Следвайте ни

Най-кратката партия шах: Антоанета Стефанова върна мандата на президента, той се обяви за редовно правителство

viber icon

Номинираната за премиер от партия „Има такъв народ“ Антоанета Стефанова изигра най-кратката си партия шах. Президентът Румен Радев ѝ връчи мандат за съставянето на правителство, а тя го върна на секундата, както предварително обяви Слави Трифонов, че ще се случи. 

„Ние ясно заявихме, че няма да влизаме в никакви коалиции с партиите на статуквото и спазваме своето обещание. За нас не е нормално създаването на безпринципна коалиция, затова ние от „Има такъв народ“ връщаме мандата за съставяне на правителство“, заяви Стефанова на президента Румен Радев. 

Държавният глава отговори: 

„Искам да заявя, че именно в криза като днешната България се нуждае от редовно ефективно правителство. Затова на всеки мандат се гледа с особена надежда. Но  разбирам вашите мотиви, защото устойчиво правителство не може да бъде изградено на основата на безпринципни договорки и не може да бъде ангажимент само на една партия. Обществото ни от години очаква парламентът да вземе конкретни решения за изсветляване на изборния процес. Не по-малко знчима е устойчивостта на социалната и икономическа политика в условия на криза и в тази връзка са особено важни някои решения на бългаския парламент.

Те трябва да бъдат взети независимо от процедурата по съставяне и излъчване на изпълнителна власт. Трябва да търсим баланс между процедурата по съставяне на правителство, законодателната дейност на НС и важните срокове и предизвикателства пред страната. Наред с всички предложения, които постъпват и се разглеждат от НС, липсва най-важното - правителството в оставка продължавя да не внася предложения за актуализация на бюджета и лишава българските граждани и бизнеса от подкрепа, в случай че се разпусне Народното събрание и се назначи служебно правителство", каза президентът Радев след връщането на мандата от "Има такъв народ". 

"Вярвам, че вашата парламентарна група е съпричастна към тези теми и проблеми и съм готов да обсъдим вашата позиция", посочи президентът и покани представителите на партията на Слави на разговор. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Нищо не става на готово

Нищо не става на готово

28.04.2021 | 13:35

На българина му трябва повече критично мислене, когато чете политически новини и коментари. Особено новини.

Отговори
3 2
Kochev Rakov I Bakalov

Kochev Rakov I Bakalov

28.04.2021 | 12:55

Edni bolymachi za pred horata. Estestveno e ds shtarkela Trifonov da bade pusnat da leti. Ta toi e v efir a efira manipolira mnogo hora.

Отговори
5 1
Петров .П.П.

Петров .П.П.

28.04.2021 | 11:27

Едно е да кефиш публиката на Орлов мост ,друго е на парламентарната требуна !На първото се иска хъс а на второто здрав ...... !Политиката не е за всеки !Политиката е отговорност и много ядове !Най важното нещо при нея е да обичаш хората и работиш за тях с ясното съзнание че там в НС няма място за мърлячи ,нагаждачи,лизачи и най вече двуличници !Слави , нищо лично ,не се познаваме но малко съм разочарован !Ние сме статуквото ,народа !

Отговори
9 7
Сик

Сик

28.04.2021 | 13:22

Всичко казано за Славчо е вярно, но всъщност това негово решение е добро. вие как си представяте той да управлява чрез шахматистката без никакъв опит, без партия, структури по места и пр. да не изброявам. Хем сам щеше да се провали, хем Герб щяха да го провалят с бомбите които са заложили. Така, че решението си е добро - по-добре ужасен край, отколкото ежас без край.

Отговори
9 5
Емил

Емил

28.04.2021 | 10:17

Много смешен ход от страна на Слави Трифонов. Той ако беше политик, щеше да поеме необходимата отговорност и да се бори за кабинет, чрез който да управлява. Втори път такова доверие от избирателите няма да получи.

Отговори
22 12
Оооо, не

Оооо, не

28.04.2021 | 11:00

Слави Трифонов не виждам какви качеста може да има, за да е политик. Той може да е дабър и да има разбиращи го в други сфери но за политик - не.

Отговори
13 6
Майна

Майна

28.04.2021 | 10:02

Много добър ход от страна на Трифонов да даде ножа и хляба на президента . Мафията за това е избесняла и реве. Сега президента ще покаже на целия свят какво се случва в България и ще разтърси ЕС както и ще се покаже ЕНП 12 години как е спонсорирала ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ в България

Отговори
22 22
Сик

Сик

28.04.2021 | 10:58

Жалкото е, че само за 3 месеца. не знам дали за 3 месеца ще може да вкара водачите на хунтата в кауша, по поне ще може да ги почне да ги разкарва по съдилищата.

Отговори
15 4
намръщенЪ

намръщенЪ

28.04.2021 | 16:48

Точно този руски шпионин е човек на престъпници и ложи. Така наречената хунта започна добре да ги гони и се крият по Белгард, Дубай и къде ли не. НИКАКЪВ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН ИЗВЪН ЕС - който иска да гласува - ТУК! НЕ ЩА НЕЩАСТНИ БЕГЪЛЦИ ДА НИ РЕШАВАТ СЪДБАТА

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?