Николай Хаджигенов: Слави се държи като в детска градина „Малина“

Николай Хаджигенов, един от лидерите на партиите на протеста, даде интервю за „Марица“ веднага след решението на Слави Трифонов да оттегли правителството. Ето какво каза депутатът и юрист:

 

- Г-н Хаджигенов, коментарът ви за решението на Слави Трифонов?

- Детска градина „Малина“. Няма да си играем с вас, защото сте гнусни копелета. Нали така пееше, докато го правеше на живо.

-  „Копелета бяхме гадни всичките“ или нещо подобно?

- Точно така. И какво. Няма да си играем с вас, защото ще правим така, както ние сме решили. Ама понеже няма как, вие сте предатели. Честно, само детска градина „Малина“ ми идва.

- ОК, но без ГЕРБ и ИТН няма как да се направи каквото и да е правителство, както замисляте чрез трети мандат?

- Принципно е така. Но Слави си представя някакво частно управление. Иска цялата баница и да я реже, както той реши. Казвам го грубо и звучи тъпо, защото за мен управлението не е баница. Тук виждаме емоционално неподготвени и емоционално непораснали хора, начело с главния сценарист Тошко Йорданов, който се явява и директор в партията. Два дни ръси лични обиди по телевизиите. Аз не разбирам как е обидно пол на английски или китайски, но…За него явно е обида. Аз като казвам емоционално незрели, имам предвид точно това. Днес и вчера наблюдаваме политическа лоботомия.

- Значи след „джендъри“ и т.н. всички мостове са изгорени?

- Какви мостове! Преди 44-тото Народно събрание опитахме да говорим, Слави каза - след изборите. След изборите неговите хора не харесаха резултата и казаха - отиваме бързо на нови, защото резултатът ще е по-добър. Аз им казах - пичове, резултатът ще е по-добър, ясно, но няма да има нищо общо с тази хипотеза, която ви се върти в главите - над 100 места. Сега се опитват да ни извиват ръце на нас, които сме им потенциални партньори, за да стане тяхното по най-, най-, най-безумния начин. Очевидно начинът, по който е представен кабинетът, хората в кабинета…Е, не стават, бе! Кандидатът им за премиер 6 пъти си промени биографията през последната седмица. Аз очаквам да каже, че всъщност е ходил на детска градина в Австрия. Почнахме от дисертация, после специализация. Стана като с компютрите и компотите.

- А Петър Илиев?

- За Петър Илиев няма да казвам нищо. Това е самостоятелно основание за допълнителен вид политическа лоботомия. Този човек успя самостоятелно да ликвидира половината от следващия им резултат. Но пък беше важно за нас. Най-накрая разбрахме защо Слави не показва хората си в предизборната кампания. Покаже ли ги, всичко свършва.

- И какво - идват трети избори поред?

- Всъщност утре (б.а. - днес) предстои гласуване, независимо какво си мисли Слави Трифонов или специалистът по конституционно право Петър Илиев.

- Четох мнения на ваши колеги - процедурата по гласуване задължително трябва да бъде завършена?

- Това не е „дай си ми куклите, на ти си парцалките“. Тази възможност завърши в петък. Президентът Радев беше така любезен да внесе указ. Единствената възможност е гласуване в две части - премиер и кабинет. Аз разбирам, че тези дребни подробности като конституция не са им важни, но все пак...

- В сряда май се очертава цирк, с извинение за израза?

- Явно се отива към шоу на колела, друг е въпросът колко е забавно. Защото докато Слави и сценаристите му се забавляват, Гешев и статуквото са на власт. Да, служебният кабинет прави необходимото да ограничава възможностите им. Но как ограничихме Иван Гешев? Как ограничихме прокуратурата? Как ограничихме краденето, като за два месеца едва се справихме с кражбата на гласове! Макар че се справи правителството, определено. Заедно с други дреболии. Това е, меко казано, несериозно. Ако Слави прави така шоу, както и политика, два месеца макс и приключва.

- Явно имате някакви надежди за трети мандат, макар че не виждам откъде?

- От конституцията. Дано трети мандат иде в разумна сила от опозиционните, за да опитаме. Вероятността не е голяма, но съществува. А и това е демократичният процес. Казах миналата година на протестите за малките доматчета. Сега правим същото. Учебен процес за новите политици и част от старите как трябва да изглежда демокрацията. По същия начин почнахме с малки доматчета учебен процес. Това е!

- Прогнозата ви в проценти - ще има ли кабинет от трети мандат?

- Бъркате ме с Алена. Колкото и да искам, не съм сънувал числа от тотото.

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Суверенчо от Англия

Суверенчо от Англия

13.08.2021 | 08:48

Тва мой тва прай

Отговори
0 0
лакомия

лакомия

11.08.2021 | 08:34

Този искаше още в милалия парламент да се "жертва" за министър! Лакомията ги е заслепила съвсем! Долу мафиотските партии! Президентска Република!

Отговори
4 3
Тошко Тъпото

Тошко Тъпото

10.08.2021 | 22:47

За Слави и клоуните му си прав ама и вие отровно-говн-яното трио и Мая сте пълни боклуци. Ама Христо овена от ДЕБЪ и фалшивите му червени демократи са най-зле от всички май.

Отговори
21 3
и кой го казва?!?

и кой го казва?!?

10.08.2021 | 22:10

Аднокатчето, което целеше с прашка и яйца държавните институции! Нагло човече, алчно повече от всички!

Отговори
20 1
Отврат!

Отврат!

10.08.2021 | 20:14

Проблемът не е, че ще има нови избори, а че в листите ще са същите стари и пънещи се да докопат властта муцуни. Не разбраха, че отвращават хората и затова никой не иска да гласува.

Отговори
24 1
лицемерие

лицемерие

10.08.2021 | 19:42

¨ Иска цялата баница и да я реже, както той реши.¨ - Ето я истината! Дай, България и Ние Идваме искат те да раздават баницата! Въпреки, че са 4-та и 5-та политическа сила! По апетити са първи!

Отговори
23 7
Точно това е

Точно това е

10.08.2021 | 23:25

Причината е точно такава!

Отговори
9 4

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?