Следвайте ни

Татяна Буруджиева: Ще има грозни манипулации, но всичко ще се реши на конгреса

viber icon

Татяна Буруджиева е политолог, запознат отвътре с процесите в БСП. Бивш червен депутат и началник на кабинета на Станишев, когато той беше премиер. Ето какво сподели пред „Марица“ по повод на битката за лидер на социалистите.

- Г-жо Буруджиева, Какво очаквате от изборите в БСП тази събота?

- Манипулации. Ето сега говорих с човек от БСП. Казал в организацията: „мисля да не гласувам“. Партийният секретар му казал: „ще те изключа“. Тежко манипулиран избор! Всичко това няма да приключи на 12 септември. Решения ще бъдат дадени на конгреса, но кризата в БСП е дълбока и ще продължи дълго време.

- Не звучи оптимистично за редовите активисти на партията?

- Отлично знаем, че няма избирателни списъци. Кой го организира! Г-жа Нинова апелира сега за оставка на премиера и служебно правителство, за да са честни изборите. А в БСП! Госпожа Нинова си прави изборите, натиска и мачка хората. Всъщност сега битката е кои ще бъдат избраните делегати на конгреса. За другото нещата са ясни в полза на Нинова.

- Ще успее ли да бъде прескочена границата от 50 процента гласували сред членовете на партията, за да има избор без конгрес?

Според мен - не! Хората от комисията съобщиха за 80 000 души. Не мога да си представя, че половината от тях ще гласуват. Подготвят се нещата за конгреса, за другото машината е пусната.

- Конгресът ще промени ли съотношението на силите?

- Силно се надявам и ще ви кажа защо. По начина, по който се действа сега, означава, че в листите за кандидат-депутати на изборите ще има място само за верни хора, фен групи. Г-жа Нинова затваря  огромни възможности пред БСП на изборите. Само конгресът може да ги даде, за да не се окаже партията трета политическа сила.

- След ГЕРБ и партията на Слави Трифонов ли?

- След ГЕРБ и ДПС, колкото до Слави Трифонов, аз съм скептично настроена. Участието във вота е различно от декларираното намерение. Помните едни мажоритарни избори във Варна, в които Слави участва с кандидат и претърпя крах. Докато при БСП е друго - има твърдо ядро, което гласува винаги вляво. Но заставайки пред напълно неразпознаваеми и незнайни лица, мнозина ще се откажат от вота. Истината е, че избори не се правят в медиите и на жълтите павета, правят се на терен.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

до мисирката буруджиева

до мисирката буруджиева

11.09.2020 | 09:26

тази е просто отвратителна поврътливка.... поръчкова по -голяма мисирка от журналистите е .... това за пари задниците си слягате на главити....

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?