71

Славин от "Intelligent Music Project": Ще разлюлеем Пловдив с невиждано рок шоу!

 

Супербандата на д-р Милен Врабевски "Intelligent Music Project" и мощният вокал Рони Ромеро ще представят своя нов албум на 17 август в Античния театър на Пловдив. Неслучайно лятното турне на българските участници на Евровизия 2022 стартира именно в града под тепетата, където публиката е доказала, че рокът е безсмъртен. "Intelligent Music Project" ще излязат на сцената в състав Рони Ромеро, Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Иво Стефанов, Боби Косатката, Самуел Ефтимов, Лина Никол и Димитър Сираков. Шоуто е гарантирано, особено когато говорим за този отбор от музикални професионалисти. Публиката ще чуе песни от новия албум "Unconditioned", разбира се и парчета от предните, които са любими на всеки почитател на качествената музика. За предстоящия концерт в Пловдив, за изненадите, които супергрупата е подготвила за публиката, и за страстта към рока "Марица" разговаря със Славин Славчев. Той е част от проекта от няколко години и със сигурност има какво да сподели. 

- Любопитно е как точно стана част от супергрупата на д-р Милен Врабевски „Intelligent Мusic Рroject“?  

- В общи линии китаристът Бисер Иванов ми се обади да отида да изпея едно демо, защото тогава бяха в предподготовка на албума „Sourcery inside”. Трябваше да се запишат демо версии на всички песни, а те после да бъдат чути от титулярите, които щяха да ги пеят вече в студиийната им версия. Отидох да изпея демо версии на две от песните - „Granted“ и „Viva“. Може би им е харесало как работя и какви са ни взаимоотношенията. Впоследствие, когато трябваше да се направи група да свири тази музика на живо из страната и чужбина, Бисер ми се обади и ме покани да бъдат част от нея. И така до ден днешен.

 - Предполагам си насъбрал много положителни емоции през тези няколко години с групата?

- Със сигурност, да. Всякакви емоции. Вече сме преминали през много неща, през всякакви пътувания, концерти, срещи. Просто ни свързват изключително много неща. Освен свиренето, с момчетата сме приятели, работим по други неща заедно. Така че със сигурност е наситено с голямо количество емоции. Ние сме едно семейство.

- Предстои грандиозен концерт на "Intelligent Music Project" с Рони Ромеро на Античния театър в Пловдив на 17 август. Какво могат да очакват почитателите?

- Могат да очакват изключително добре подготвено рок шоу. Този път ще успеем да надградим спрямо предишните концерти на Античния театър. Ще има допълнителна мултимедия. Имаме една подготвена изненада за публиката. Като част от песента „New hero“ към нас на сцената ще се включи детски хор. Всъщност ще изсвирим песни от най-новия албум “Unconditioned”, който излезе съвсем наскоро в края на юли. Хората може би вече са го чули и имат любими песни. Ще чуят тези парчета на живо на 17 август.

- Няма как да не те питам за пловдивската публика. Изпълнителите остават очаровани от нея. Какво е твоето усещане?

- Със сигурност Пловдив е едно страхотно място за всеки един изпълнител. Аз лично много обичам да се връщам тук, защото хората наистина са сърдечни, имат отношение към този тип музика. Всеизвестно е, че пловдивската публика е една от най-добрите и за всеки изпълнител е огромна чест и удоволствие да свири пред нея.

- Какво може да кажем за новия албум на групата „Unconditioned”. Пo-различен ли е от останалите?

- Мисля, че всеки следващ албум на д-р Милен Врабевски и компания вплита в себе си нещо ново и различно, еволюира спрямо предишните. Този път интересното е, че Рони Ромеро, като съавтор заедно с китариста Бисер Иванов и Иво Стефанов, също има две композиции в албума. Д-р Врабевски даде свобода и на такъв тип включвания. Така че има много участие, свежа мисъл в тези две парчета. Като цяло албумът звучи страхотно. Много се гордея с работата, която Иво Стефанов свърши по него като инженер, понеже и аз се вълнувам доста от тази част. Получи се един продукт на много високо ниво.

- Ти доста отрано си закърмен с рок музиката. Как се получи тази връзка и откъде започна?

- Откакто се помня, вкъщи винаги се е слушало много музика. Баща ми обичаше много, винаги е бил голям меломан, пък и музикант в по-младите си години. Много пъти съм казвал, че първите ми думи като малко дете не бяха „мамо“ и „тате“, а „Ерик Клептън“ и „Гари Мур“, на мой, бебешки език, понеже постоянно се слушаше това и се говореше за това вкъщи. Майка ми също. И двамата са големи ценители на музиката, според мен имат много добър вкус и вкъщи, и в колата винаги се слушала много музика. Групите, които са звучали покрай мен още като съм се родил, са били Deep Purple, Black Sabbath, Whitesnake, Toto, Van Halen. Това са нещата, които със сигурност са станали част от ДНК-то ми тогава. Така е и до ден днешен. Като всеки човек и аз съм минал през най-различни периоди на промяна на вкуса, но със сигурност рок музиката се задържа най-трайно и продължава да е част от мен.

Рамо до рамо с Рони Ромеро на сцената

 

- Ти си учил право, нали така?  

- Да, имах един опит да завърша право. Неуспешен обаче, защото накрая не успях да си взема държавните изпити. Но прекарах едни четири, почти пет години във Велико Търново, учейки право. Предполагам, музиката някак си ме е изстреляла в съвсем друга посока тогава. Понеже последната година от следването ми съвпадна с явяването ми на кастинг в музикалния формат „X Factor“. Тогава станах част от това шоу. Когато приключи, вятърът ме отвя в съвсем друга посока и нямаше как да завърша по най-добрия начин следването си. Предполагам, че е било за добро.

- Какво научи от участието си в телевизионните формати “X Factor” и “Като две капки вода“?

- В „Като две капки вода“ се чувствах една идея вече по-спокоен и по-опитен. Но „Х Factor” беше изключително изпитание за мен, защото бях зелен, постоянно се срещах с нови хора, сблъсквах се с нови и различни ситуации, за които често не бях подготвен. Беше една вихрушка от емоции и преживявания. Но със сигурност това ми е дало много опит и ме е научило на много неща. Осигурило ми е и познанства и връзки с хора, с които впоследствие сме успели да направим нещо заедно.

- Извън „Intelligent Music Project” правил ли си нови песни, занимаваш ли се странично със собствена музика?

- Последното, което самостоятелно успях да направя, беше моят албум, който се казва „Нов път“. Той излезе в началото на годината, през януари. От тогава не съм работил по нищо мое. По-скоро съм успял да се включа в продукции на други хора, но по мои самостоятелни неща не съм работил все още. Но усещам, че назрява в мен нуждата и желанието да го направя. И въобще творческото начало се активизира доста сериозно в последно време. Така че, предполагам, сега, през есента, ще успея да намеря време да създам нещо мое.

- Имаш ли някакъв ритуал преди излизане на сцената?

- Така и не изпитах нужда през времето да правя такива ритуали. По-скоро се опитвам да се концентрирам, да се настроя психически за срещата със сцената и с публиката, да бъда максимално адекватен в задачата, която имам. По-скоро - не ми остава време за ритуали. Но често, когато имаме възможност, си пожелаваме късмет с музикантите, правим групова прегръдка и излизаме.

- Със сигурност си имал гафове или комични ситуации на сцената. Помниш ли ги?

- Най-различни неща. Сега не ми изниква нещо конкретно в главата, но е имало какви ли не случки и инциденти. Понеже обичам много, когато изпълнявам, да ходя по всички краища на сцената, да скачам по разни колони и практикабли например, много често съм бил на ръба на това да се пребия зверски някъде. Но досега съм оцелял, така че имам възможност още да забавлявам хората с глупостите си.

- Нека да поканим хората на концерта в Пловдив...

- Нека да заповядат на 17 август на Античния театър. За пореден път с “Intelligent Music Project” ще имаме възможност да представим нашето творчество на пловдивската публика, на всички от околността, а защо не и на гости от цялата страна. Пловдив е едно изключително достъпно и прекрасно място, на което да си прекараш времето дори и само за ден. Така че заповядайте, ще се радвам да се видим там.

 

Славин Славчев е роден в Провадия на 7 март 1991 г. От дете е обграден с много музика. Баща му, китарист и меломан, е човекът, който го запалва по легендарни групи като Deep Purple, AC/DC и Toto. Като тийнейджър Славин се увлича по екстремни спортове като паркур и ски, а на 15 години сформира първата си банда като басист и вокалист. През 2014 г. се явява на кастинг в "X Factor" и от самото начало се превръща във фаворит на публиката. Изпълненията му правят впечатление и на рок легендата Джо Лин Търнър, който излиза на една сцена с него на финала, малко преди Славин да бъде обявен за победител в третото издание на шоуто. Сега талантливият певец е неизменна част от супергрупата на д-р Милен Врабевски "Intelligent Music Project".

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?