Следвайте ни

Стотици милиони потичат към Пловдив! Ето къде отиват

В южната част на града ще расте новата индустриална зона

viber icon

На службата за празника Голяма Богородица в Катедралния храм „Успение Богородично“ беше и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков. Той отговори на журналистически въпроси относно предложението на премиера Борисов за промени в конституцията, за опозиционното отношение на президента Румен Радев, както и за настоящите и бъдещи проекти, обвързани с инфраструктурата на Пловдив.

- Г-н Нанков, как ще коментирате предложението на премиера Бойко Борисов за промени в конституцията и какво според вас трябва да се промени?

- Предложените промени са минималните, които трябва да бъдат заложени. Никой не е казал, че слага край на възможностите, които би трябвало Народното събрание да реши като промени в конституцията, но е факт, че системата, общественият консенсус и всички потребности на обществото и държавността изискват нов модел и по-справедлив подход към всички институции и граждани.

 

- А как ще коментирате думите на президента?

- Не мисля, че е коректно да коментирам на този свят ден. Президентът трябва да ни обединява. Може би всички хора виждат какви са неговите мотиви за подобна позиция – служебно правителство, влизане във властта през задния вход. Но нека не разваляме хубавия празник с политиканстване. 

 

- Това, че църквата подкрепя правителството, дава ли му голям коз за предстоящите избори, без значение редовни или предсрочни?

- За коз не мога да коментирам. Всеки може да прецени и тълкува сам за себе си думите на митрополит Николай. Според мен това, което каза, бе изключително обективно. Една ретроспекция за доброто взаимодействие между държавна и църковна власт в последните десет години.

 

- Какви проекти се очертават на територията на Пловдив?

- Всички ангажименти, които сме поели, ще изпълним! Работим динамично с кмета Здравко Димитров по някои от най-тежките инфраструктурни проблеми на Пловдив. Повече от три години, още от времето, когато бе областен управител. В момента стартирахме с локалите в проекта за пътя Пловдив-Асеновград. Стартирахме обществената поръчка за Източния обход - 4.7 километра от „Скобелева майка“ до Асеновградско шосе. Преди по-малко от три месеца пък изградихме кръгово кръстовище. Предстои то да прерасне в пътен възел, който да отпуши натоварения трафик в югозападната част на града. 

Отделно водният цикъл върви прекрасно. ВиК обяви поръчка за 80 милиона за прочистване и отвеждане на отпадните и дъждовните води. 

Проектите за областта са десетки. Скоро сметнах, че само в рамките на тази година сме отделили 110 млн. лв. за инфраструктурни проекти в и около Пловдив. Във Вик, НКЖИ и жп проектите сме инвестирали над 200 млн. Важна е оценката на хората. Факт е, че тези проекти ще доведат до подобрение на качеството на живот в региона и привлекателността му за бизнес инвестиции. Южната му част ще се превърне в една нова индустриална зона.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Марсияница

Марсияница

15.08.2020 | 17:35

Парите от бюджета са на всички Бойко не ги дава от неговото чекмеджета и не ги дава за Пловдив а за всички който ще пътуват по тези маршрути .

Отговори
13 0
Макак

Макак

15.08.2020 | 16:05

раздаването на пари е най-сигурния знак, че Мутрата си отива - тия раздават пари, които нямат или които друг ще изплаща. Лапайте мухите прости гербаджийски суджуци.

Отговори
15 7
Ковидчо:

Ковидчо:

15.08.2020 | 15:13

*ба си мамата? Само допреди месец тиквежът и компания ни увещаваха да сме внимателни и спестовни, `щото държавата била на предела на финансовите си възможности в това кризисно време, а сега изведнъж потекоха едни пълноводни парични потоци, та ще ни издавят! Съвпадителността с протестите е чисто... съвпадение - "Нали"?!

Отговори
17 6
Трафик

Трафик

15.08.2020 | 14:55

Абе няма ли начин да се стопират всички Плащания и да се направи ревизия спешна на бюджета.... Тоя бок... лук сИ купува доверие с нашите пари.... Кой ще ги връща.... Ало депутатите и протестиращите да не им даваме да влизат в министерски съвет... Това е нсла собственост... Бойко да командери от кончината в банкя Ние как работих е в кризата дистанционно... ДА ГО СВАЛИМ ТОВА ЖИВОТНО ОТ ДЖИПА... ТОЙ Е НАШ.....

Отговори
16 5
Трафик

Трафик

15.08.2020 | 14:48

Сетила се мара да се побара... Ама те си идват при нас по право. Втория град в България..... Кво се пънат тъпаците а тоя фъфльо с очилата дето се вози в джип ката като торба картофи и държи.... Бойковия кво се пери.... Да не са на баща му тия пари... Ще дава и още как иначе ще си ги вземем.... Тези пари са наши благодарим че ни ги донесохте да не се разкарваме.... Нали за това сте ни чираци??? Ще носите и хоро ще играете....! САМО ДАНО НЕ СИ ПОМИСЛИХТЕ. ЧЕ ЩЕ НИ КУПИТЕ... НЕЕЕ В ПЛОВДИВ НЕ ТИЯ ХВАТКИ.... АКО СИ МИСЛИ БОЙКО ЧЕ ТОЯ ТЪПСК ЗИКОБЕ ФАКТОР ПРОСТО ЩЕ МУ ПАДНЕ ЧЕНЕТО.. НЕ НЕ Е ФАКТОР.... СМЕШНИК Е....

Отговори
16 6
винету борисов

винету борисов

15.08.2020 | 14:36

Със сигурност 50 % ще бъдат окрадени от Тулупа и шайката му.

Отговори
17 5
Аман от кюр фишеци,

Аман от кюр фишеци,

15.08.2020 | 14:31

Мале, спешно да затварят шлюзовете на Марица до Адата, да не вземе да прилее от тези инвестиции които като потекът към Пловдив! И да не вземе да удави циганите от Столипиново, че срещу инвестициите много трудно се плува! Сега без майтап, при спад на икономиката за полувин година с 15проц., при световна икономическа рецесия и изхарчени пари от бюджета това няма, как да стане с грантове! Само със заеми, които ще връщат и внуците ни!При сегашни дългове от над 120мил това са само лакърдии! Пловдив е един обран бустан от тикви!

Отговори
18 5
уточнение

уточнение

15.08.2020 | 15:58

Пловдив беше "обран бостан" при управлението на тройната ламя - с тъмни и мръсни улици, без никакъв живот. Що за логика: ако не дават пари на града -рев защо не дават, ако дават - защо дават. Престъпникът Божков е прав - лесно се манипулира тълпата.

Отговори
7 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?