Следвайте ни

Проф. Андрей Чорбанов: Големите мутации идват от ваксиниране по време на пандемия

viber icon

- Прогнозата ви кога и как ще приключи пандемията от коронавирус?

- Този вирус не се оказа толкова вирулентен като обикновен грип, който би заразил 90 процента от хората в една стая, ако попадне там. Така че развитието на пандемията ще зависи от мерките.

Още преди година 55 000 учени от цял свят подписаха декларация. Говоря за вирусолози, имунолози, биохимици, сред които няколко носители на Нобелова награда. Те обясниха на правителствата, че трябва да скрият всички рискови групи в началото. Да оставят младите и здравите хора да контактуват, за да придобият имунитет и да пазят останалите. Тогава нямаше болни деца и болни млади хора.

Правителствата нямаха ресурс да го направят и избраха затваряне, полицейски час, дебнене да не се събират хора. Така се дава възможност на вируса да пeрсистира дълго време сред населението, да попадне на имунодефицитни организми, където стават големите мутации. Доказано! Затова основно правило е да не се ваксинира населението по време на пандемия.

Чалгаджии? Ние сме групата с най-висок образователен ценз в парламента

Завърналите се емигранти, а не учениците вдигнаха новата ковид вълна

Произвеждам ваксини от 1992 г., в групата на ИТН няма антиваксъри

 

 -  Проф. Чорбанов, има ли шанс за компромис от страна на ИТН за съставяне на правителство?

- Не, няколко пъти декларирахме една и съща позиция. Няма причини да я променяме.

- Всички социолози казват, че това решение на "Има такъв народ" сваля много или малко резултата ви на новите избори?

- Ние трябва да бъдем почтени към нашите избиратели. Лавирането на всяка цена не показва лоялност към хората, които са ни изпратили тук с ясната цел да не подкрепяме партии на статуквото.

 - Всъщност кой ви покани в листите?

- Аз съм основател и двата пъти на партията "Има такъв народ", преди беше с другото име. Не е случайно присъствието ми. Определено вярвам в идеите, в ръководството, защото са последователни. А това е по-важното за мен. Нашият лидер прави едни и същи неща съвсем последователно години наред. Аз имам много добри отношения със Слави, с ръководството, зная, че може да разчитаме един на друг.

- За последователност обаче не говори изборът ви на премиер - от един много опитен администратор в държавата като Николай Василев до тотално непознато име в лицето на Пламен Николов?

- И в двата случая говорим за експертност. В обществото има люшкане - точно като махалото на Фуко. Едни искат познати експерти, другите тотално нови лица. Аз гарантирам, че нашата група е съставена от изключителни професионалисти, експерти в своята област. Нещо, което не може да бъде заобиколено. Мантрата, че сме някакви чалгаджии, лансирана от определени медии, е смешна. Ние сме категорично групата с най-висок образователен ценз - професори, доценти, доктори на науките, успели хора, няма какво да го крием, с доста добри доходи. Всеки е доказан извън парламента, което е много важно. Идеята за професионалния политик не предполага добри качества в България. Тя е подходяща за развитите западни демокрации, където хората са обучавани цял живот. При нас това звучи проблемно. Човек трябва да има експертно мнение в залата.

- Каква музика всъщност слушате?

- Учил съм пиано много години. Меломан съм определено, харесвам разнообразни стилове. Започвам с прогресив рок, където имам най-малко 300 дискове - „Пинк Флойд“, „Мерилиън“, „Йес“, „Джетро тул“... етнорок от цял свят, етномузика въобще. Джаз, класическа музика също има в колекцията ми. Пея по караоке.

- Да преминем към темата COVID-19. Какво се случва всъщност?

- Не знаем какво ще бъде, защото няма как. България имаше може би най-либералния режим, като изключим страните, които въобще не приеха мерките като ефикасни. От една страна, това даде възможност на страшно много хора да се срещнат с вируса, запазвайки нормален начин на живот. Други страни затвориха тотално хората си и точно някои от тези с най-тежки локдауни сега показват шокиращо високи нива на заразяване. ОК, при строги мерки хората не контактуват с вируса. Но това е предпоставка за масовото им заразяване при появата на по-вирулентен вариант на вируса. Както и става. Надявам се при нас това да бъде ограничено по споменатата вече причина. Но не правя научна прогноза, а изразявам надежда. Оттук започват спекулациите обаче!

- Какви?

- Нашата група никога не е поставила под съмнение присъствието на вируса, а адекватността на мерките, които прилагаме. Усилията на държавата трябва да бъдат насочени в здравните грижи, разбирайте подготовка на болници, на специалисти, тъй като инфекционисти липсват. Трябва да се стимулират младите лекари, без да плащат огромни такси и обучения, да могат да получат втора  специалност.

Другото е отделяне на секторите за ковид така, че да не се спира работата на другите. Смятам, че допълнителната смъртност по време на пандемията не е свързана само с вируса. По-голяма тежест носи липсата на адекватни здравни грижи. Или хората са безкрайно уплашени и не смеят да потърсят помощ в болница, защото там има и ковид отделения. Или просто отделението им е затворено, защото в София има избор, но в доста малки градове не е така.

- Сега за какви мерки сте?

- Трябваше да се направи скрийнинг на населението, но не за антитела, а за клетъчен имунитет. Това е адекватното! Ето пример с моя зелен пас за пътуване. Той е в резултат на преболедуване и трае 6 месеца. Изтича на 15 септември, което значи, че на 16 септември аз изведнъж губя целия си имунитет! Пълен нонсенс! А ваксинираните - дори не разглеждам ефективността на ваксините, са едва ли не безсмъртни. Техният продължава вечно. Това противоречи на всички нови научни изследвания, които твърдят, че прекаралите заболяването имат вероятно имунитет за цял живот.

- Противник сте на маските в училищата?

- Категорично! Имате ли идея какво означава за все по-многобройните дечица с астматични и алергични проблеми! Ще е страшно! В момента в света има страшно разделение за мерките и тяхната ефективност. За едни маските са ефективни, други дават пример с Швеция, където са по желание и ги носят 2,6 процента от хората, и Германия, където с маски са 86%. В крайна сметка процентът на заразените се припокрива. Заразяването не става толкова често на улицата. То става у дома, където не носим маски.

- Значи, вълната у нас може да отдадем и на стотиците хиляди завърнали се емигранти, които използват отпуска си да правят сватби, кръщенета, да ходят по морските дискотеки?

- Точно така! И това оборва мантрата, че вълната щяла да дойде в края на септември заради учениците. Не се оказа така! Точно огромният брой върнали се българи за ваканцията предизвикаха по-ранната вълна през август.

Вижте, нека властта не се сърди, че има хора като мен. Те трябва да си помислят защо те нямат достатъчно авторитет. Пример с ваксинацията. В Швеция е напълно доброволна и са се ваксинирали 50 процента от хората. Сметнали са, че е добре.

Тук получаваме непрекъснати сигнали, че шефове задължават персонала да се ваксинира. Насила! Особено в хотелиерския бизнес.

- Карат ги, защото ще могат да работят с пълен капацитет.

- Точно затова помолих с декларация министърът да отмени заповедта. Тя развързва ръцете за издевателстване над персонала.

- Ще ви опонирам - ето, в съседна Гърция ще уволняват директно здравни работници без ваксина.

- Това не е нормално. Те противоречат на здравия разум, на демократичните норми. Ако имаше категоричен смисъл от ваксините, всички щяхме да го направим. В нашата група няма антиваксъри. Напротив, всички до един сме имунизиране със задължителните ваксини.

Научно доказано е вече, че ваксинираните срещу COVID заразяват. Споровете, които и ние водим в зала, са дали спасяват животи. Според мен - не. Страшно много хоспитализирани или тежко болни са ваксинирани. И ако това е така, идеята за задължителна ваксинация на здравни работници или тези в социални домове е безсмислена.

- Смятате, че ваксините бяха бързо измислени и затова не са перфектни?

- Да. Не съм мнителен и не разглеждам конспирации. Всички искаха ваксините да работят, за да пресекат като с нож вълната. Но това не се случи, а и няма как на теория. Необходими са много повече години на изпитания. И то проблемът не са толкова страничните реакции, не че липсват такива, а ефективността. Всички ние, които сме имунизирани с класическите ваксини, знаем, че те са перфектен щит срещу заболявания с огромна смъртност. Примерно тази за хепатит е с най-кратък срок - 5 години. Но за морбили, полиомиелит на практика носят доживотен имунитет. Това е ваксина! Аз съм готов да вляза в сблъсък с всеки антиваксър, както съм го и правил. Защото аз произвеждам ваксини от 1992 г., когато започнах работа. Но не може една ваксина да допуска заразяване или пренасяне. Може да ги наречем продукти за третиране на COVID-19, не и ваксини.

Визитка

Андрей Чорбанов е български имунолог, професор и ръководител на Департамента по имунология в Института по микробиология „Стефан Ангелов“ при БАН, депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание, избран от листата на партия "Има такъв народ".

Натрупа популярност сред обществото най-вече с публичната си позиция срещу мерките, въведени със старта на пандемията. 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (36)

ЛОГИКАТА

ЛОГИКАТА

31.08.2021 | 17:41

смятате ли че масоните търчат с ваксини да спасяват пенсионерите които са в пъти повече от работещите и на които всеки месец трябва да им плащат пенсии и то в продължение на десетилетия???--милиони са и хората които чакат за пенсия и какво става ако ги спасят с ваксини и тях???--съотношението ще е ако ги спасят 1000 работещи--ще изхранват 10-000 пенсионери--това математически не е възможно--затова не се заблуждавайте че някой е тръгнал да ви спасява--точно обратното--като има толкова знаещи тука някой ще ми отговорили на този въпрос???

Отговори
6 1
ОТГОВОР

ОТГОВОР

31.08.2021 | 12:55

ДОКАЗАНО ПРИРОДНА ВАКСИНА ИЗПИТАНА БИЛКА ЕХОНАЦЕЯ ЗА УСИЛВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА--ИЛИ ВСЕКИДНЕВНА УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ-В МАЛКИ КОЛИЧЕСТВА--ЯДЕНЕ ВЕЧЕР НА ЧЕСЪН И СУТРИН НА ДЖИНДЖИФИЛ

Отговори
3 2
Юлия Р.

Юлия Р.

31.08.2021 | 15:43

Растението се казва Ехинацея, а другото са пълни глупости. Ако се разболееш и се излекуваш с дадената схема иди се обади на Св. Петър. Глу.пак.

Отговори
4 4
ОТГОВОР-ДО ЮЛИЯ

ОТГОВОР-ДО ЮЛИЯ

31.08.2021 | 17:33

НЕЧЕТЕШ ДОКРАЙ ПЛЮС ТОВА И ОБИЖДАШ--СЪС СИГОРНОСТ СИ ЛЮБОВНИЦА ИЛИ РОДНИНА НА НЯКОЙ Т ПОЛИТИЦИТЕ---ЕХИНАЦЕЯ Е БИЛКА КОЯТО АКО СЕ РАЗБОЛЕЕШ НЯМА ДА ТЕ СПАСИ---НО АКО Е ПИЕШ ПРЕДИ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕШ--ЩЕ ТЕ СПАСИ ЗАЩОТО УСИЛВА ИМУНИТЕТА--И ВМЕСТО ДА СЛАГАТЕ ВАКСИНИ КОИТО НЕЗНАЕТЕ КАКВО САДЪРЖАТ И КОЛКО СА ЕФЕКТИВНИ--ПИЙЙТЕ ПРЕДИ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕТЕ ЗА СИЛЕН ИМУНИТЕТ ЕХИНАЦЕЯ ИЛИ АЛКОХОЛ ПО-МАЛКО ВСЕКИ ДЕН В КОМБИНАЦИЯ ВЕЧЕР С ЧЕСЪН--НЯКОГА ХОРАТА ДА НЕ СА СИ СЛАГАЛИ ВАКСИНИ ТА СА БИЛИ ЗДРАВИ-ПИЛИ СА БИЛКИ

Отговори
3 1
прочети какво съдържа

прочети какво съдържа

15.09.2021 | 19:10

ако можеш да четеш, разбира се.

Отговори
0 0
Петко плет плете

Петко плет плете

30.08.2021 | 19:01

Ковид, вкл Delta AY3, е остра респираторна инфекция, с носителство, т.н. продължителен ковид при ваксинирани, и клинично протичане разнообразни органни поражения от тромботични последващи ефекти до полиорганна недостатъчност; т.е. ваксинацията предпазва, особено хора с имунни дефицити, имунокомпроментирани от друго лечение, но не гарантира с бонуса сертификат безопасност за здравата популация,

Отговори
2 2
Наблюдател.

Наблюдател.

30.08.2021 | 18:10

Хора, размърдайте си малко мозъчните клетки. Израел, държава с една от най-добрите медицини в света, ваксинира наред от бременни, през деца, та до столетници. На всичкото отгоре там успяват да лекуват ковид и имат малка смъртност.Зщо ваксинират, искат да си изтребят цялата нация ли, за маса пари на всичко отгоре?! Та слушайте тоя лъжец( пет месеца лъга по всякакви студия, че е боледувал и има имунитет- факт) и нехранимайко, който децата си не гледа, а се загрижил за чуждите, който не е сътворил нищо съществено, а само плямпа, че нещо твори и харчи парите на даннъкоплатците и поръчителите. Същият този, който на юруш влезе в болница, а приятелят му Гошко лабораторния от Русе лъга, че няма ковид, който изхаби Ремдесевира на "СВЕТА АННА", когато за другите нямаше, точно тоя ли е за вярване?! Ами вервайте му, балъци! Ако имате късмет да влезете в болница, ако се наложи, едва ли ще имате неговите връзки, та да ви лекуват и излекуват.

Отговори
8 9
Лекар

Лекар

30.08.2021 | 21:05

Това ли ти бил зора - ремдесивир да има? Още през пролетта се появиха съобщения, че прави бъбречна недостатъчност, но медиите бързо ги покриха. И не - пандемията си е като други преди нея, просто хората са други - прости и недисциплинирани. Фейсът ли ви изпи мозъка, телевизията ли, не знам. Факт е, че сме свидетели на феномен - всяко следващо поколение е по-глупаво от предишното.

Отговори
10 1
Репутационен индекс

Репутационен индекс

30.08.2021 | 16:52

Безспорно инфектирани ваксинирани са епидемиологична опасност, в тях вируса мутира с дълго присъствие и го разпространяват с документ за безопасност. Случай бе описан с ваксинирани на сватба всички заразени. Явно излагане на високи дози вирус убива, млад реаниматор в инфекцията така загина. Ендотелна болест ли е ковид е друг ракурс, до мезентериална тромбоза даже. А ифилтриран бял дроб, на скенер, не реагира на никаква терапия, вентилация, с нулева сатурация и финал

Отговори
3 3
Галя

Галя

30.08.2021 | 13:53

Мангъров, Чорбанов са за затвор.

Отговори
16 13
ДО-ГАЛЯ

ДО-ГАЛЯ

30.08.2021 | 16:28

А ТИСИ ЗА 4-ТИ КИЛОМЕТЪР--ЗА ЗАТВОР СА КАПИТАЛИСТИТЕ-КОИТО ПУСНАХА ЗАРАЗАТА С ЦЕЛ ДА УМОРАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ТЕЗИ В ПРЕДПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ--ДАЖЕ ИМ ПУСНАХА И ВАКСИНИ ТА АКО СЕ СКРИЯТ ОТ КОВИДА-ВАКСИНАТА ДА ГИ ДОВЪРШИ--НЕВИЖДАШ ЛИ ЧЕ ВСЯКА ГОДИНА ГО ПУСКАТ И ВСЕ ПО ЗАРАЗЕН И СМЪРТОНОСЕН-И ТОВА АКО НЕ Е ЧВЕШКО ДЕЛО-ЗДРАВЕ МУ КАЖИ

Отговори
10 7
Лекар

Лекар

30.08.2021 | 12:40

Всеки, който е учил имунология и инфекциозни болести знае, че ваксинацията е мярка извън епидемичното огнище. Чудя се кога, как и най-вече защо, колегите забравиха основни правила на медицинската наука. П.П. Сложените минуси ще ми помогнат да преброя невежите и заслепените. Цъкайте свободно, моля.

Отговори
29 10
КУКУ

КУКУ

30.08.2021 | 12:58

Имаш ли си представа какъв би бил броя на починалите без старта на ваксинацията в края на 2020? Тази пандемия е без аналог в последните 100 години и налага извънредни мерки. Ваксините вече доказаха ефективността си. В бъдеще със сигурност доста от правилата ще бъдат пренаписани.

Отговори
17 19
ОТГОВОР

ОТГОВОР

30.08.2021 | 13:08

ВЪКСИНИТЕ НЕ СА ТОВА КОЕТО СА--ИЛИ ТОВА КОЕТО СИ МИСЛИМ--СМЯТАТЕ ЛИ ЧЕ НА КАПИТАЛИСТИТЕ ИМ ТРЯБВАТ В БЪЛГАРИЯ ПРИМЕРНО НАД 2 МИЛИОНА И 200 ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ И ОЩЕ ТОЛКОВА КОИТО ЧАКАТ ЗА ПЕНСИЯ ДА ИМ ПЛАЩАТ ВСЕКИ МЕСЕЦ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПЕНСИИ-ТА ЧАК СА СЕ РАЗТЪРЧАЛИ ДА ГИ СПАСЯВАТ С ВЪКСИНИ???--

Отговори
10 12
Галя

Галя

30.08.2021 | 13:49

Даже не знаеш правописа, но си компетентен. Пише се ваксина, неграмот. ник.

Отговори
14 6
Друг

Друг

30.08.2021 | 16:03

Не знам колко сте лекар, но този горе изхаби с протекцията на проф. Костов камара ремдесивир, които за повечето хора в ковид отделенията няма. Поне да мълчи от хорски срам и Вие с него, щото и той голям го вадеше преди болницата. Прави се на имунолог , но реално нищо не е измислил или сътворил. Да произвежда наготово всеки може.

Отговори
9 6
абе, отворко!

абе, отворко!

30.08.2021 | 16:17

Учил си през миналия век! ФОРМУЛИРАЙ "ЕПИДЕМИОЛОГИЧНО ОГНИЩЕ" В СИТУАЦИЯТА С КОВИД -19!! Това да не ти е дифтерия или коклюш??! АМАН ОТ УЧИЛИ-НЕДОУЧИЛИ ДОКТОРИ!

Отговори
9 8
ДО-ГАЛЯ

ДО-ГАЛЯ

30.08.2021 | 16:21

НЕ СМЕ В САЙТ ЗА ПРАВОПИС И КРАСНОПИС -ОТИДИ ТАМ ДА ПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКИ

Отговори
6 6
Галя

Галя

31.08.2021 | 15:50

То това е основата. Как се изказваш по дадена тема като не знаеш елементарен правопис и то на предмета на темата. Другото е празно и некомпетентно бръщолевене.

Отговори
1 3
ДО ГАЛЯ

ДО ГАЛЯ

31.08.2021 | 17:50

ВБЗКОТО МИНАЛО НИ ОПРАВЛЯВАШЕ ЧОВЕК КОЙТО НЕМОЖЕШЕ ДА ПИШЕШЕ ПРАВИЛНО КАТО МЕН--ДУРИ НЕМОЖЕШЕ ДА ЧЕТЕШЕ ПРАВИЛНО НАПИСАНОТО МУ--НО В ДЪРЖАВАТА ЗА ВСЕКИ ИМАШЕ РАБОТА--ПЕНСИЯ БЕЗПЛАТНО ЗДРАВООПАЗВАНЕ-И Т.Н.--ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ДОСТИГНА 10 МИЛИОНА--А СЕГА Е НАПОЛОВИНАТА СЪС ЗАСТАРЯВАЩО НАСЕЛЕНИЕ ПРИ ТОВА---ЗАЩОТО СЕГА ОПРАВЛЯВАТ ТЕЗИ КАТО ТЕБ КОИТО ПРАВИЛНО ПИШАТ И СЕ ИЗКАЗВАТ ОТЛИЧНО

Отговори
3 2
Chorbanov e dunoto

Chorbanov e dunoto

30.08.2021 | 11:55

Защо продължавате да давате трибуна на човек, който няма нито една правилна прогноза от началото на пандемията. Буквално всичките му прогнози са се оказали неверни досега също като на Мангъров. Заради такива хора сме на дъното по ваксинация и ще продължат да умират хора. Човекът открито си говори глупости и чете неадекватни декларации от трибуната на НС, а БЛС спи и санкции няма.

Отговори
16 27
Donatella

Donatella

30.08.2021 | 11:51

"NAI-KOMPETENTNIA"V SVETA...ZATOVA V BG. HORATA MRAT KATO MUHI. DOKATO IMA ""KOMPETENTNI""KATO TAZI OSOBA

Отговори
12 11
ОТГОВОР

ОТГОВОР

30.08.2021 | 13:14

СА,МО В БЪЛГАРИЯ ЛИ УМИРАТ ХОРА ОТ КОВИД--НИЕ ДАЖЕ СМЕ И ПО-СРЕДАТА В КЛАСАЦИЯТА--НО ДА ОБВИНЯВАТЕ КОМЕНТАТОРА ЗАТОВА-Е НЕСПРАВЕДЛИВО

Отговори
8 8
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

30.08.2021 | 10:58

В ХОД Е НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗАРАДИ ЛАКОМИЯТА НА БОГАТИТЕ--ЦЕЛТА НА УНИШОЖАВАНЕТО Е НА- ОСНВНО ПЕНСИНЕРИТЕ -ЗАЩОТО ТЕ СА ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ В ЦЯЛ СВЯТ ЗАРАДИ -ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ГОЛЕМИЯТ СИ БРОЙ ОТ МЛАОТО НАСЕЛЕНИЕ--ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ ЗА УКРАДЕНИ А В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПРЕД ПРАГА НА ФАЛИТ--КАТО ЦЯЛО ЧОВЕЧЕСТВОТО Е СЪС ЗАСТАРЯЛО НАСЕЛЕНИЕ ЗАРАДИ НИСКАТА РАЖДАЕМОСТ--И 5-МА РАБОТЕЩИ НЕМОГАТ ДА ИЗДЪРЖАТ 10 ПЕНСИОНЕРА--ПРЕКАЛЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ДАДЕНИТЕ СВОБОДИ НА ЖЕНИТЕ -ДОВЕДОХА ДО ТОЗИ ПРОБЛЕМ---ЗАЩО МИ Е МЪЖ-А САМА МОГА ДА СЕ ОПРАВЯ---ЦЕЛТА НА УНИШОЖАВАНЕТО Е И ХОРАТА НАД 50 ТОЕСТ ТЕ СА ПРЕД ПЕНСИЯ И СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИМ БЪДАТ ИЗПЛАЩАНИ ПЕНСИИ--КОЕТО НЕ Е ИЗГОДНО ЗА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД--И НАИСТИНА МАСОВО КОИТО УМИРАТ СА ХОРА ПЕНСИОНЕРИ И ТЕЗИ НАД 50 КОИТО СА ПРЕД ПЕНСИЯ--ПОКРАЙ СУХОТО ГОРИ И МОКРОТО НА 100 УМРЕЛИ ИМА И 3-4 МА МЛАДИ-НО КАТО ЦЯЛО ЦЕЛТА СЕ ИЗПЪЛНЯВА ВИРУСЪТ ВСЪКА ГОДИНА ГО ПРАВЯТ ВСЕ ПО-ЗАРАЗЕН И СМЪРТОНОСЕН-ЗА ДА МОЖЕ ДО 5-6 ГОДИНИ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ТЕЗИ ПРЕД ПЕНСИЯ ДА НАМАЛЯТ НАПОЛОВИНА В СВЕТОВЕН МАЩАБ---САМО В БЪЛГАРИЯ ИМАМЕ 2 МИЛИОНА И 200-ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ И ОЩЕ ТОЛКОВА КОИТО ЧАКАТ ЗА ПЕНСИЯ--ПРИ ТОВА СЪОТНОШЕНИЕ НИЕ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ 10 МИЛИОНА РАБОТЕЩО НАСЕЛЕНИЕ--ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ПУСКАТ УНИШОЖИТЕЛНИ ВИРУСИ--НАЙ-ВЕРОЯТНО И ВАКСИНИТЕ СА ВКЛЮЧЕНИ В ИЗТРЕБВАНЕТО-АКО НЯКОЙ СЕ ПАЗИ И НЕИЗЛИЗА НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА ДА МОЖЕ ДА СИ СЛОЖИ ВАКСИНА И ТЯ ДА СВЪРШИ РАБОТАТА НА КОВИДА--НАЙ-ВАЖНАТА ЦЕЛ Е ПРЕДИ ДА ЗАМИНЕ ИНДИВИДА НА 7-МОТО НЕБЕ--ДА БЪДЕ ОБРАН--КАТО СИ ДАДЕ ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ= КОВИДА Е ПУСНАТ ОТ АМЕРИКАЦИТЕ С ЦЕЛ ДА СТОПИРА КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА-КОЯТО Е ВЪВ ВЪЗХОД---НА КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА И ТРЯБВА ХОРА ЗА ДА ИМ ВЪРВИ ПОВЕЧЕ СТОКАТА-КИТАЙ НЯМА ИНТЕРЕС ДА УБИВА ХОРАТА--ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСИТИЛЕТИЯ-АМЕРИКА ПАЛИ ВОЙНИ И УНИШТОЖАВА ХОРАТА--НО РАЗБРА ЧЕ САМО С ВОЙНИ НЕСТАВА-ЗАЩОТО ЗАПОЧНА ДА СЕ МЕСИ И РУСИЯ--И ЗАПОЧНАХА ТИХОМЪЛКОМ С ВИРУСИ  

Отговори
20 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?