49

Сашо Диков: В БНТ се навеждаха пред Борисов, сега замълчаха и за Петков

- Г-н Диков, какво ви мотивира да се върнете в БНТ - след колко години вече станаха?

- Броете от април 1993 година. На първо място - трябва да спре тази катастрофа. Второ, смятам, че имам опита и знанията да го направя. И трето, все пак изкарах 15 години в БНТ, там започнах, имам сантименти и съм задължен на медията. Без нея сигурно щях да съм някакъв анонимен треньор по ски или преподавател в спортна катедра.

- Катастрофа звучи доста силно?

- Започвам с падането на гледаемоста на БНТ далеч зад двете частни национални телевизии. Програмата е някакъв „тюрлю гювеч“. То не може да я прочетеш, камо ли да гледаш. Има едно предаване „Музика безкрай“. Е, това е БНТ. Една безгрижна музика си върви в ефира. Ясно беше липсата на позиция, тоталното навеждане пред Бойко Борисов. Но случилото се на 10-11 юни също е потрес.

- За какво говорите?

- БНТ не каза нито дума за посещението на самолета с премиера Петков и Лена Бориславова до Солун! Та там бяха всички лидери на Западните Балкани плюс Шарл Мишел. Нито дума. Пак тогава се появи един клип с премиера.  Аз не казвам дали някой пипа друг по задника. Но отново - нито дума по БНТ.

- Може би са го сметнали за ченгеджийско мероприятие, на каквото си и намирисва?

- ОК! Тогава покажи и кажи гнусно ченегеджийско. Абе кажи нещо! И да не забравям гаврата с паметта на Нери Терзиева. При това направена от репортер, който се оказва, е бил на работа тогава в телевизията и знае историята. И същата  дама казва в ефир при съобщаването за смъртта на Нери, че била напуснала БНТ. Абсолютна лъжа! Нери не напусна, а беше изгонена от ченгето на Държавна сигурност Хачо Бояджиев.

- Ясно, ако спечелите, ще засилите публицистиката в БНТ, но какво друго бихте направили?

- Разбира се, че БНТ трябва да има силна публицистика. Другото е да се профилират останалите канали и премахнат всички предавания с нулев рейтинг. Вие знаете ли, че има някакви предавания за култура и какво ли не с 0,00 процента рейтинг. Нека спортният канал си е спортен, да има един с леко съдържание. Не този “тюрлю гювеч“.

- Като журналисти, тръгнали от спорта, трябва да сме наясно, че трудно някой ще гледа спортен канал на БНТ, който не дава най-комерсиалните състезания на света като Шампионска лига по футбол, а държавното по хандбал, образно казано?

- Не съм съгласен. И петанка ще се гледа, ако знаеш как да го направиш.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Капиталист

Капиталист

29.06.2022 | 05:23

На кого е нужна държавна телевизия?? Затворете я и забравете!

Отговори
1 3
Неграмотният

Неграмотният

28.06.2022 | 13:37

бивш спортист с говорни дефекти , който досега е лансиран заради майка му /активен борец/ къде е тръгнал в пенсионна възраст да се кандидатира, но в тази страна всеки си въобразява, че е велик.

Отговори
12 6
Реалист

Реалист

28.06.2022 | 09:35

Диков, ти си на 70, за кога бе момко, дай път на някой млад, с идеи, стига едни и същи от 100 години!

Отговори
12 5
До Диков лизача

До Диков лизача

27.06.2022 | 20:01

Ти ли говориш за навеждане бе дупелиз

Отговори
13 8
Георги v.

Георги v.

27.06.2022 | 13:55

Не разбрахте ли, че през всичките години Вучков ви лъжеше, че е професор. Той се самообяви за такъв.

Отговори
5 11
На Черепа

На Черепа

27.06.2022 | 13:27

Духача пак се появи. Толкова противен човек рядко се среща .

Отговори
18 9
иван

иван

27.06.2022 | 13:27

къде бе и той във всяка маджа мирудия. поддържам написаното от проф.Вучков от отвъдното.Той си мисли, че с викане и грачене може всично,.....но не би.

Отговори
13 7
проф. Вучков от отвъдното

проф. Вучков от отвъдното

27.06.2022 | 11:52

Г-н Диков през живота си една книга не е прочел. Има отвратителен изказ. Скромния му речник от думи е по-беден ог на сиромах нивата. Едно повтаряне, едно пелтечене, едно грачене... Доста ограничен човек и ниско образован. Няма реална представа за себе си, затова се е кандидатирал за шеф на БНТ. И още неща мога да напиша но, не забравям че, за кратък период от време ми беше работодател.

Отговори
17 10

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?