Следвайте ни

Суперзвездата Миро: Пловдив е обновен и красив, прави ми голямо густо ВИДЕО

Звездата на кеча поздравява всички в родната махала срещу "Лаута"

viber icon

Работен ден е, най-популярният българин в Америка, а може би и в света въобще, приема екип на „Марица“. Говорим за кечиста Мирослав Барняшев, разбира се.

Миро ни кани пред родния блок на пловдивската улица „Толстой“. Резервирал е маси в съседната сладкарница.

Няма никакви претенции, освен една - да приключим до началото на мачовете от Европейското. С брат си Димитър не пропускат и секунда футбол.

Миро се появява в кафето спортно облечен и учтиво поздравява всички. С повечето хора е израснал в махалата от дете. Не демонстрира и грам самочувствие, че е богат, успял, кумир на милиони.

Миро се държи като момче от квартала - естествено. Но от Америка е взел широката усмивка и заразителния смях. Личат си годините пред камера. Говор, жестове, изражение. Школата на всеки професионален спорт в САЩ е безукорна.

Миро носи шампионския пояс, готов е да откликне на всяка молба за снимка и запис.

Е, не успяваме да го щракнем с шал на любимото Локо

Брат му търси фенския артикул, но не успява да го открие.

 

снимки: Наташа Манева

 

За сетен път се убеждавам, че истински големият спортист знае как да прави шоу. И е много по-достъпен и земен от изгряваща футболна псевдозвезда от родния елит.

Разсейва се само веднъж,  когато моторист профучава бясно по улицата. „Тук е 30 км ограничението“, обяснява ни Миро и бързо си връща усмивката, обръщайки се към камерата с молба към Здравко Димитров: „Кмете, една бабунка. Или две“.

„Имам си режим тук, сутрин кафенцето, водичката, освен ако не съм на зъболекар.

Отивам пеш до "Лаута", тренирам 1,5-2 часа във фитнеса

Егото съм го оставил, няма състезания кой колко вдига, те са само готини пичове в залата. Знаете, в Пловдив сме такива“, широко усмихнат е здравенякът.

Определено Миро се наслаждава на страхотни моменти.

„На върха на спорта съм. Шампион! В друга федерация, при други обстоятелства. Който го може, го може. Сега искам да стана световен шампион. Но това няма да е изненада“, заканва се юнакът от Пловдив.

 

Много иска един ден да се състезава пред родна публика. Готов е да направи всичко, за да има едно шоу в България.

„Знам, че тук има много фенове на кеча“, обяснява Миро

Този път е в България без красивата си съпруга Лана. Тя е доста заета покрай раздялата си с едната федерация. Но за българина това означава отваряне на нови възможности. А и Лана не стои без работа. По кината излезе филм с Брус Уилис, където съпругата на Миро участва. Сега снима други проекти.

„Ще дойде следващия път - след няколко месеца“, обяснява звездата в кеча.

На него му е идеално - хем е в Пловдив, хем вървят мачовете от Европейското. Дори не мисли да ходи до морето. Не му липсва най-малкото защото е изкарал почти месец на някакъв бийч във Флорида по работа.

 

Кечистът: Махалата ме научи на всичко, тук е най-добре

 

 - Миро, как се чувстваш тук, у дома?

- Като у дома! Няма друго такова място на света!

- Тук ли си роден и израсъл?

- Точно тук, в този блок. Тук са ми първите спомени, всичко първо. Баскетболното игрище, първото ми училище - на три крачки от блока. Всичко е тук, в махалата. На тази площадка зад блока играехме, помня, разбиха главата на брат ми.

- Тези, които са му разбили главата, сигурно не смеят да минат сега?

- (Следва бурен смях.) Ще ги търсим!

- Какво дете беше?

- Играехме постоянно игри с брат ми Димитър и приятели. И спорт! Друго нищо нямаше в главата ми. Плюс филми! Родителите ни имаха видеотека. Много игри, много филми, така израснахме с брат ми. Поне помогна на английския ми.

- През кои спортове премина?

- Големият ми мерак беше кечът. Казах на майка и тя ме закара в борбата на Локото. Така си го е представяла жената. Влизам, няма ринг, няма въжета, само тепих. Набиха ме няколко пъти и си казах - това не е за мен. Минах през джудо, после се записах в нашето училище при Бони, прочут треньор по муа тай. Легенда истинска. Брат ми, цялата махала тренираше при него. После минах и през киукошинкай, естествено.

Но най-дълго се задържах на баскетбол, в училище „Пеньо Пенев“ тренирахме. Брат ми също опита, но не му хареса. Аз се запалих много покрай Шакил. Накрая се прехвърлих към гребането, следвайки родителите. Завърших Спортното, беше много интересно.

 

- Гребането явно е помогнало за тази фигура?

- Гребането изгражда духа. Това е най-трудният спорт. Учи те да не се предаваш. Защото ако сте в една лодка с двама, четирима, осмина, няма значение, че си уморен. Продължаваш! Така е и животът! Колкото и да те блъска, трябва да продължаваш напред!

- Спомена Шак, от кой отбор си в НБА?

- Ел Ей Клипърс, снощи поведохме 3-2 в плейофите, страхотен Пол Джордж. Обърнахме и без Куай Ленърд. (Клипърс взеха серията с 4-2).

- Кои са любимите ти места в Пловдив, къде се разхождаш?

- Обичам да се кача на колата и да карам нагоре-надолу, само да няма трафик, че нашите шофьори са доста… добри. Градът е много красив, с новите подобрения голямо густо ми прави. Карам от Гребната до "Тракия", Руския пазар, навсякъде.

- По центъра обичаш ли да се разхождаш, или трудно правиш три крачки, без да те спрат?

- Обичам, е, спират ме, но не чак толкова.

- Тук не повярвах!

- Ние в Пловдив всички сме големи и здрави мъже, така че аз минавам инкогнито.

- Отскачаш ли до село?

- Разбира се, виждам се с нашите, хапваме, пийваме. Бяхме и до Бачковския манастир.

- Би ли сравнил живота в Пловдив с този в Америка?

- Тук си от единия край на града до другия за 15 минути. Пък хората закъсняват с по 40. Как става тази работа!

- Спокойствие?

- Точно. „Ей, къде е“ (Поглежда си артистично часовника), „Е, още пет минути“.)

- На някого отстрани може да му изглежда лесно, но колко време на ден ти отнема подготовката?

- Индивидуално е в кеча. Зависи от периода. С годините тренирам по-малко. Вече си познавам тялото. Не може да тренираш на 36 години така, както на 26. Слушаш тялото, контузиите. Важен е хранителният режим, да намериш коя диета работи. Естествено, спането е важно. Иначе тренирам веднъж на ден. Загрявам 20-30 минути, после час и половина тренировка, следва до час кардио. Колко станаха! И нещо важно - индивидуалната подготовка, допълнителната. Така се става шампион!

 

- Дано младите го чуят, защото го казва един голям спортист.

- Не става с пет тренировки на седмица по час и половина. Няма да станеш Кристиано Роналдо. На 36 години е и продължава да го прави.

- Аз като лаик питам - как тези огромни мъже като вас в кеча – по 110,120 и нагоре килограми скачат от високо и не се пребиват?

- Пребиваме се. Аз лично преживях три тежки контузии. Не е лесно. Тренираме безопасно падане, но понякога се случва. Така е във всеки спорт.

- Каза, че детската ти мечта е била кечът, осъществи ли се американската мечта на Миро от Пловдив?

- Американската мечта е да отидеш и да успееш, нали. Ако кажа, че съм успял, означава, че трябва да спирам. Аз не съм готов да спирам, защото едва съм започнал.

- Едно пожелание към читатели, зрители на „Марица“.

- Българите си пожелаваме да сме живи и здрави. По 10 пъти на ден. Аз ще пожелая следното: Да вярвате в Господ! Да се молите повече, защото Господ отговаря на всички!

 

Само Локо и Камбуров,

макетата ще ни бият 6:0

 

- Защо стана от Локо, домът ти е на еднакво разстояние и от „Лаута“, и от стадиона на Ботев?

- От малък съм си от Локо. Може би за заради първи братовчед, който от дете тренираше там, дори стигна до Швейцария, всички му предричаха голямо бъдеще.

- Кои са любимите ти футболисти?

- О, Марто Камбуров! Как! Марто ми е най на сърце, защото през 2004 година изживяхме този момент с титлата, който смятахме, че никога няма да дочакаме. Не само в Локо, разбира се, той радваше години наред.

- Беше ли на шампионския мач със Славия?

- Бях. Продължавам да ходя, когато съм тук, разбира се. Последно май преди около две години. Опитах се да гледам мача с Ботев, но изкарах само 15 минути. Бяхме гости в Коматево. Още преди мача ме предупредиха да внимавам как се радвам. То от едната страна само фенове на Ботев, от другата на Локо. Казах си, ако ще внимавам как се радвам, няма смисъл. И хайде, обратно у дома.

- Разбрах, че следиш много запалено Европейското първенство?

- Ооо, много, не пропускам мач. За какво съм дошъл! Гледаме с брат ми всички мачове, с никого не се виждам. Освен с нашите, де.

- За кой отбор си?

- Северна Македония.

- Защо?

- Играят супер. Падат, но играят. Ако хванат нашите, ще ги бият 6:0. Имат дух. Няма значение, че губят. Класирали са се, натискат. Евала! 2 милиона човека са! (видимо се разпалва). Страна на 20 и няколко години!

- Кой ще стане шампион?

- Италия или Франция! Страшна работа бяха Италия снощи (б.а. - срещу Швейцария 3:0). Машини!

 

Кой сега е номер 1

Свалям шапка на Гришо,

Стоичков е голяма майна

 

- Да не подценяваме Ицо Стоичков и Бербатов, но кой е най-популярният българин в момента: Миро или Григор Димитров?

- Григор е огромен спортист, не бих се сравнявал с никого. Шапка му свалям на момчето.

- И аз, та се чудя защо го плюем, като падне някой път неочаквано?

- Всички падаме и ставаме. Само българинът у дома винаги бие.

- Познавате ли се с Григор, от съседно Хасково е?

- Не. Но гледах, че ходи на нивата. Освен да ида да му помогна.

- А с Ицо Стоичков?

- Да, дори ми прави своя фланелка от световното през 1994 година с автограф. Той е голям българин и голяма майна!

 

ВИЗИТКА

 

Мирослав Барняшев е роден на 25 декември 1985 г. в Пловдив. Завършва Спортното училище в града с гребане, после се занимава със силов трибой.

Емигрира в Америка, преследвайки мечтата си да стане кечист. Отначало живее в щата Вирджиния, а по-късно се премества в Торънс, Калифорния. Там започва да тренира кеч в академия Knokx Pro при бившите звезди от WWE Гангрел и Рикиши. Миро официално дебютира като кечист на 22 ноември 2008 г. в малките кеч шоута с името Мирослав Макаров, като побеждава Ериъл Стар.

През 2010 г. вече е част от световната федерация WWE, където става звезда под името Александър Русев. Печели три титли на САЩ.

През 2014 година е обявен за кечист на годината.

От миналата година е част от All Elite Wrestling (AEW), като става шампион тази пролет на телевизия TNT. Състезава се като Миро.

Миро е герой в няколко видеоигри за кеч, участва в телевизионен сериал и в три филма.

От 2016 година е женен за колежката си Лана, прочут модел, певица и актриса. Правят две сватби - в Америка и в Пловдив.

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Нали

Нали

19.06.2021 | 18:19

"Градът е много красив, с новите подобрения голямо густо ми прави" - благодарение на Тотев! Използван възможността да напомня на пловдивчани факта, че римският стадион беше реновиран в сегашния му вид от Тотев ПРЕДИ да стане кмет! Докато оная шушумига Славчо се занимаваше с откриване на таолетни с мажоретки и да си бъркат по дупките с Гергов, Тотев успя да привлече средства от Норвегия и да направи бижуто на което гостите на Пловдив ахват а всични ние пловдивчаните му се възхищаваме!

Отговори
6 3
ГЕРБ Пловдив

ГЕРБ Пловдив

19.06.2021 | 21:02

Браво, ще ти дадем апартаментче и суджуче!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?