Отговори
2 2
Пич

Пич

25.02.2021 | 17:10

Всичко е много простичко - след като кака Здравче отиде в София в Парламента, как ще се обяснява какво прави Владко Кисьов и той в София.И понеже е невъзможно да е на избираемо място в листата на ГЕРБ, хоп и в листата на ВМРО.

Отговори
13 1
Падение на фармацията

Падение на фармацията

25.02.2021 | 16:56

Пепе.утка

Отговори
9 1
Пффф

Пффф

25.02.2021 | 16:24

А бе, Кисьов, кви са тези циркове? Те хората не са идиоти, кой ще излъжете? Ей заради такива, като теб накрая няма никой да отиде да гласува.

Отговори
17 3
ха-ха

ха-ха

25.02.2021 | 15:42

Значи ГЕРБ ще работи Дани Каназирева да стане депутат, а Дани Каназирева ще работи Владимир Кисьов да стане депутат.... :-) :-) :-)

Отговори
19 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?