Следвайте ни

Слави Георгиев: Предложението за бъдещия шеф на КОЦ е разумно

viber icon

- Г-н Георгиев, как ще коментирате предложението на Йордан Иванов на предстоящата сесия на Общинския съвет да се вземе решение да се завишат критериите за в конкурса за избор на управител на КОЦ-Пловдив?

- Разумно предложение. Логично е лекар или здравен мениджър да управлява КОЦ. Отдавна е време да оставим професионалистите да си вършат работата, а не да правим политически акции от толкова чувствителна тема като лечението на онкоболните. 

- Вие сте член на комисията, която ще проведе конкурса за новия управител. Как бе сформирана тя?

- С решение на Общинския съвет. Има представител на Общината в лицето на д-р Калин Калинов, на РЗИ и трима от ОбС. При разглеждането на предложенията аз се оказах единственият юрист и получих необходимите гласове.

- След като Общинският съвет е принципал на КОЦ, не беше ли логично в избора да участват председателят на местния парламент и човекът, който оглавява здравната комисия?

- Може би, но явно не са предложени за членове на комисията по избора.  

- Вече има коментари, че изборът е предрешен в полза на кандидата, който посочи лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев. Вие в кой отбор сте?

- Нямам отбор и не играя в такива мачове. Нека не превръщаме толкова важния избор на управител на КОЦ в интриги и сплетни. Надявам се да има наистина достойни кандидати, а новият управител да има адекватна програма и да успее да отговори на всички предизвикателства пред КОЦ.  

Руси Чернев

Руси Чернев

Главен редактор

Руси Чернев е завършил Българска филология. През 1992 г. започва работа във в. „Марица. В периода 1997-1998 е главен редактор на „Стандарт Пловдив“. От октомври 2013 г. е главен редактор на „Марица“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?