Следвайте ни

Симеон Пищалов: Започваме нов проект в „Северен“

viber icon

- Г-н Пищалов, как ще коментирате извънредна обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, и отражението й в строителния бранш?

- Извънредната обстановка изненада бизнеса в определена степен, но все пак смятам, че всяка „работеща“ и утвърдена фирма би трябвало да има определен „план за действие“ при настъпване на извънредна ситуация. Ние имаме такъв план и го следваме. Извънредното положение е от две-три седмици, спад на работата при нас няма ​- строителните обекти са в планирания график, всички служители са на работа при строго спазване на мерките, посочени от ​министъра на здравеопазването и извънредния щаб.

Все пак здравето на екипа ми е на първо място!

- Имате ли проблеми с доставките? 

- Към момента не сме усетили липса на материали или забавяне на доставки, ние планираме работата и междувременно на по-ранен етап правим заявки към фирми доставчици. Екипът ми се е свързал с доставчиците ни, които са и наши дългогодишни партньори, като ни уверяват, че не се очаква липса на материали или забава в доставките.

- Вероятно ще забавите някои от новите си проекти и няма да ги стартирате?

- Не сме планирали спиране на работата, напротив - заедно с партньорите ми от „ХЪС“ ООД в момента стартираме строителството на жилищен комплекс „Азалия Парк“ в кв. "Кършияка". Междувременно в ход са още няколко от инвестиционните ни намерения, които са на етап проектиране. Т.е. работата при нас не спира - нямаме притеснения от намаляване на интереса към жилищните ни комплекси, тъй като смятаме, че винаги ще има клиенти за луксозни жилища, изпълнени с безкомпромисност към качеството.

- В агенциите за имоти обаче вече почти нямат запитвания, огледите спират.

- В така създалата се ситуация решихме да направим жест към нашите бъдещи клиенти, като даваме възможност на всеки да заплати 15% при подписване на предварителен договор, а останалата сума - при издаване на Акт 16. Можем да го направим, тъй като за реализирането на проектите разчитаме на собствено финансиране. А и имената на компаниите ни ​- „ХЪС“ и „Арх Ситистрой“ - внушават сигурност и доверие.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

dsadas

11.04.2020 | 11:02

А защо не направите един зеленчуков пазар за хората. Където да се продава органична храна. Направихте достатъчно жилища. Помислете сега за изхранването на тези хора...

Отговори
1 0

Борил

10.04.2020 | 21:50

Умря циганката с хвалбите, започнаха сами да се хвалят.

Отговори
3 0

Строител

09.04.2020 | 19:08

Този не може да каже две думи на кръст, вие цяло интервю изтипосахте!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?