4232

Васил Тончев: Сглобката може да се повтори, интригата е дали ПП-ДБ ще паднат под 500 000 гласа

Най-вероятно активността на 9 юни ще падне под 2.5 млн. гласа, което е нов антирекорд, казва социологът

 

Ще влезем в  спирала, която води до поредица от избори, с цел в някакъв момент нещата да се избистрят

Разочарованието от сегашните парламентарни партии дава шанс на много малки и нови играчи

 

 

- Г-н Тончев, колко авангардно е решението служебният премиер да съвместява и поста служебен външен министър?

- Това е просто компромис с цел да се избегне напрежението, което се създаде и беше излишно. Много от нещата явно не бяха договорени предварително и трябваше да се излезе от ситуацията.

Ако хоризонтът на това правителство е само до провеждането на изборите, би могло нещата да се закърпят. Има съответни заместници, които да си поемат ролята. Но има вариант това правителство да издържи доста дълго, ако след изборите не може да се излъчи стабилно мнозинство. Тогава ще се усложни ситуацията, защото от външния министър ще се иска доста активна дипломатическа дейност.

- Очаквате ли още смени на министри в този служебен кабинет?

- Надявам се да няма, защото на страната <210> е нужно спокойствие. Нужно е у хората да се изгражда доверие към изборния процес, а не да се излъчват скандали.

- Може ли кабинетът да обърне критичните нагласи, че изборите няма как да бъдат честни?

- Имаме доста добра изборна администрация и се надявам политиците по-малко да <210> пречат, за да може да си свърши по-спокойно работата. А и мисля, че този вътрешен министър работеше добре на предишните избори срещу негативните явления, като купуване на гласове, и може да се разчита на това, че и сега ще си свърши работата и няма да се поддаде на натиск и влияние.

- Как обаче ще се отразят на изборите атаките срещу кабинета, арестите на шефката на митниците и на бившия главен секретар на МВР за контакти с контрабандисти?

- Цялостната картина, която се излъчва от управлението, е негативна и това прави хората доста разколебани, дори в някаква степен и гневни на това, което се върши по върховете на властта. Естествено, че това ще се отрази на резултатите от изборите. Много хора ще бъдат толкова разочаровани, че няма да се включат в изборния процес и ще се откажат от гласуване.

На тази база смятам, че и активността най-вероятно ще е по-ниска. Но все още е рано това да се каже, тъй като кампанията тепърва предстои.

- Няма ли да се оправдаят очакванията на 9 юни активността да се качи заради изборите две в едно?

- Парламентарните избори ще изтеглят по-високо гласуване на европейските, което винаги е било по-ниско. Обикновено се смята, че тази комбинация ще доведе до цялостно увеличаване на гласуването, освен ако не се случи нещо непредвидено в кампанията, което все още не можем да предвидим.

Най-вероятно активността ще падне под 2.5 млн. гласа, което е по-ниско от предишната. Някои дори смятат, че ще са около 2 млн., но не мисля, че ще  паднат толкова.

- Кой ще понесе най-сериозни щети на предстоящите избори? Къде евентуално ще прелеят гласовете на разочарованите и гневните хора, определяни на около 300 000 или дори повече?

- Трудно е да се каже колко са тези гласове, защото кампанията ще има съществено значение за окончателното им определяне. Но при всички случаи ще има отлив от парламентарно представените в момента партии към тези, които не са в НС или към по-малките партии, които са доста на брой и имат претенции да се преборят за политическо влияние.

Като най-засегнати на изборите ще са може би тези, за които има мнение, че са провалили управлението, не го продължиха и не го изведоха до по-сериозни резултати. Това, естествено, са ПП-ДБ, които практически управляваха страната през последните девет месеца.

Вероятно ще е по-ниска и подкрепата за БСП на базата на вътрешните противоречия, които имат. Там е жестока борба между групата на Корнелия Нинова и хората, които тя отстрани, последно и от градската организация на София, която е най-голямата в партията.

- Очаквате ли тези избори да пренаредят играчите в следващия парламент или конфигурацията ще се запази почти сходна?

- Не очаквам значимо пренареждане. Възможно е да влязат още една или две по-малки формации, което ще направи още по-трудно съставянето на мнозинство. Очаквам да се получи практически същата ситуация, в която стабилно парламентарно мнозинство няма да има. Т.е. ще влезем в  спирала, която води до поредица от избори с цел в някакъв момент нещата да се избистрят и да може някой да поеме управлението на страната стабилно и по-дълготрайно.

- Социологически проучвания дават дистанция между ГЕРБ и ПП-ДБ от 8-10 пункта. Как от "Промяната" могат да стопят поне част от тази разлика?

- Това е една от загадките в развитието на ситуацията - колко голям ще е отливът на гласоподаватели от ПП-ДБ. Според мен ГЕРБ, които на миналите избори бяха на 660 000, ще успеят да се задържат някъде на кота около 600 000 гласа. Не се знае докъде "Промяната", които бяха на 620 000, ще успеят да спрат отлива. Ако го спрат някъде на 500 000, ще е успех за тях.

- Кои от малките играчи имат най-сериозни шансове да влязат в парламента?

- Има доста амбицирани малки играчи. Много важно за тези избори е партиите да имат структури. Основно на срещите, при конкретен контакт с избирателите ще се решат нещата за тези по-малки партии. Ще има свободни гласове, които търсят представителство, въпросът е кой в кампанията ще може да се наложи. Коалицията „Солидарна България“, в която са Ваня Григорова и Мая Манолова, "Левицата!", която обедини около себе си още няколко формации, също е с претенции да влезе в парламента. Да не забравяме "Български възход", ВМРО излиза самостоятелно, връщайки стария си председател Каракачанов, който е доста по-успешен от триумвирата, който го беше заменил в последния мандат. Тук трябва да сложим и движение „Център“ на Васил Божков, коалицията "Граждански блок" на бившия главен прокурор Иван Гешев. Формацията "Синя България" на Вили Лилков и Петър Москов е с претенции да бъде защитена по нов начин дясната политика. Претендентите за парламента са много.

-  Възможен ли е възход на "Възраждане" на тези избори?

- "Възраждане" и ДПС са може би в най-стабилни позиции от утвърдените партии и с най-добри шансове да увеличат резултата си. Ситуацията е благоприятна за тях, а и организационно тези партии стоят твърде добре, с лидери, които имат пълен контрол. Но и двете партии имат предел, те не могат да предизвикат вълна към себе си, но могат да разширят присъствието и влиянието си. А на базата на по-ниска активност автоматично да увеличат депутатските си групи.

- Какви са най-вероятните сценарии за коалиция след изборите? Ще рискуват ли ГЕРБ да се коалират отново с ПП-ДБ, или ще предпочетат някой по-малък играч?

-  Два са вариантите, които се спрягат. Единият е нова сглобка между ГЕРБ и ПП-ДБ. Колкото и да са в остра конфронтация предизборно, да се получи сглобка-2 могат да изиграят роля и външнополитическите ни партньори. На всички е ясно, че доскорошната некоалиция беше съставена на базата на натиска на партньорите ни, че в момента е необходимо да се направи нещо такова заради ситуацията в света. А не мисля, че на тези избори ще има някаква геополитическа промяна, така че е възможно пак да се стигне до този вариант. Бойко Борисов отсега се подготвя за това - вече заяви, че могат да работят с ПП, но без изявените им и компрометирани лица.    

В другия вариант, естествено, ГЕРБ и ДПС няма да направят самостоятелна коалиция - Борисов знае, че това ще му донесе много сериозни електорални загуби. Но с трети партньор би могло да се случи. Като най-възможен трети се спряга ИТН. Ако, разбира се, партията на Трифонов влезе в следващия парламент, за което има шансове.       

Предпочитаната конструкция за следващо управление обаче е тази, която беше досега, сглобка-2 на базата на външнополитическите реалности.      

Смятам, че промяната в глобален мащаб, спирането на войната в Украйна, идването на Тръмп на власт в САЩ, промяната  в Европейския парламент към по-силно присъствие на консервативни партии ще доведе неминуемо и до промяна в управлението в България. Просто сме функция от това, което става около нас. Това най-вероятно ще наложи и парламентарни избори още следващата година.

- А не наесен, както се чуват все повече гласове?

- Водещ за това ще е външнополитическият фактор, който ще се отрази и на развитието на събитията у нас. Но още едни избори са много вероятни - на базата на това, че не виждам как ще бъде излъчено мнозинство, което да има дълъг хоризонт, да е стабилно и с голяма перспектива.

Това дава шанс за по-дълъг живот на служебния кабинет. Но има две много важни цели - пълен Шенген и влизане в еврозоната. Това бяха приоритетите на досегашното мнозинство и ако беше ги осъществило, щеше да получи доста политически дивиденти.

Не успяха да го направят, тъй като не можаха да осъществят ротацията. Може да имат възможност да си довършат работата в следващия парламент.

Васил Тончев е завършил философия с профил социология в СУ "Св. Климент Охридски". Работил е като психотерапевт. Бил е научен сътрудник в Института за изследване на младежта, а по-късно - научен секретар в Националния център за изследване на общественото мнение. Създава собствена агенция - СОВА-5, която се занимава с изучаване на общественото мнение. По-късно тя става част от световната верига "Харис".

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
41 коментара
ОТЕЦ КАЛИФОРНИЙ

ОТЕЦ КАЛИФОРНИЙ

22.05.2024 | 03:26

москалите плашат само гаргите с техния остарял ядрен потенциал ! при една ядренна война Русия няма никакви шансове ! рашистите са 145 млн население ,а запада е с над 1 млрд население ! голямата част от руското население е съсредоточено в няколко на брой градски агломерации като москва , Санкт Петербург и още 6-7 големи града милионници там се намира над 70 % от населението , докато при запада има стотици градове милионници пръснати от Австралия през Япония до Мадрид и зад океана ! територията на запада е много по голяма от тази на русия , само сащ и канада имат 19 млн кв.км. което е повече от 17-те млн.кв.км на руснаците ,да не прибавям австралия която е над 6 млн.кв.км. и Западна Европа ! какво искам да кажа , целите за поразяване на запада са ужасно много , докато руските цели за поразяване са в пъти по малко ! при един ядрен дуел ще останат само 10-15 млн руснаци в сибир и другите огромни територии , които са много рядко населени !докато след ударите ще останат над 900 млн западняци живи ! единственното предимство на мужиците е, че те ще отидат в рая :)) щатите имат над 800 военни бази само в чужбина т.е. по цял Свят , а всички руски ядрени заряди са по малко , да не говорим за носителите т.е. ракетите , те са още по малко ! при ядрена война ще има победител и това ще е запада ! приказките за пълно унищожение и ядрена зима са само за глупаци ! преди години и янките и мужиците взривяваха атомни бомби , както и водородни бомби направо в атмосферата ! справка руснаците взривиха в атмосферата най голямата водородна бомба наречена Цар Бомба – Мощността ѝ се равнявала на 58,6 мегатона тротилов еквивалент или близо 3600 пъти по-мощна от първата атомна бомба, взривена на 6 август 1945 г. над град Хирошима.ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО 3600 ХИРОШИМСКИ АТОМНИ БОМБИ ВЗРИВЕНИ ЕДНОВРЕМЕННО , А НЕ Е ИМАЛО НИКАКВА ЯДРЕННА ЗИМА !

Отговори
0 0
БАЙ ШМОЙГУ

БАЙ ШМОЙГУ

13.05.2024 | 06:30

ПРЕЕЦАКА МЕ ВОВАТА , СКУЖИХ МУ ВЯРНО , ПИШЕШЕ СЕ ЗА НАЙ ГОЛЕМИЯ МИ ФРЕНД , ВОДЕХ ГО В ТАЙГАТА , А ТОЙ НАКРАЯ МИ РАЗГОНИ ФАМИЛИЯТА ! ТЪКМО ЗАПОЧНАХ ГОЛЕМИ УСПЕХИ В СВО И ТОЙ МЕ УВОЛНИ , ТУРИ МЕ НА ТРУПЧЕТА В ШЕСТА ГЛУХА ! АЗ ПРАВЕХ НАЙ ХУБАВИТЕ СТОЛИПИНСКИ ПОКАЗНИ ПАРАДИ НА ПОБЕДАТА ,ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ СЪМ СЛУЖИЛ В АРМИЯТА КАТО ВОЙНИК ДОРИ Т.Е. НЕ СЪМ БИЛ В КАЗАРМАТА ВОЙНИК И НЯМАМ НИКАКВО ВОЕННО ОБРАЗОВАНИЕ !

Отговори
0 0
ааа

ааа

13.05.2024 | 08:50

ПРЕЦАКА МЕ ВОВАТА , СЛУЖИХ МУ ВЯРНО , ПИШЕШЕ СЕ ЗА НАЙ ГОЛЕМИЯ МИ ФРЕНД , ВОДЕХ ГО В ТАЙГАТА , А ТОЙ НАКРАЯ МИ РАЗГОНИ ФАМИЛИЯТА ! ТЪКМО ЗАПОЧНАХ ГОЛЕМИ УСПЕХИ В СВО И ТОЙ МЕ УВОЛНИ , ТУРИ МЕ НА ТРУПЧЕТА В ШЕСТА ГЛУХА ! АЗ ПРАВЕХ НАЙ ХУБАВИТЕ ПОТЬОМКИНСКИ ПОКАЗНИ ПАРАДИ НА ПОБЕДАТА , ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ СЪМ СЛУЖИЛ В АРМИЯТА КАТО ВОЙНИК Т.Е. НЕ СЪМ БИЛ В КАЗАРМАТА ВОЙНИК И НЯМАМ НИКАКВО ВОЕННО ОБРАЗОВАНИЕ !

Отговори
0 0
ааа

ааа

11.05.2024 | 08:27

Полека лека , по тихоночку , по тихонучко започваме да пренасяма войната на територията на Московия , във всички пригранични руски области еври дей , по неколко пъти нощем и денем вият сирени , мужичетата бегат в мазетата или избите , даже и през деня , когато трябва да са на работа пак вият сирени и се чуват страшни трясъци ! да ние вече 800 дни живеем така , народа ни почти свикна и се приспособи , но виж при комшиите не е така , стресът при тях е на висота :) а веселбата тепърва започва , нашите славни бандерковски дрони вече са точно като иранските , а в някои отношения ги превъзхождат ! какво казвам , както братушките ни думкаха сума ти време с иранските дрони , така и ние ги почваме , не минава седмица без да сме думнали некой руски нефтохим , скоро започваме по домова книга и техните ТЕЦове , ВЕЦове , Далекопроводи за високо напрежение , нема лабаво бълваме стотици дрони тип самолетни за които разстоянията нямат значение !

Отговори
0 0
ааа

ааа

11.05.2024 | 07:44

Скоро пристигам с гръм и трясък в Украйна ! Ще кажа на проруските многознайковци , пилотирането ще извършват западни много опитни пилоти в украински униформи и документи , техническия персонал по обслужване на летателните апарати също ще бъде западен ! Нищо ново под слънцето в Корейската война пилотите са били от Съветската армия , във Виетнамската война пилотите , обсужващите ПВО и самолетите също на 80 % са били от съвестката армия , Египет същата работа , пак съветски пилоти и ракетчици през войната 1973 г , но тогава янките не са хленчели , че СССР и Варшавския Договор са въоръжавали виетконг и арабите , не са плашели с атомна война , дет се казва тарикат мъж не писка , а стиска зъби и се бие по мъжки , не си измисля извинения !

Отговори
0 0
кибик от Инджирлик

кибик от Инджирлик

11.05.2024 | 07:42

Бункерния Наполеончик Вовата , не си губи времето : Пригожин превзе Бахмут и половин Африка , а после за награда го утилизираха завчаска със самолетна постановка , Суровикин и той свърши хубава работа , той построи линията Суровикин , която спря миналата година Контранастъплението на Бандерковците , той измисли и внедри бухането по ТЕЦове , Вецове и кво се сетиш , той разбомби яко и Сирия , но след всичко тва за награда го скриха , туриха го на трупчета и не се знае как ше приключи накрая ! Виж Шойгу е незаменим , той прави супер пупер Паради и за тва го държат :)

Отговори
0 0
КОРЕЙКО И КОПЕЙКО ПИТАТ

КОРЕЙКО И КОПЕЙКО ПИТАТ

10.05.2024 | 04:59

РУСКА КОЛА ЛИ ИМАШ ИЛИ КАРАШ ? ДЕЦАТА ТИ УЧАТ ЛИ В РУСИЯ ? ДЪРЖИШ ЛИ СПЕСТЯВАНИЯТА СИ В РУБЛИ В РУСКИ БАНКИ ? ПОЛЗВАШ ЛИ РУСКИ СМАРТФОН ? ПОЛЗВАШ ЛИ РУСКИ КОМПЮТЪР ? ПОЧИВАШ ЛИ ЕЖЕГОДНО ПРЕЗ ЛЯТОТО НА БАЛТИЙСКО МОРЕ , А ПРЕЗ ЗИМАТА В КАМЧАТКА ? ТИ И СЕМЕЙСТВОТО ТИ ПРЕДПОЧИТАТЕ ЛИ РУСКО ОБЛЕКЛО , ОБУВКИ , АКСЕСОАРИ , ПАРФЮМИ ? ПРИ СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ С РУСКИ ЛЕКАРСТВА ЛИ ЩЕ СЕ ЛЕКУВАШ И В РУСКА БОЛНИЦА ЛИ ЩЕ ОТИДЕШ ? МОЖЕШ ЛИ ДА ИЗБРОИШ 5 СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ РУСКИ ТЪРГОВСКИ МАРКИ ПОЛЗВАНИ В ЦЯЛ СВЯТ ? КЪДЕ ПИШЕШ ПОВЕЧЕ В РУСКИЯ В КОНТАКТЕ ИЛИ ВЪВ ФЕЙСБУК ? ИМАШ ЛИ ВЕЩИ ИЛИ ПРЕДМЕТИ У ВАС НА КОИТО ПИШЕ ПРОИЗВЕДЕНО В РУСИЯ ? КАКВА ЗАПЛАТА , ПЕНСИЯ ИСКАШ ДА ВЗИМАШ РУСКА ИЛИ ЕВРОПЕЙСКА ? КАЖИ ИМЕТО НА ХУБАВ РУСКИ ФИЛМ , РУСКА ПЕСЕН ИЛИ РУСКА КНИГА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 Г ОТ ВРЕМЕТО НА КРЕМЪЛСКАТА ДВОЙКА МУТИН И ПЕДВЕДЕВ ! ОТ МАКЕДОНИЯ ЛИ ИДВА НАШАТА СЛАВЯНСКА АЗБУКА , ЗАЩОТО СПОРЕД ПУТИН ТЯ ИДВА ОТ ТАМ ? И НАКРАЯ : БИ ЛИ СЕ ЦЕЛУВАЛ С РУСНАК УСТА В УСТА , КАКТО СЕ ЦЕЛУВАХА ДРУГАРИТЕ ТОДОР ЖИВКОВ И ЛЬОНЯ БРЕЖНЕВ ? С КОЙ БИ ИСКАЛ ДА СЕ ЦЕЛУНЕШ УСТА В УСТА , С МУТИН-ПУТИН ИЛИ ПЕДВЕДЕВ-МЕДВЕДЕВ ?

Отговори
0 0
тьотя Мутрафонка

тьотя Мутрафонка

09.05.2024 | 02:00

А ве къде са моите нощни ТРОЛеИ ? Плащам им двойна надница и чай от служебен самовар , а те спят та се разбиват ! Тука има само един куц и недодялан ТРОЛей , който пунтира , че са два ТРОЛеЯ , пише една и съща тъпня . а отдолу се прави на Галя и сам си отговаря !

Отговори
0 0
ГАВАРИТ МАСКВА ПРЕЗ АНАДОЛА

ГАВАРИТ МАСКВА ПРЕЗ АНАДОЛА

10.05.2024 | 04:49

САМО НИЕ РУСКИТЕ СОДОМИТИ , НА КОИТО ГЪЗОВЕТЕ НИ ОТ 100 ГОДИНИ НЕ СА МИТИ ЩЕ СПАСИМ СВЕТА ОТ ДЖЕНДЪРИТЕ! ПОМНИТЕ ЛИ КОЛКО ХУБАВО БЕШЕ , КОГАТО ТОДОР ЖИВКОВ И БРЕЖНЕВ СЕ ЦЕЛУВАХА ПРЕД ВСИЧКИ, БЕЗ НИКАКВИ ЗАДРЪЖКИ СОДОМИТСКИ УСТА В УСТА , А ПОСЛЕ НА ЧЕТИРИ ОЧИ ТАКАВА СТРАСТНА ВЗАИМНА ДРУГАРСКА ЕВНЯ СИ ПРАВЕХА , ЧЕ ДОРИ ПЕРОТО НА ЛОРД БАЙРОН И ОСКАР УАЙЛД НЕ МОЖ Я ОПИШАТ ! НИЕ СМЕ ЗА ЧИСТА , СВЯТА И ВСЕОТДАЙНА СКРИТА СУХА ПРАВОСЛАВНА СОДОМИЯ !

Отговори
0 0
Гунди и Жеков

Гунди и Жеков

08.05.2024 | 04:13

Едно време когато не бяхме окупирани :)) в БГ се играеше футбол за купата на Съветската Армия , а най високия паметник в Софето беше Моча -Паметника на Съветската Армия ! Интересно сега от 20 години сме в НАТО , що не се играе футбол за купата на Американската Армия , защо най високия паметник в Софето не е на Американската армия ?

Отговори
0 0
бай Иван от БАН

бай Иван от БАН

07.05.2024 | 05:59

Явно само ти не си разбрал , че нема значение кой ще е президент ..всичко се решава в Конгреса-Сената , справка 6 месеца на трупчета помощта за Украйна , Йерусалим и Тайван ! Но се случи чудо , оформи се бетонно 3/4 двупартийно мнозинство от демократите Трумънисти и републиканците Рейгънисти , те решиха , пътя е един САЩ са доминатта , край с изолационизма на Тръмпистите републиканци и Либералните демократи , ще се води яка финасова , промишлена , технологична и оръжейна надпревара с остта на Злото Москва - Пекин - Техеран- Пхенян ! Видя се не само с приемането на закона за помощите за Украйна , Йерусалим и Тайван , но преди дни с пълно мнозинство се гласува закона за забрана на внос на Московски уран зад Океана и налагане на санкции върху руската уранова промишленост , закона беше приет с пълно мнозинство в долната и горната камара на Американския Конгрес и забалежи закона въвежда тази мярка до 2040 г т.е. това не е конюктура на днешния ден , а дългосрочна програма за озаптяване на Евразийските мераци и наглост ! нали видя как Гиганта Газпром се спихна след 2 години санкции и излезе на голяма загуба за първи път от десетки години , същото се очаква да се случи и с другия гигант Росатом , справка : дори и ние проруските фенове спираме руския уран и започваме да ползваме западен уран в случая на Уестинхаус ! Слаби сте вече , не може да въздействате зад Океана !

Отговори
0 0
БАЙ ПЕНТАГОНАКИ

БАЙ ПЕНТАГОНАКИ

07.05.2024 | 02:13

ХОРАТА СА КАЗАЛИ , КЪТ НЕ ЩЕШ МИРА , ЩЕ ПОЛУЧИШ НАТОВСКА СЕКИРА ! ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ИМА ЛИБЕРАЛНИЧЕНЕ КАКТО ПРЕЗ 1991 Г КОГАТО СЕ РАЗПАДНА СССР , СЛЕД КАТО ПИЯНИЦАТА ЕЛЦИН ГО РАЗТУРИ В БЕЛОВЕЖКАТА ГОРА ! ТОЙ НАЗНАЧИ И ХИПОФИЗНОТО ШИЗОФЕРННО ЖУЖЕ ВОВАТА ЗА СВОЙ ПРИЕМНИК ! НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ НА ПУТИНСКИТЕ ФЕЙКОВЕ , ЧЕ СМЕ ИСКАЛИ И ИСКАМЕ ДА УНИЩОЖИМ РУСИЯ, АКО СМЕ ИСКАЛИ ЩЯХМЕ ЛИ ДА СЕ ОТНЕСЕМ ТОЛКОВА ДОБРОНАМЕРЕНО ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 30 Г , НИЕ ПРИНУДИХМЕ УКРАЙНА И ДРУГИТЕ БИВШИ СЪВЕТСКИ РЕПУБЛИКИ ДА ПРЕДАДАТ СВОЯ ЯДРЕН АРСЕНАЛ НА МОСКВА : НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ , Т.Е. НИЕ ПОДКРЕПИХМЕ МОСКВА , ПОМОГНАХМЕ Ѝ КОГАТО БЕШЕ НА КУПОНИ , ПУСНАХМЕ РУСНАЦИТЕ И РУСКИТЕ БИЗНЕСМЕНИ СПОКОЙНО ДА ПЪТУВАТ , РАБОТЯТ И ЖИВЕЯТ В ЕВРОПА И САЩ ! АКО НЯКОЙ Е ИСКАЛ ДА УНИЩОЖИ РУСИЯ , ЩЕШЕ НАПРОТИВ ДА ПОДПОМОГНЕ И ЗАСТАНЕ ЗАД УКРАЙНА И ДРУГИТЕ СЪВЕТСКИ РЕПУБЛИКИ И ДА НЕ СЕ ДАВАТ НА МОСКВА ЯДРЕНИТЕ И РАКЕТНИТЕ ОРЪЖИЯ КОИТО БЯХА В ТЕЗИ РЕПУБЛИКИ ! ПРИ ПИЯНИЦАТА ЕЛЦИН МНОГО ЛЕСНО С ПОМОЩА НА УКРАЙНА И ДРУГИТЕ БИВШИ СЪВЕТСКИ РЕПУБЛИКИ МОЖЕХМЕ ДА ПРЕКЪЛЦАМЕ РФ ! ГРЕШКА БЕШЕ , ЧЕ СЕ ДОВЕРИХМЕ НА ХИПОФИЗНОТО ЖУЖЕ ВОВАТА , НО СЕГА ТОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЦЯЛАТА ЦЕНА И ЩЕ ДОВЕДЕ РФ ДО ПЪЛНА АНАРХИЯ , КРИЗА И КЪРВАВ ЕТНИЧЕСКИ И РЕЛИГИОЗЕН РАЗПАД ! КИТАЙ СЪЩО ЩЕ СИ ПРИБЕРЕ ВЕРЕСИИТЕ , Т.Е. КИТАЙСКИТЕ ЗЕМИ В ДАЛНИЙ ВОСТОЙ И ОКОЛО ЕЗЕРОТО БАЙКАЛ + ИЗМИСЛЕНАТА МОНГОЛИЯ АНЕКСИРАНИ ПОДЛО ОТ РУСИЯ ПРЕЗ 19 ВЕК !

Отговори
0 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?