71

Николай Малинов за "Магнитски": Никога не съм разпределял държавни пари

Русия нямам как да загуби войната, с нея е две трети от света, твърди той пред "Марица"

Покрай обвинения в шпионаж в полза на Русия Николай Малинова по Глобалния закон „Магнитски“ попадат и две фирми, политическо сдружение и партия. Вчера стана ясно, че службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на Николай Малинов, Румен Овчаров, Александър Николов, Иван Генов и Владислав Горанов за "тяхното широко участие в корупционна дейност в България".

От Министерството на финансите на САЩ съобщават, че: След като Николай Малинов е арестуван и обвинен в шпионаж в полза на руски интереси и му е наложена забрана за напускане на страната през септември 2019, той е подкупил български съдия, за да му разреши да пътува до Русия, където да получи орден „Дружба” лично от руския президент Владимир Путин, заедно с парична награда от 2.5 милиона рубли.

Ето какво каза за "Марица" Николай Малинов:

- Г-н Малинов, постоянно повтаряте, че сте много горд от включването ви в глобалния закон „Магнитски“, но обвинението „подкупил съдия“ все пак е много сериозно.

- Ние сме наясно, че това са пълни глупости, защото този съдия го оправда българският съд. И никой не успя да предостави никакви доказателства, които бяха поискани от Висшия съдебен съвет – американската страна не представи такива и той бе оправдан. Трябва да знаете, че съдията се определя с компютър и той има буквално часове да вземе решение – нямаш време да се запознаеш с този човек и да го корумпираш.

През живота си аз не съм разпределял никакви държавни пари, или не съм участвал в обществени поръчки. Аз съм се предпазвал от такива нещо – нито от страната на бизнеса, нито от страната на държавата. Другото обвинение, че са дадени пари с руския орден е абсурдно – той с пари не върви. Може да питате всеки хералдик за това.

- С пари върви май „Герой на Руската федерация“ и други такива.

- Е, него ще ни го дадат посмъртно.

- Когато бяхте под мярка за неотклонение и поискахте да отидете до Русия за да ви връчат ордена, спазихте ли законовите процедури за това?

- Аз бях под мярка и моите адвокати ме предупредиха, че в над 80% от случаите, дори 90%, съдиите именно такива решения приемат. Пуснах писмено заявление за пътуване, минало е през прокуратурата, спазена е процедурата. И фактът, че висшият съд в България, който е оправдал Миталов съдия Андон Миталов, който пусна Николай Малинов през 2019 да пътува да Москва (б. р.), показва, че човекът е бил прав.

И аз нали се върнах на петия ден. Имах пет дена и на петия се прибрах. Толкова е малоумно, което правят тези чиновници в САЩ! Те излагат Америка. Но сега в САЩ такива хора са на власт. Какво да правим! Като дойдат патриотите на власт в САЩ, те ще оправят работата. Американците станаха смешни и с шпионското дело през 2019 срещу мен. Нещата са прозрачни – те са видни.

- Как конкретно ви удрят тези санкции?

- Вероятно няма да имам право на сметки, на получаване на визи... Зависи как тълкува евангелието българската държава.

- Какво очаквате да стане с четирите дружества, които са санкционирани с вас?

- Две от тях не са дружества – едното е национално сдружение „Русофили“. Има си устав – регистрирано е преди повече от 20 години. Другото е българска политическа партия, която е регистрирана от българските съдилища и изпълнява устава и програмата си съобразно нашите закони. Откъде накъде американски чиновник ще се бърка в България! Нека една държава, която си държи коренното население в резерватите да не ни дава акъл как да се държим.

- Другите две дружества обаче са фирми. Какво става с тях?

- Има две фирми. Сигурно вкарването в „Магнитски“ ще ми попречи със стопанската им дейност, но аз няма как да се откажа от пътя по който вървя. Аз съм на ясна, категорична и разбираема позиция. Вярвам, че това, което правя в България, в полза на българската духовност, история и култура. Смятам, че критичната маса от славяно-българщината ни ще дойде от Русия. И затова се боря в тази посока.

- Да, но Русия губи войната в Украйна.

- Русия не може да загуби войната – това е все едно САЩ да загуби война срещу Мексико. С Русия е Китай, Африка, Латинска Америка, Индия – две трети от света е с нея. На този момент, който е война на изтощение, Русия печели по всички фронтове – с изключение на медийния в западните страни. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Илиана Атанасова

Илиана Атанасова

15.02.2023 | 11:40

Искам да питам тази комисия към ФМ на САЩ : Може ли да закусвам попара с масло и сирене, или бекона с яйцето вече са задължителни?

Отговори
0 0
В Путинова Русия този Малинов

В Путинова Русия този Малинов

11.02.2023 | 23:26

отдавна щеше да е обявен за чуждестранен агент и всички щяха да са задължени да го цитират, когато споменават името му. А много вероятно вече да са му лепнали и 10 години за тероризъм или накърняване чувствата на верующите.

Отговори
4 3
факт

факт

11.02.2023 | 21:10

Щом му давате *дума* на този дегенерат е ясно и вие на какво дередже сте,*маричките*!

Отговори
9 4
111

111

11.02.2023 | 18:32

Няма по мал-умни и нагли от американските дебили, чийто край ще бъде плачевен

Отговори
12 18
Хм…

Хм…

11.02.2023 | 17:37

Николай Малинов, бивш социалист, съветски възпитаник, издател на вестник Дума, креатура на Константин Малофеев, бизнесмен, олигарх, православен консерватор, типично за времето на изгубените посоки и съдържание в политиката.

Отговори
18 5
Западняк

Западняк

11.02.2023 | 17:24

“Аз не съм разпределял никакви държавни пари. Само НЯКОЙ ми превеждаше големи суми на банковата ми сметка, но аз не им обръщах внимание. Вие случайно да знаете откъде този НЯКОЙ ми има банковата сметка?” Нахален, долен и мръсен сволоч! Да благодари, че живее в демократична държава.

Отговори
16 5
Граматиков

Граматиков

11.02.2023 | 17:04

Явно има предвид, че не е разпределял български държавни пари. Рублите не се броят.

Отговори
20 5
Говедар

Говедар

11.02.2023 | 16:53

Те американските говедари не пасат трева като кравите си. Наказан си заради Русия. Това е вината ти.

Отговори
10 22
Голям праз. Още малко!

Голям праз. Още малко!

11.02.2023 | 16:42

руSSка гнида върху челото на българските му покровители със ZZелени ЧОРАПИ и дипломи от Симеоново.

Отговори
26 8
Шоро

Шоро

11.02.2023 | 15:54

Каквото кажат американските господари, местните медийни шор_ошояди и ДъБъ дебили, това е, отменяме изборите, какво е си играем на избори!

Отговори
14 26

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?