Следвайте ни

Топастроложката Алена пред „Марица“: Заразата ще господства поне до ...

viber icon

Светлана Тилкова-Алена е завършила международни икономически отношения и икономическа журналистика във ВИИ „Карл Маркс - сега УНСС. Дълги години е практикувала професията у нас и в чужбина. Изучава номерология от 1971 година, а астрология от 1977 г. При двумесечния си престой в Япония в науката я въвежда японски астролог. В периода 1983-1984 година изучава редовно астрология и психоанализа в САЩ – Ню Йорк, когато за първи път среща своята учителка Линда Гудман. През 1993 Линда Гудман й поставя задачата да продължи изследванията си и да развива науката номерология и по-специално кармичната номерология и кармичната астрология. Автор е на 76 книги и повече от 234 хиляди хороскопи. Създател и автор на сп. „Кармичният кръг“ излизащо всеки месец от януари 2001 година.

От 26 ноември 1999 година е единствената българка член на Германския съюз на астролозитe DAV.

От 8 август 2006 година е член на Международната астрологична асоциация ISAR , а от 2015 година е член и на Американския астрологичен съюз. 

На 26 януари 2010 година с решение на Германският астрологичен съюз, е избрана да оглави  българският филиал на Германският астрологичен съюз и да бъде негов председател. 

Книгата й „Универсалната матрица на Питагор“ излезе на немски език през октомври 2019 година.

 

-  Ще се справи ли светът през 2021 г. с изпитанието COVID-19? Как ще се справи България? 

- Светът е оцелявал много пъти от много по-сериозни изпитания и зарази, ще справи и сега. Ясно е, че вируса няма чудодейно да изчезне през 2021 година и е по-разумно да свикваме да съжителстваме с него. 

Бих искала България да се справя по-добре със заразата, а не да сме първенци по „загубили битката с Ковид-19“. За българина, човек живял векове в тиранията на робството и десетилетия в идеологическа диктатура, личната отговорност и изискването за обществена дисциплина се възприемат като човеконенавистно посегателство на неговите изконни права и свободи, които с желание и хъс бойкотира.  Поради тази причина не съм дори умерен оптимист, че ще минем без сериозни човешки загуби, ако трябва да разчитаме на съвестта и разума на всеки от нас. Да събират сили и стискат зъби хората на първа линия. Още дълго време ще изнемогват от изтощение. 

Ваксините са факт, надежда има, но всеки сам решава дали ще се ваксинира, все пак засега неизвестните при тяхната употреба са повече от известните. 

- Доколко сериозна ще е  икономическата криза в резултат от пандемията?

- Както твърдят анализаторите световната икономическа криза заради Ковид е по-голяма от Голямата депресия през 1929 година. Надали някой би оспорил сериозността на кризата и нейната всеобхватност, но по-важният въпрос е дълго ли ще продължи и какви ще бъдат последиците за отделните държави и глобалната икономика.

 Като икономист ще кажа, че човечеството ще се съвземе много по-бързо от очакваното и световната икономика ще се върне в обичайното си русло най-рано около септември 2021 година, но само при условие, че човеците са отговорни към заразата и се съхраняват. За съжаление личната отговорност не е масово популярна и мнозина се държат като индивиди в стадо с вярата че Ковида ще ги подмине или че изобщо не съществува. Ако бяхме лично отговорни вируса щеше да ни е освободил от масовото си  присъствие в края на август 2020 г. Дотогава ние, хората, му бяхме господари, сега той ни е господар и ще продължи да бъде, ако сме безотговорни, а ние сме. Допуснем ли трета вълна на заразата след средата на януари и през февруари трудно ще можем да разчитаме на икономически възход до края на 2021 година.

Като астролог ще кажа, че 2021 година е година на глобална промяна. Дали ще е положителна и възходяща или негативна и низходяща зависи единствено от правилните решения и действия на хората, в личен и делови план, на управляващите и на световното управление. На късмет и на Божията снизходителност не бива да разчитаме. Важно е да се знае, че 2021 година дава отражение върху следващите девет години от календара на човечеството. Ето защо, дали ще излезем от кризата до края на 2021 -а или ще влачим последиците в следващите девет години зависи както и от управлението на държавите, така и от личната отговорност на всеки от нас. Протестите каквото можаха – заразиха, индиректно разрушиха и закономерно се провалиха, а успехът ще дойде с разум и упорит труд. 

- Ще има ли мащабни  природни катаклизми, насилие, масова миграция през 2021 г.?

- Скоро ще се навърши четвърт век откакто непрекъснато повтарям, всяка година, че астрологията не може да изчислява природни катаклизми, земетресения и каквото друго ви хрумне апокалиптично и затриващо човешкия род. 

Що се отнася до наводнения от порои не трябва да забравяме, че Нептун е в Риби до 2025 година. Вода ще има, но по-често вместо да се радваме на кротък напоителен дъжд, ще бъдем потърпевши от дълги засушавания и унищожителни порои за час изливащи небесна вода колкото за година. 

Предупреждавам за наводнения и порои от януари до юни и през септември. Не можем да ги избегнем, но чувството за себесъхранение ще ни помогне щетите да са по-малки. Да пазят къщите и имотите си живеещите до речните корита и селските вади особено през май. Да си качват бялата и черната техниката на втория кат, за да не се жалват после от злата си орисия. Природата е жестока към проявено безхаберие.

Миграцията ще продължи, но България ще заобиколи. Не може да се отрече, че благодарение усилията на настоящото правителство и по-скоро на договорките между Борисов и Ердоган България е оазис пощаден от емигрантски натиск с всички съпътстващи го проблеми за местното население. Дали ще се запази това благодатно за нас положение или ще се борим като Гърция с емигранти на тълпи ще покажат изборните резултати през пролетта.

- За кои сектори и  за какви начинания ще е благоприятна Годината на Белия метален бик? Какво не трябва да започваме през 2021 г., за да не рискуваме провал?

- Доста време има до началото на Новата година съгласно източния зодиак. В България тя започва на 11 февруари 2021 г. в 21.06 ч. българско време. 

Можем да започваме всичко, забрани няма, стига да имаме знания, средства и добри предложения за промени на работното място. Няма ограничения за създаване на собствен бизнес, но с разум и без опит желаещите да го сторят на всяка цена, за да надскочат себе си, с надеждата, че ще блеснат в очите хората. Сторят ли го емоционално и импулсивно, замаяни от самозаблудата, че късметът и успехът са на тяхна страна, провалът им е предопределен. 

За да не се оправдавате с годината на Бика за бързия си фалит и невъзможност за връщане на кредит, ако замисляте собствен бизнес, направете си нужните хороскопи, изчислете името на фирмата си и датата й на съдебна регистрация. 

Не бива да се започва бизнес в периодите на ретроградния Меркурий дори и при факта, че той е властелин на 2021 година, да  се подписват договори, да се сменя работното място.

- Кои ще са най-благоприятните периоди за бизнес начинания? А най-рисковите? 

- През цялата година периодите за бизнес са благоприятни, но не бива да се подценяват личните вибрации на всеки един от нас, които са индивидуални и не могат да бъдат типизирани. Най-рисковани са както казах и по-горе периодите на ретроградния Меркурий, когато неразумните действия, противопоставящи се на изискванията на планетата водят да задължителни финансови загуби.

Ретроградност на Меркурий

Меркурий е ретрограден във Водолей 

от 30.01.2021 г. – 17.52 ч  до 21.02.2021 г. – 02.52 ч

Меркурий е ретрограден в Близнаци 

от  30.05.2021 г. – 01.34 ч  до 23.06.2021 г. – 01.00 ч

Меркурий е ретрограден във Везни 

от 27.09.2021 г. – 08.11 ч  до 18.10.2021 г. – 18.17 ч

-  За кои зодии 2021 г.  ще донесе късмет?  Кои зодии  ще бъдат изправени пред сериозни изпитания и трябва да са особено внимателни?

Късметът не е дар Божи или съдбовна случайност. За да ни споходи трябва да бъде заслужен. Всички, които се радват на късмет пред 2021 година, докато му се радват, да се замислят и открият с какво са го заслужили. Ако някъде прочетете, че определени зодии ще са късметлии през 2021 година, а други са подминати и сякаш добро не ги чака, знайте че това не е вярно и астролог със знания няма да го каже. Обобщението е невъзможно както през изминалите, така и през 2021 година. Хората родени в различните зодиакални знаци има своите шансове, които са описани в годишната ми книга подробно. Ако ги спазят ще успяват, но не е възможно да се отделят късметлийски от едва ли не каръшки зодиакални знаци, защото дали нещо ще се случи и ще е успешно или ще е провал зависи от човешките действия, мисъл, интелектуален потенциал и правилно избран момент за начало на начинанието. Ще е некоректно, ако посоча зодиакални знаци, които ще са само успешни и такива, които нямат шанс за успех, защото Вселената няма различни планове за всеки от нас, те са равностойни, въпреки че са разнопосочни и зависят от нашия личен избор.

-  Благоприятна ли ще е 2021 г. за любовните отношения? Кои зодии имат най-голям шанс за любовно и семейно щастие? Кои ще са най-подходящите дати за сватба и раждане на бебе? 

- Има ли причина да не е благоприятна? И през 2020 година, на Уран и на разрухата, въпреки пандемията любовта споходи мнозина, бяха сключени бракове и родени деца. Любовта е за всички, не само за избрани от зодиака. Знам, че има сайтове, които правят такива прогнози, но те не са верни, защото за любовта няма възраст и време, а и всеки човек освен от зодиакалния си знак е повлиян и от другите планетарни въздействия и техните аспекти, както в рождената карта така и в годишната. Типизирането е невъзможно. Любовта не е дар от Съдбата за някои от зодиакалните знаци, а естествено състояние на живота за всички.

Най-добре е сватбеният ден да е изчислен астрономерологично за конкретната двойка. Така се гарантира, че заради неподходящо избран сватбен ден няма да се привнесат незаложени проблеми в живота на току що създаденото семейство. В моето списание давам подходящите дни за сключване на брак, които са много, за да бъдат изброявани. Тук ще кажа само, за кой ли път – не създавайте семейство в събота, денят на мъртвите. Щастието ви ще е краткотрайно, дори ако любовта ви е нечута и невидяна на планета, дори и ако сте подкупили свещеника и той си затвори очите за канона, защото и православната ни църква  забранява венчавката в съботния ден. 

-  Какви цветове, аксесоари, символи, талисмани ще ни гарантират здраве и душевен комфорт в Годината на Белия метален бик, вол?

- Годината е на Жълтия, Златния или Белия метален бик или вол. Както и да го наречете все е вярно, защото металът е дете родено в утробата на майката Земя и цветовете, с които се отъждествява са бял и жълт.

Цветовете, подходящи за годината на Бика /Вола/ за сребристия, белия, златния, жълтия, а бижутата е добре да са от сребро, бяло или жълто злато. 

Щастливите числа на годината са 5 и 7. 

Благоприятните месеци са март, юли и октомври 2021 година.

Неблагоприятните месеци са септември и декември 2021 година. 

Минерали: Опал, кехлибар, аметист, лимонит, лунен камък.

Отново ще подчертая, че здравето и душевния комфорт не зависят значимо от цветовете, аксесоарите или от талисманите, а от личната отговорност на всеки един от нас. Бижутата може да ни дават сили и смелост, заради убеждението че ни носят късмет, но ако ние не заслужим с мисъл и дело благата си, няма как да разчитаме на чудеса.

Очаквайте втора и трета част от интервюто с Алена на 31 декември и 1 януари!

 

Хенриета Костова

Хенриета Костова

Журналист - екип „Политика“

Хенриета Георгиева е завършила Английска гимназия в Русе, ПУ „Паисий Хилендарски” и Софийския университет, специалност журналистика. От 1993 г. работи в екип Политика на в.”Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Д-р Гълъбова-2

Д-р Гълъбова-2

31.12.2020 | 11:16

Тази злобна и алчна женица отдавна трябваше да е настанена в център за психично здраве!

Отговори
5 0
Някой

Някой

31.12.2020 | 09:32

Отдавна изгуби аудитория. Борисов....бля, бля..

Отговори
7 2
Някой

Някой

31.12.2020 | 09:31

Общи приказки и бла,бла. И пак Борисов и книгата й. Ами как да си я купи човек при това представяне?! Никога!!!

Отговори
4 2
Аз конкретната

Аз конкретната

31.12.2020 | 08:22

Има ли още наивници които да обръщат внимание на тази кукуфелница Алена ли е червена ли е и тя се мъчи откъде да изкара някой лев.

Отговори
11 1
Тази  астроложка

Тази астроложка

30.12.2020 | 23:08

И нумероложка е малко като лъжливите статистици. Служи си с налучкване-тука има тука нема. Нито наука нито феномен има тука.

Отговори
12 2
Лиже ануса

Лиже ануса

31.12.2020 | 00:55

На кратун. Срещу заплащане

Отговори
9 1
Алена,

Алена,

30.12.2020 | 21:18

Алена, ще познаеш ли как завърши мача между Джошуа и Пулев?

Отговори
14 3
Предизборно

Предизборно

30.12.2020 | 21:12

Както винаги герб и Борисов са добрите. .

Отговори
18 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?