71

Петър Колев от С. Македония: В Скопие още учат, че българите сме крадци и фашисти

Всички партии в парламента обещаха да не правят компромиси със Скопие 

Наши сънародници крият своята идентичност, за да имат работа и спокоен живот

Над 120 000 жители на Северна Македония доброволно са поискали роден паспорт, доказвайки, че са българи, казва лидерът на Граждански демократичен съюз в РСМ 

 

 

- Г-н Колев, преди време имахте среща с парламентарните партии у нас. Допускате ли, че управляващите са склонни да свалят още през юни ветото за преговорите на Северна Македония за влизане в ЕС, както твърди външният министър на Германия?

- Тези срещи бяха изключително ползотворни, защото представихме пред българските депутати очакванията си какво трябва да се промени в Македония, за да може България да промени позицията си. И съответно да пусне Скопие до преговори с ЕС. Всички разбраха за какво говорим, убеден съм, че позицията ни беше изключително ясна. За наше огромно удоволствие получихме абсолютна подкрепа от всички политически партии и ръководства на парламентарни групи. Нито една от тях не се противопостави на аргументите ни. Напротив, всички се обединиха, че защита правата на българите и промяна на конституцията на Северна Македония в тази посока са абсолютно задължителни. Защитата на българската история, култура, българските паметници ​е абсолютно задължителна. Промяната на учебниците, които са пълни с език на омразата, трябва да започне възможно най-скоро. И разбира се, очаква се сериозна борба срещу езика на омразата, който за наше съжаление е огромният бич в отношенията между София и Скопие.

Народните представители ни споделиха, че нямат намерение да направят какъвто и да е компромис по пакета „Едно плюс четири“ в разговорите с Република Северна Македония, което нас напълно ни удовлетворява. 

- Преди да кажем „да“ на Скопие, трябва ли да стане всичко това, или просто да получим уверения?

- Не, трябва да има конкретни решения и конкретни крачки. Има въпроси, които могат да бъдат решени бързо. Например, промяна на конституцията, промяна на паметници с език на омразата върху тях. Също така и при учебниците, значете, че комисията вече е договорила част от въпросите. Но трябва да бъдат заложени и теми за в бъдеще, каквато например е езикът на омразата. Ние не можем с нож да го пресечем и да кажем - от утре няма да го има.

- Да ви попитаме колко българи все пак има в границите на Северна Македония, според последното преброяване излезе, че са едва 3504 души?

- Аз не съм институция, но може да проверите в Министерство на правосъдието на България. Някаква ориентировъчна бройка като старт ще получите. Не знам дали в Македония това им харесва, но съм длъжен да подчертая, че процесът за получаване на българско гражданство е доброволен и започва с молба. Самият факт, че над 120 000 души доброволно и за собствена сметка са дошли, подали молба, в която са събрали огромен набор от документи, в които доказват българския си произход! Дали са нотариално заверено волеизявление, че са българи. Кой тогава има право да оспорва тези техни молби и документи. Преброяването в Македония има проблем и ние го представихме пред българските депутати от различните групи. Посочихме, че е време да се създаде комисия, която да изчисти въпроса с преброяването. Ние, македонските българи, не вярваме на този процес и ще каже защо. Обърнахме се с официално писмо до Държавния завод за статистика, така се нарича институцията, с три искания. Първо, всеки гражданин да провери как е записан в преброяването. Второ, ако има разминаване, каква е правната възможност да бъде поправено. Трето, каква наказателна отговорност носи длъжностно лице, ако е направило абсолютно съзнателно това разминаване. Минаха 9 месеца от преброяването, но ние нямаме отговор. Представете си, как да вярваме! Една от следващите работни групи трябва да бъде тази по преброяването и всички спорни въпроси около него.

- Има ли проблем един българин да започне работа в Северна Македония, ако има конкурент с друго самосъзнание, така да го кажа?

- Не знам дали знаете, но за конституцията на Македония няма българи. При конкурс за работа има образец М1, където отдолу трябва да попълните националност. Ако напишете българин, ще отпаднете по технически причини, защото българи няма и няма квота за работа на българи. Не е човешко отношение.

- Посочете две-три фрапантни неща в македонските учебници, свързани с историята ни?  

- Първо, българите имат татаро-монголски произход и са дошли някъде много отдалеч като номади на Балканите, за да грабят. Второ, че са фашисти, окупатори на Македония, които са избили хиляди хора по време на Втората световна война. Няма да говоря за променената идентичност на българските революционери, това е добре известно. Добавете към всичко това, че още на входа на голяма част от училищата в Македония има плочи, върху които пише, че българските окупатори са убивали, измъчвали и тормозили там дейците на македонското освободително движение! Затворете очи и си представете за секунда, че там учи вашето дете. Как ще се почувства всеки българин! А това дете на 7-8 години!

- Защо Македония е най-носталгична в споменатите за Тито от всички бивши югорепублики?

- Македония не се е превърнала в това днес, тя е създадена по този начин през 1944-45 година. От началото досега функционира по един и същи начин. Разликата е, че македонски политици с разни хитринки успяват да приспят някой и друг български държавник за кратко и да презентират някаква промяна. Такава няма от 1944 г. до днес по отношение на България. Ще ви кажа какво е фрапиращото! През 1968 година, ако не се лъжа, има реч на Кръстьо Цървенковски (генерален секретар на Македонската комунистическа партия години наред - б.р.), публикувана наскоро. Тя е пред македонското събрание. Ами имам чувството, че говори сегашният македонски премиер Ковачевски или Османи (б.а. - външният министър). Аз не разбирам, ако наистина вярваме в европейските ценности, как може от днешна дата да определим идентичността на един вече починал човек. Това не е цивилизовано, не е хуманно! Кои сме ние да определяме кой е Гоце Делчев, след като той е бил доста грамотен човек и сам го е направил.Това е подходът им - подмяна на история, на идентичност, на българско културно-историческо наследство. От 1944 година до днес.

- В рамките на шегата, но не съвсем. Наистина ли преброяването показва едно, но на три ракии в кръчмата българите в Македония стават значително повече?

- Доста съм зает и не обикалям кръчмите (смее се), но разбира се, голяма част от сънародниците в Македония не могат да реализират основни човешки права, ако се самоопределят като българи. Затова искаме промяна в Конституцията. Ще ви дам пример. Аз съм възпитаник на Юридическия факултет на СУ, който е на доста високо ниво. Никога няма да стана и прокурор или съдия, ако се определя като българин. Затова хората, които искат да се развиват и живеят спокойно в Македония, крият част от своята идентичност. Същото става и с децата в училище, когато започват да ги подиграват, че произходът им е татаро-монголски, а дедите им са убийци и кръвници. Българското общество трябва да го разбере.

- Не се ли притеснявате, като говорите всичките тези неща?

- Отдавна съм преценил, че няма да раста на държавна работа в Македония, няма да градя бизнес или друга кариера. Погрижил съм се за сигурността си до някаква степен. За мое щастие съдбата ми даде шанс, когато един ден детето дойде и заяви, че няма да ходи в училище, където пише, че дядо му е окупатор, фашист и убиец на македонци. Преместих го да учи в София. Няма от какво да се притеснявам, защото истината е на наша страна. Ако на някого не му харесва, е негов проблем. Но мисля за сигурността си, да. И знам, че моите колеги в Скопие също са го направили и няма да предприемат действия, които биха им създали допълнителни главоболия.

- Кога ще забранят партията ви в Македония?

- На 18 май.

 

Петър Колев е роден през 1986 г. в Ново село, община Щип, в днешната Република Северна Македония. Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Самоопределя  се като етнически българин. Женен е за българка от Добрич. Цялото му семейство е с българско гражданство. Брат му завършва медицина у нас и работи като лекар в град София.

През 2009 - 2010 г. е телевизионен водещ на публицистичното предаване за българите по света „Облаче ле бяло“ по телевизия СКАТ.

Става координатор на ВМРО за Северна Македония. През 2018 г. е сред основателите на партия Граждански демократичен съюз в Северна Македония и избран за неин председател.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
34 коментара
СПРАВЕДЛИВ

СПРАВЕДЛИВ

18.04.2022 | 17:01

македонците искат български паспорти за да ходят в чужбина безпроблебно-не че се чувстват българи-дури и да имат такива корени--то самите чистокръвни българи вече се срамуват да се наричат такива заради политиците ни най-вече--ако циганин и българин кандидатстват за някоя по-сносна работа в българия--кого според вас ще вземе тази работа???--така е и там--всеки гледа да си ореди неговият си човек--в очебниците каквото пише са прави в много аспекти-да не би нашите български учебници по история да са перфекни??-разберете човек мразили те няма как да го накараш да те обича --като го принудиш да напише че те обича--дури и да си променят историята и конституцията-те пак няма да ни обичат---тука проблема е друг-ние изкуствено си създаваме проблем --но истинският проблем е че влезнели македония в ес--стоките им в българия ще влизат без мито--а те са по-евтини и качествени--и много от фирмите ни ще бъдат ощетени финансово--ето затова става въпрос--а че самите българи вече си намразиха държавата заради едни други политически идиот-ти това пък е съвсем друг въпрос--обикновенните българи обичат македония-това е истината и искат да е видят в ес--но по-добре да не влеза защото ще се опропасти като българия

Отговори
1 0
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

18.04.2022 | 14:03

0877-852-982--ОБАДЕТЕ МИ СЕ И НА МЕН И АЗ ПЪК ДА ВИ РАЗКАЖА КАК И СЕГАШНИТЕ ДЕМОКРАТИ ГРАБЯТ И ОСАКАТЯВАТ НАРОДА--ЩЕ ВИ ДАМ ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ -КАК ОГРАБИХА МАЙКА МИ ПРЕДИ 10 МЕСЕЦА ЗАРАДИ МОСКВИЧ НА ДЯДО МИ ОТ ПРЕДИ 50 ГОДИНИ-ЧЕ НЕ БИЛ СИ ВЪРНАЛ НОМЕРАТА В КАТ-ИНАЧЕ ЧОВЕКА СИ ГО Е СПРЯЛ ОТ ДВИЖЕНИЕ ЗАКОННО ПЛАТИЛ СИ МУ Е ДАНАЦИТЕ--И НИКЙ ЗА НИЩО НЕ ГО Е ТЪРСИЛ НИТО НЕГО НИТО САПРУГАТА МУ КОИТО СА ВЕЧЕ ПОКОЙНИЦИ--ЩЕ ВИ РАЗКАЖА ОЩЕ КАК СЕ ВЗИМАТ ВСИЧКИ КАТЕГОРИИ ЗА ШОФЙОР ЗАРАДИ ЛЕКИ АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ С ЦЕЛ ДА БЪДА РЕКЕТИРАН И НАНОВО ДА КАРАМ КУРСОВЕ ВСЕ ЕДНО НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ШОФЙОР--ГРАБЕЖИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ И ИЗНУДВАНИЯТА СА УНИКАЛНИ--И РЕЗУЛТАТИТЕ СА НАЛИЦЕ--ЗА 10 ГОДИНИ СМЕ НАМАЛЕЛИ С НАД 1 МИЛИОН--АКО БОЙКО Е НА ВЛАСТ ОЩЕ 20 ГОДИНИ-ПРОСТО НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРИ--НО НЕ САМО БОЙКО Е ВИНОВЕН ЗА ГРАБЕЖА СРЕЩУ ХОРАТА --В МОМЕНТА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ГРАБИТЕЛИ НЕИСКАТ МАКЕДОНИЯ В ЕС--ЗАЩОТО МАКЕДОНСКИЕ СТОКИ СА ПО-КАЧЕСТВЕНИ И ЕВТИНИ И ЩЕ КОНКОРИРАТ ПРОДУКТИТЕ НИ КОИТО СА МЕНТЕ ОСНОВНО--И ПОСЛЕДНО НА НАД 400-000 БЪЛГАРИ СА ОТНЕТИ КНИЖКИТЕ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ЦЕЛ РЕКЕТ-И МНОГО ОТ ТЯХ ЩЕ ПРЕДПОЧЕТАТ ДА СИ ГИ ПРЕИЗКАРАТ В МАКЕДОНИЯ ТЪЙ-КАТО СМЕ НАЙ-БЛИЗО ДО ЕЗИК И РАЗСТОЯНИЕ--АЙДЕ СЕГА ОТГОВОРЕТЕ МИ НЕ СА ЛИ ПРАВИ МАКЕДОНЦИТЕ КАКВО ГОВОРЯТ ЗА БЪЛГАРИТЕ???--САМО ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЯСНИ НА МАКЕДОНЦИТЕ ЧЕ НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ БЪЛГАРИ ЗА НИЩО НЕ СМЕ ВИНОВНИ И ГИ ОБИЧАМЕ--ОСВЕН ШЕПАТА ПОЛИТИЦИ КОИТО СА КРАДЦИ И ИБРИКЧИИ НА ЗАПАДНИ И АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ

Отговори
1 0
Ограбен  до Иваило Лолчев

Ограбен до Иваило Лолчев

17.04.2022 | 13:42

МОЛЯ ,ГОСПОДИН ЛОЛЧЕВ ,ОБАДЕТЕ МИ СЕ ДА ВИ ДАМ ИНТЕРВЮ ЗА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ 1989 Г. И СЛЕД ТОВА ВЪВ ВРЕМЕТО НА ""ДЕМОКРАЦИЯТА ""КАК МЕ ОКРАДОХА РАЗБОЙНИЦИ ОТ БИВШАТА БКП. ПРЕЗ 1994 ГОД. РЕШИХ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАМ ,СЛЕД КАТО ИМАХ ДОСТАТЪЧНО СТАЖ КАТО МИНЕН ИНЖ. МЕХАНИК . ПОДАДАХ МОЛБА ПРЕЗ М. АПРИЛ 1994 Г. ,СЛЕД ТОВА НА ТРЪГВАНЕ ОТ РУДНИКА ,БАБИНО ,БОБОЛДОЛ МЕ СРЕЩНА ЕДНО КОМУНИСТИЧЕСКО МЕКЕРЕ ,ИНЖ. ВЕНЦИСЛАВ ТОДОРОВ ,И МИ КАЗА ,ЧЕ НЯМА ДА МИ ПЛАТЯТ ПОЛАГАЩИТЕ МИ СЕ ОБЕЩЕТЕНИЯ СЪГЛАСНО ЗАКОНЪТ.. ПОПИТАХ ГО ЗАЩО ,ТОЙ КАЗА ЗАЩОТО НАПУСКАШ --АЗ МУ КАЗАХ ,ЧЕ СЕ ПЕНСИОНИРАМ. ТАКА И СТАНА . БЯХ В САЩ ,КОГАТО ЖЕНА МИ ОТИВА ПРИ КАСИЕРКАТА ИВАНКА ,ЗА ПАРИТЕ МИ ,КОЯТО И КАЗВА :: ВСИЧКИ ПАРИ ЗА ОБЕЩЕТЕНИЯТА СЪМ ГИ ИЗТЕГЛИЛА. ПЛЮС ОБЕЩЕТЕНИЕ ЗА ДВЕ ГОДИНИ НЕИЗПОЛЗВАН ОТПУСК ,НО ТОЙ --В. ТОДОРОВ МИ СЕ ОБАДИ И МИ НАРЕДИ -УСТНО -ДА НЕ МУ ПЛАЩАМ ПАРИТЕ. ОТ САЩ ИЗПРАТИХ ПЪЛНОМОЩНО И Р-К БАБИНО БЕШЕ ОСЪДЕН ДА МИ ИЗПЛАТИ ОБЕЩЕТЕТИЯТА С ЛИХВА . НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА НЕ МОЖАХ ДА КИ ВЗЕМА ПАРИТЕ ДОРИ СЪС СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ. Е ;ПИТАМ ВИ ,НЕ Е ЛИ ТОВА НАЦИЯ ОТ РАЗБОЙНИЦИ.И ФАШИСТИ ???? ОТГОВОРЕТЕ МИ !!!

Отговори
1 0
ОГРАБЕН ДО И. ЛОЛЧЕВ

ОГРАБЕН ДО И. ЛОЛЧЕВ

18.04.2022 | 11:10

ГОСПОДИН ЛОЛЧЕВ ,ВИДЯХ ЧЕ СТЕ ЖУРНАЛИСТ С ОПИТ И ТЪРСИТЕ ИСТИНАТА ,ЗАТОВА НЕ СЕ КРИИТЕ ,ОБАДЕТЕ СЕ ,АЗ ИМАМ МНОГО И БОГАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАЗБОЙНИЧЕСТВАТА ПРЕДИ И СЛЕД 1989 Г. ОСВЕН ТОВА ЩЕ ВИ ДАМ И ОЩЕ БОГАТА ИНФОРМАЦИЯ КАК Е И В САЩ ПО ТЕЗИ ВЪПРОСИ ,КЪДЕТО СЪМ ЖИВЯЛ И РАБОТИЛ ОКОЛО 24 ГОДИНИ. ОБАДЕТЕ МИ СЕ ,ЩЕ УДАРИТЕ ДЖАКПОТА!!!!

Отговори
1 0
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

18.04.2022 | 13:49

ПОДКРЕПЯМ ВИ СЪРДЕЧНО

Отговори
1 0
OTGOVOR

OTGOVOR

18.04.2022 | 15:16

АКО ИСКА ДА ТИ СЕ ОБАДИ КАК ЩЕ РАЗБЕРЕ НМЕРЪТ ТИ?

Отговори
1 0
Ограбен -ДО ПЕТЪР КОЛЕВ ОТ С. МАКЕДОНИЯ

Ограбен -ДО ПЕТЪР КОЛЕВ ОТ С. МАКЕДОНИЯ

17.04.2022 | 11:05

МОЛЯ ВИ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ ДА ВИ ДАМ ИНТЕРВЮ ЗА РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ВЪОБЩЕ КАК СЕ СПАЗВАТ ЧОВЕШКИТЕ И ХУМАННИТЕ ПРАВА ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ""ПРЕКРАСНИЯТ СТРОЙ СОЦИАЛИЗАМ -КОМУНИЗЪМ И КАК В БЪЛГАРИЯ РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ""ЗАЩИТАВАХА""ПРАВАТА НА ТАКИВА ОБИКНОВЕНИ ГРАЖДАНИ КАТО МЕН (НО БЕЗПАРТИИНИ) И ТО ПРИ НАЛИЧИЕТО НА СТРИКТНИ ЗАКОНИ ,И КАК ТЕЗИ РАЗБОЙНИЦИ ИЗВЪРТАХА ЗАКОНИТЕ НА 180 ГРАДУСА САМО И САМО ДА ТЕ ОГРАБЯТ!! ЖАЛКО ,ЧЕ СИ УЧИЛ В БЪЛГАРИЯ И НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ ЗА ТАЗИ РАЗБОЙНИЧЕСКА ШАЙКА ,КОЯТО И СЕГА СЪЩЕСТВУВА !!! ОБАДИ МИ СЕ ,НЕ СЕ СТРАХУВАЙ!!

Отговори
1 0
баба Слава Укринска

баба Слава Укринска

14.04.2022 | 14:47

Опитите на гнусните соросояди да представят, че руснаците им са виновни, че простите македонци се мислят за югославяни показва, че и те нищо не могат да направят, нещастини!

Отговори
5 2
ОТГОВОР

ОТГОВОР

18.04.2022 | 14:09

ТОЧНО

Отговори
1 0
Радомир

Радомир

14.04.2022 | 12:11

има ли поне 120 от тези 120 000 с български паспорти да пребивават в страната? За сметка на това цяла орда от шиптари бандити шарят из Западна европа с български паспорти и петнят родината

Отговори
1 0
ОТГОВОР

ОТГОВОР

18.04.2022 | 14:10

ТАКА ЕР

Отговори
1 0
Ограбен

Ограбен

14.04.2022 | 10:49

Абсолютно съм съгласен с определението ,че българите сме крадци.В живота си съм видял толкова много крадци и мошеници в България ,като се почне още от времето на Социализма.И нито един от тях не беше наказан ,напротив ,те се сработваха с държавните институции като Милицията ,за да крадът заедно.И сега е същото ,и затова няма осъдени за кражби в затворите!! Моето семейство беше нарочено да бъде ограбено от разбойници комунисти ,само голямата ми борба в съда ни спаси от това грабителство.А държавните органи Бездействаха и гледаха Равнодушно на това ,тези ,които Трябваше да защищават нашите права съгласно ЗАКОНЪТ. ТОВА Е ИСТИНАТА ,НИЕ ДЕИСТВИТЕЛНО СМЕ ГРАБИТЕЛСКА И РАЗБОЙНИЧЕСКА НАЦИЯ ,И ТОВА И СЕГА ПРОДЪЛЖАВА!!!!!!

Отговори
3 4
баба Слава

баба Слава

14.04.2022 | 14:41

И как при комунизма само теб те крадоха миндил?

Отговори
1 2
ОГРАБЕН

ОГРАБЕН

14.04.2022 | 15:02

Не само мене ,много българи бяха ОГРАБЕНИ И НЕ МОЖЕХА ДА СИЗАЩИТЪТ ПРАВАТА ,ПОНЕЖЕ ИМАШЕ ЖЕСТОКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КОНЦЛАГЕРИ ,ДО КЪМ 1985 Г. НА БРОЙ ОКОЛО 80 ,КЪДЕТО МОЖЕХА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ САТРАПИ ДА ТЕ ИЗПРАТЯТ БЕЗ ДА СИ ОСЪДЕН И ДА БЪДЕШ УБИТ ЧРЕЗ ЕДНО БЪЛГАРСКО ИЗОБРЕТЕНИЕ ::БОЙ С ТОЯГИ ВСЕКИ ДЕН И ЗА НЯКОЛКО ДНИ УМИРАШ ТИХО И СПОКОЙНО И НИКОЙ НИ ЧУЛ ,НИ ВИДЯЛ И ТВОЕТО СЕМЕЙСТВО ДА НЕ ЗНАЕ КЪДЕ ТИ Е ГРОБА .!!ТОВА Е СОЦИАЛИЗАМА И КОМУНИЗЪМА --ВИСША ФОРМА НА ФАШИЗЪМА ,НАЙ ЖЕСТОКИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ СТРОЙ!!!!!!

Отговори
2 4
Ограбен

Ограбен

14.04.2022 | 20:18

Тези ,които ми слагат пръст надолу ,е абсолютно сигурна ,,че са комунистичетки мекерета ,,за вас няма правда ,за вас има грабеж ,без значение има ли правда и зачитане на хуманните човежки права ,и разбойниците от бившата БКП продължават да се ГАВРЯТс българският народ ,но ние си заслужаваме съдбата оради нашата робску виждане ,вместо да ги изметеме ,,ние мълчим и понасяме ударите на разбойниците бивши комунисти!!!!

Отговори
1 2
ОТГОВОР

ОТГОВОР

18.04.2022 | 13:51

КОМУНИСТИ И ДЕМОКРАТИ СЕГА СА В КОМБИНА И ПРОДЪЛЖАВАТ ГРАБЕЖИТЕ И НЕСПРАВЕДЛИВСТИТЕ

Отговори
3 0
ОТГОВОР

ОТГОВОР

18.04.2022 | 14:12

ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА

Отговори
0 0
БЕЛОМОРКАНАЛ

БЕЛОМОРКАНАЛ

14.04.2022 | 09:14

КРАДЦИ И ШОВИНИСТИ Е ПРАВИЛНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ! И МЕГА Т Ъ П А Ц И !!! :)

Отговори
3 3
ОТГОВОР

ОТГОВОР

18.04.2022 | 14:13

МАШААЛАХ

Отговори
1 0
Koй ли е троянския кон на Русия на Балканите?

Koй ли е троянския кон на Русия на Балканите?

14.04.2022 | 08:24

https://faktor.bg/bg/articles/ukrayna-zalovi-medvedchuk-glavniya-agent-na-kremal-no-v-balgariya-e-otvoren-golyam-chadar-za-imotite-mu-za-nad-20-mln-evro-v-nesebar-pomorie-i-tsarevo Украйна залови Медведчук – главния агент на Кремъл, но в България е отворен голям чадър за имотите му за над 20 млн. евро в Несебър, Поморие и Царево. Чрез свои проксита Русия малко по малко си купува България, „инвестицията” на кума на Путин е доказателство за това. Арестуваният снощи Медведчук е крупен инвеститор в България. Въпреки международните санкции у нас НЯМА запорирани сметки и съмнителни руски собствености, а мръсните пари на кремълския режим продължават да се чувстват защитени ЕХОООООООО ГЕШЕВ? ЕХООООО?

Отговори
6 4
Истината

Истината

14.04.2022 | 08:05

И защо не кажете, г-н Колев, че основната гнусна пропаганда срещу България там, в Скопие, идва от медиите на Н. Груески? "Скъп" приятел на Орбан в момента! А Орбан е скъп приятел на Путлер! Съберете 2 и 2 колко прави бе, кажете истината!

Отговори
7 5
ИСТИНАТА ДО--Истината

ИСТИНАТА ДО--Истината

18.04.2022 | 14:15

ВСИЧКО КОЕТО ПИШЕ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ Е ВЕРНО--ОБИРАТ И НЕПРАВДИТЕ СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТ

Отговори
3 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?