4020

Тошо Пашов, заместник – кмет на Пловдив: Целта ни е за Коледа да имаме нов Бетонен мост

- Инж. Пашов, кога може да бъде отворен за движение новият пробив „Модър-Царевец”?

- Строителството на подлеза ще бъде завършено в края на март-началото на април. През тази седмица организираме съвместна комисия с общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта” и КАТ-Пловдив, за да разгледаме варианти за организация на трафика. Явно строителните работи по изграждане на обходен колектор на кръстовището на ул. „Солунска” и „Царевец” ще се забавят и преминаването в този участък, докато те не приключат, за известно време няма да може да се реализира в целия обем, както си планирахме. Изпълнението на проекта за „Модър-Царевец” върви в срок и ще мислим как да регулираме движението. 

- Може ли да се пусне трафикът директно по ул. „Царевец”?

- Да, движението засега ще се извършва частично. Кръстовището на ул. „Царевец” е отворено към бул. „Хаджи Димитър”, колите преминават и по самата ул. „Царевец”. Трябва да се убедим, че  светофарната уредба  на  кръстовището на ул. „Модър” с Коматевско шосе и бул. „Александър Стамболийски” работи добре. Без нея не можем да пуснем движението.

- Как оценявате изпълнението на строителните работи на подлез „Модър-Царевец”?

- Добре е. Обектът все още е строителна площадка. Наляха асфалт, трябва да е готова изцяло хоризонталната и вертикалната маркировка, строителните материали да се почистят. След като изпълнителите окончателно завършат пробива, трябва да се подпише акт 15, с който се удостоверява, че строителството е приключило и може да се пусне движението. Акт 16 за въвеждане на обекта в експлоатация се подготвя на по-късен етап.

- Ул. „Солунска” е затворена до 6 април, след което строителите трябва да отворят кръстовището. Ще успеят ли?

- Този проект не е на Община Пловдив, а на държавното дружество ВиК. Работят бавно, а имат да правят и голяма шахта, която още не са започнали, така че може да продължат и до края на април.

- Археолозите са в готовност да стартират разкопките на Брезовско шосе веднага след 1 април. Уточнихте ли датата?

- Искаме да отворим Рогошко шосе и след това да продължим с проекта на Брезовско. Срокът за пускане на трафика през входа на Рогошко шосе е 27 април. Възложихме тази година да изпълним ремонта само един участък, а не на цялото шосе, защото щеше да се работи и през лятото, и през есента и нямаше как да завършим археологията на Брезовско шосе. Чакаме да възстановят трафика на Рогошко шосе и тогава да затворим участък от Брезовско шосе.

Не можем едновременно да затворим и двете входно-изходни артерии на града, защото ще създадем голям хаос в трафика. Археолозите имат 130 дни срок, така че и през май да започнат с два екипа, ще завършат за четири месеца.

- От НКЖИ планираха да започнат събарянето на Бетонния мост около 15 април. Има ли готовност?

- В края на миналата седмица от НКЖИ внесоха последен документ, с който искахме анекс към договора с фирма „Трейс груп холд” За шест месеца от откриване на строителна площадка изпълнителят е задължен да построи нова конструкция. Колегите ще съгласуват проекта и въз основа на всички налични документи следва да се издаде строително разрешение, след което ще се чака 14-дневен срок пред РДНСК. Това означава края на април, но решихме по-добре да го отложим след 7 май, тоест след Великден. При шестмесечен срок за изпълнение мостът трябва да се пусне за движение в края на октомври-началото на ноември. Целта ни е за коледните празници да имаме нов Бетонен мост. Строителят е съгласен.

Оцени новината

Оцени новината
2.6/5 от 7 оценки
2.6/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
13 коментара
Удри

Удри

05.04.2024 | 21:14

Коя Коледа, Тоше? 2026 най-рано.

Отговори
0 0
Марин Колев

Марин Колев

28.03.2024 | 21:38

Горещо моля Окръжна психиатрия да се запознае с интервюто! Убеден съм, че ще се самосезира...

Отговори
3 0
Сияна

Сияна

28.03.2024 | 20:00

Какво очаквате от поредния гербаджийски боклук?подлога на Стаменов !

Отговори
3 0
eleniv

eleniv

27.03.2024 | 15:42

Този дали е отишъл да види положения асфалт на Модър-Царевец. Ронлив, грапав с малки дупчици навсякъде! А вече са сложили и маркировката! Ако строежът беше лицен, не знам дали някой щеше да подпише акт за експлоатация!

Отговори
5 1
Гочо

Гочо

26.03.2024 | 21:30

Помияр

Отговори
6 0
Бай Иван

Бай Иван

26.03.2024 | 11:17

Югоизточния обход довършването му ще намали трафика в града и няма да затваряш важни пътни артерии .

Отговори
0 0
Рашо

Рашо

25.03.2024 | 10:50

Този дядо Тошо Пашов не се наяде,хем цял живот е на топли службички, хем говори глупаво

Отговори
19 2
Пловдивчанин

Пловдивчанин

25.03.2024 | 10:11

Само дето не е ясно до коя Коледа....

Отговори
32 1
Иван

Иван

25.03.2024 | 09:38

Един мой познат вместо да каже"Мен ме съмнява" казваше"Аз мъ съмнява".Та и аз, като чета заглавието си казвам"Аз мъ съмнява...".

Отговори
31 1
Властта

Властта

25.03.2024 | 09:20

много обича да слага тигана на котлона още докато рибата плува! Кога някой ремонт в града ни е направен навреме, в срок, а?????? Поне да се научат да не започват много ремонти едновременно, но и тази грешка я повтарят непрекъснато.

Отговори
34 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?